Åsa Romson förnekar inblandning i assistans-härvan

hundarÅsa Romson (mp) förnekar att hon på sin lantgård i Lindesberg haft gratis städhjälp samt skötsel av sin nuvarande man, sitt ex och sina tre kamphundar från det skandalösa assistansföretaget i Örebro.

De båda männen och hundarna påstås kräva assistans dygnet runt enligt ett läkarintyg. Kostnaden för Lindesberg sägs uppgå till 137 miljoner. Att suddiga foton visar att hennes hundar rastas av unga män, menar Romson är brottslig fejk. Men hon medger nu att hon som gravid behöver hjälp hemma.

 I Lindesberg fick jag erbjudande om gratis service för svarta pengar om jag anlitade det här Örebroföretaget. Naturligtvis sa jag nej. Men de unga männen var ju så tjusiga.

Landsfiskal Mauritz Ekenrot, som aldrig uttalar sig om enskilda fall, säger att polisutredningen visar att hon betalat 1 000 kronor för 1 års städning.

Helt rätt, säger Romson. Men det var bara för en enda dag. Och det var mot kvitto! Allt annat är fel och är bara en otäck politiskt förföljelse för att sänka Miljöpartiet, menar hon.

Lindesberg betalade assistansersättning även för de tre hundarna.