Pruttmage - en klassfråga

dass12Många av dagstidningarnas bilagor och en hel del veckotidningar tar upp problemet med ballongmage och pruttmage. Intresset emanerar från en osund borgerlig kroppsuppfattning, där utsläpp av tarmgas uppfattas som brist på bildning och kulturell förfining. I arbetarkretsar råder dock den motsatta uppfattningen att hen som släpper sitt väder är en kul, trivsam och avlappnad person.

Jag är självklart glad att Organet tar upp den här frågan som jag totalt missade i mitt förstamajtal, säger statsminister Stefan Löfven. Nästa majtal ska jag självfallet hålla med mikrofonen i bakfickan för att understryka min klasstillhörighet.

Inom socialdemokratin går nu rykten om att finansminister Magdalena Andersson, med sitt akademiska förflutna, ser ner på arbetare som "gasar på". Finansministern avfärdar dock kritiken som ovederhäftig, genuschauvinistisk och fördomsfull.

Jag uppskattar en äggmök lika mycket som Stefan, kommenterar Andersson upprört. Att sitta i oändliga möten med miljöpartister som bara äter groddar och ärtor skulle vara helt omöjligt om man inte kunde roas av att skinkornas smatter ibland avlöser de allvarstyngda miljödragningarna.