De rumänska tiggarna avslöjade som norrlänningar!

tiggareVi har alla sett de tiggande rumänerna som hukande sitter på stockholmsgatorna och säger ”heiij” på bruten svenska.

I själva verket är det fattiga norrlänningar som klätt ut sig till rumäner. De kommer från exotiska orter som Jukkasjärvi, Arvidsjaur och Kåbdalis.

– He gå bra, berättar Arvid Sahrri, som på andra året tigger på Sergelplattan i Stockholm. När kåsan är full tömmer jag den i kånken och får nya slantar av nollåttorna.

Han är en av flera hundra norrlänningar som varje vinter åker snöskoter ner till Stockholm för att tjäna pengar. De kör hela farliga vägen över Östersjöns isar mot huvudstan där de sedan gömmer skotrarna under Lidingöbron för att sedan klä om till bylsiga tiggarkläder.

– En bra dag får jag ihop tretusen kronor, medger Sahrri. Det betalar bränslet till skotra, tanten å ungjävlarna hemma och även till lite brännvin som tröst.

– Tiggare från andra länder hotas till livet av norrlänningarna, berättar kommissarie Ekenrot på Citypolisen. Sex zigenarkvinnor och nio rumänska medborgare är livshotande knivhuggna med lappknivar. Tyvärr saknar vi brist på spaningsuppslag.