kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Debatt Ledare Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Trendspaning Sport
Hälsa & skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv

Nyheter

8 000 redan anmälda till tävlingen om Sveriges kortaste kuk
080501
Oj, vilken succé vår tävling verkar bli. Anmälningarna strömmar in till redaktionen och bidragen håller genomgående hög (d v s kort) klass. Prinsessan Barbroline von Acko, som sitter med i juryn, har tjuvkikat lite på fotografierna:

 - Det ser riktigt bra ut. Fast jag har glasögonen på mig har jag ibland svårt att se om det finns något organ i bild överhuvudtaget.

 Är du också dåligt utrustad? Tveka inte, skicka in ditt bidrag. Glöm inte att förstapriset är en riktig varg!


Organet firar två-årsjubileum på Systembolaget! 080430

Vår tidning sticker ut hela hakan (och även en annan kroppsdel) och lever livsfarligt på nätet. Med vår frispråkighet får vi kanske inte leva kvar. Den dåliga smaken har nått botten, anser flera insändare. Kontraktsprosten Östen Säll i Fårhaga har gett oss Guds förkastelsedom och säger att Organet ska brinna i helvetet.

 Vår redaktionschef Lars Fredriksson tar det säkra för det osäkra och har bestämt att Organet ska fira sitt två-årsjubileum redan nu efter en månad.

Firandet sker mitt i syndens näste: på Systembolaget i Åre den 1 maj. Insläpp till detta event sker från kl 09.00, då den första tankbilen från Vin & Sprit anländer. Gör en utskrift av Organets förstasida så kommer du in gratis. OBS, 14-årsåldern.

Programpunkter: 

09.00 Spritfrukost (vodka och ostsmörgås)

11.00 Erotisk dans av prinsessan Barbroline von Acko

12.00 Lunch (vodka och rå falukorv)

13.00 Kyrkoherde A. Glans berättar om sitt underliv

15.00 Eftermiddagsvodka och mingel

16.00 Kommissarie Ekenrot, Rikskrim, visar sina bästa blottningstricks

17.00 Dalapolisens musikkår framför Internationalen

18.00 Fiskdamm och tillnyktring


Sjukgymnaster i hasch-härva
080429
Efter snart 40 års spaning är polisen nu säkra på att man kommit ett landsomfattande hasch-nätverk på spåren. 4000 sjukgymnaster tros vara inblandade. Det är i stort sett alla i landet.

Kommissarie Ekenrot berättar att sjukgymnasterna introduceras i haschet redan under studietiden:

- Föstaårseleverna får sköta haschodlingarna, men redan under andra året får de egna säljdistrikt.

Någon undervisning i sjukgymastik lär inte förekomma. Det examensbevis som sjukgymnaster brukar ha inramat på väggen, är i själva verket ett medlemsbevis i ett hasch-syndikat.

Kommissarie Ekenrot är förtvivlad:

-Tänk att dessa sjukgymnaster ska få förstöra livet för oskyldigt anande människor. När de har hamnat i sjukgymnasternas klor är de snart slavar under haschet.

Att kommissarie Ekenrot har starka känslor kring sjukgymnaster går inte att ta miste på. En stor mörk fläck på framsidan av byxorna avslöjar att han är väldigt illa berörd.Är detta en syn vi kommer
att få vänja oss vid?

Mördarsniglarna anfaller
080428
Föreningen för plågsamma djurförsök ogillar förslaget att införa nematoder (små maskar) för att avliva mördarsniglar.

-Vi menar att det är dags att statuera exempel, säger Benito Snigelini, som är föreningens ordförande. De små djävlarna ska plågas. Här i Sverige är de inte välkomna. De får åka tillbaka till Norge där de hör hemma. Vi rekommenderar dessutom våra medlemmar som har vapenlicens att skjuta oinbjudna sniglar. Endast överbestraffning i avskräckande syfte biter på dessa marodörer. För mindre överträdelser kan tvångsmatning med kvicksilvertoxinat räcka.

Snigelskyddsföreningen hänvisar dock till ny statistik som visar att hårdare tag mot sniglarna inte minskar antalet uppätna exemplar.

"Kannibalism är visserligen allvarligt, men med rätt kriminalvård tror vi mördarsniglarna kommer att kunna anpassas till samhället" menar snigelaktivisterna. "Dessutom måste utökad ungdomsverksamhet för småsniglar prioriteras."


Villamarknaden avregleras!
080427
I en överraskande uppgörelse mellan oppositionen och allianspartiet beslutades i dag att villamarknaden ska avregleras. Nu kommer med största säkerhet villor i storstäderna bli dyrare än i glesbygden.

-Detta innebär att marknadskrafterna får fritt spelrum, rasar Maj Svensson, ordförande i Solidariska Kommunistpartiet. Vill vi verkligen ha en villamarknad där bara de som har råd får bo i lyxvilla? Nej, ett så orättvist samhälle ställer vi inte upp på! Och hur ska det gå för de som just är i färd med att köpa villa i Stockholms innerstad frågar Maj Svensson, retoriskt. Ett betydande opinionsras är att vänta för allianspartiet efter denna spektakulära begränsning av bruksvärdesprincipen.


Kyrkstöld äntligen uppklarad
080426
Stulen kyrka återfunnen!

Västra Sörs kyrka (den svartsjuka Madonnans kyrka från 1882) som försvann en januarinatt, har av en slump hittats hos en missbrukande kyrkoherde vid ett larm om hustrumisshandel. Kyrkan var i delar gömd i prästens hönshus.

- Jag trodde inte det var värt nåt, säger kyrkoherde Gustaf Troendefasth i Sör. En okänd person bara gav mig grejorna.

Kommissarie Ekenrot på Statskrim bekräftar att kyrkan nu är återfunnen, men att ett gripande inte är nära förestående:

- Vi famlar i mörker. Visserligen är kyrkoherden tidigare dömd för sexton kyrkostölder, men vi behöver bevis. Kanske har någon i allmänheten av en slump fotograferat när 8 miljoner tegelstenar och -pannor försvann? I så fall löser vi fallet , säger Ekenrot segervisst och kliar sig på sitt intimaste ställe.


Sveriges kortaste kuk!

Spännande rikstävling med fina priser.
080425

Är du dåligt utrustad? Deppa inte! Var med i vår tävling så har du chans att vinna ett fint pris. Tag ett foto av ditt organ (i erigerat tillstånd) och skicka med en måttuppgift, som vidimerats av två myndiga personer.

En jury bestående av vår redaktionschef, prinsessan Barbroline von Acko och notarius publicus kommer att bedöma organen och utse tre pristagare.

Första pris är en överskottsvarg från Kolmården, andra pris är 24 timmars intim samvaro med prinsessan Barbroline von Acko och tredje pris ett privat könsbyte.

Fram med måttbanden, killar – nu kör vi!

(OBS! Tänk på att Jordbruksverket har speciella regler för varghållning i tätbebyggt område. Bor du i lägenhet kan det bli svårt att efterleva kraven.)


Ny polishärva: färdigskrivna förhörsprotokoll laddas ner från internet
080424
Ännu en skandal inom polisen är under uppsegling. En hemlig undersökning visar att alla förhörsprotokoll numera laddas ner från internet. Poliser kopierar alltså förhör som andra poliser skrivit, precis som studenter laddar ner andra studenters uppsatser.

En ung polis vid Daladistriktet, som för dagen vill vara anonym, försöker förklara:

- Många av oss är inte så bra på att skriva och stava. På internet kan man hitta färdiga protokoll som både är välformulerade och spännande!

Rikskommissarie Ekenrot, numera pensionerad och därför inte möjlig att avskeda, rapar ljudligt och berättar att detta pågått så länge han kan minnas. På frågan om vad som händer med rättssäkerheten svarar han:

- De flesta brott är ganska likartade. Man slåss eller stjäl saker. Internet har ökat möjligheten att få fram förhör som håller i rätten.

Med ännu en ljudlig rap markerar Ekenrot att intervjun är avslutad.


Naturvårdsverket avslår skyddsjakt på tyska turister
080423

Efter att en grupp tyska turister blivit skadebitna av lösspringande vargar befarar lokalbefolkningen i Åre att dessa kan utgöra en trafikfara.

-Vi har nog av ren och älg på vägarna, säger Enok Piggelin som äger en andelsstuga i grannskapet. Tyskarna kan vara aggressiva. Dessutom parar de sig så här års och hör då inte om en bil kommer. I värsta fall kommer de över cyklar och då vet vi ju vad som händer.

Naturvårdsverket avslår dock begäran om skyddsjakt eftersom tyskar numera anses ingå i den naturliga faunan i fjällvärlden.Organet blir papperstidning i Nordkorea

080422

Tyvärr visade sig våra marknadsundersökningar i Nordkorea ha fabulerats ihop. Uppenbarligen äger inte 50 procent av befolkningen en dator, utan den korrekta siffran ska vara 0,0005 procent. Vi ser det därför inte som meningsfullt att ge ut Organet som nättidning i Nordkorea längre.

Mr Xang Zetor Puh, som är chef vår redaktion i Nordkorea, berättar dock att Organet redan från och med imorgon kommer ut som papperstidning. Och nästa vecka kommer en ännu större nyhet:

- Mina redaktörer är snabba som vinden, säger Mr Puh stolt. Från och med måndag morgon kommer vi att ge ut hela Internet som papperstidning.


Skattelättnader för homosexuella officerare
080420
Är du officerare och homosexuell? Då finns det några viktiga nya regler som du måste ta hänsyn till i årets deklaration. Och de är till din fördel!

Skatteverket har beslutat att homosexuella officerare ska få skattelättnad. Skälet är något svävande, men det handlar om att officerare blir trakasserade av sina soldater. Många upplever också att de har svårt att hitta en danspartner på skjutbanan.

En homosexuell kapten skattar från och med nu i skatteklass 1, en homosexuell överste i skatteklass 2 och en general i skatteklass 3. Ju högre grad av homosexualitet, desto högre skatteklass. En enkel och rättvis princip. En vanlig homosexuell värnpliktig får naturligtvis ingen skattelättnad.

Major Ernst von Rumers anser att den svenska skattelagstiftningen rimmar illa med den personliga integriteten:

- I Finland betalar vi homosexuella officerare samma könsskatt som alla andra. Och vi slipper skriva ett H i rutan för sexuell läggning.

Hemlig polistävling avslöjad
080419
En avskedad polis, Fredrik Sturm, avslöjar att det pågår en hemlig tävling mellan distrikten om att lägga ner brottsutredningar på kortast möjliga tid. Ett genomarbetat poängsystem finns. Misstanke om mord, våldtäkt och väpnat rån får höga poäng vid snabb avskrivning. Enklare brott som misshandel och rattfylleri har låg poängsättning. Bostadsinbrott, bilstölder och olaga hot avskrivs automatiskt och sätts in i pärm märkt ”Utan åtgärd” som vanligt. Inga poäng utgår för nedläggning sådana brott.

Rekordet nu lär vara ett mord i Hökarängen som avskrevs på två timmar och sju minuter och gav nio poäng till polisdistriktet. Den misstänkte förövaren försvarades av en ökänd kändisadvokat, som därefter fakturerade staten för en veckas nedlagt arbete (140 timmar).

Jakten på den första tiopoängaren pågår för fullt ute i polisdistrikten. Enligt uppgift leds tävlingen just nu av Dalapolisen.

- Dalarna står i en klass för sig, säger Fredrik Sturm. Och vänta bara, när de har lärt sig Windows 98 kommer de att kunna lägga ner utredningar ännu snabbare.


Organet öppnar i Nordkorea
080418
Som första västerländska oberoende nättidning har Organet fått ackreditering i Nordkorea. Mr Xang Zetor Puh, 34 är chef för vår nya redaktion. Han talar svenska. Mr Puh har doktorsexamen från Stockholms Universitet 1964 och är förlovad med en finsk-turkisk pojke.

- Jag vill att svenskarna ska förstå mitt lands problem. Allt är inte vårt fel. USA gör också fel. Vår valda statschef är en erkänd intellektuell gigant! Men han är missförstådd. Språket är en begränsning. Bara två procent av mina landsmän kan utländska. Resten är analfabeter. Organet.se kan bli en bro mellan våra folk, gissar Mr Xang Zetor Puh.

(Vår redaktion i Nordkorea tar inte emot texter med misstänkt erotisk innebörd eller ostrukturerade politiska kommentarer. Absolut inget om atombomber.)


Får en präst skrika könsord under vigselakten? Ja, tydligen
080416
Ingalill och Malte Hackarbom vigdes i lördags i Sursåsa kyrka. Det som skulle bli deras finaste stund i livet, förvandlades till en skräckupplevelse när prästen mitt under vigselakten började skrika könsord.

- Det var hemskt, snyftar Ingalill. Han sa ”tager du denna f*tta, att älska henne i nöd och lust”. Och så fortsatte han att skrika kn*lla högt kanske 20 gånger i rad.

Brudparet har vänt sig till Kyrkorådet för att få prästen avstängd. Frågan är dock känslig. Prästernas fackförening hävdar att mannen lider av sjukdomen Tourettes syndrom som får honom att ofrivilligt utstöta könsord.

- Sjukdom är ingen grund för avstängning, säger den fackrepresentant som Organet varit i kontakt med bestämt. Och jag tycker faktiskt att vi idag – år 2008 – får tåla att höra ord som kn*lla. Se bara på USA, där säger de ju fuck i varenda mening.

Cykeln förbjuds efter 150 år?
080414
Efter den brottslige Cykelmannens fräcka uppträdanden krävs i riksdagen att cykelinnehav ska kriminaliseras.

- Men man kan inte förbjuda cykeln bara för att den används till brott, säger Organets cykelrevisor I. Kianto. De flesta kör ju lagligt.

Även om vår redaktionsmedlem nu kör eldriven trehjuling vet han vad det handlar om efter många års slit på tvåhjuling. Kianto cyklade hela Atlanten runt så sent som 1998 – på tid!

- Inget slår cyklistens totala frihet från ansvar. Du kan cykla stupfull mot helrött, rycka tantväskor på trottoarer och bete dig allmänt hänsynslöst utan risk för att bli straffad. Den friheten ska vi värna om, säger en upprörd Kianto som helt underkänner lagförslaget.

(Kianto är polisanmäld 48 gånger för brutalt cyklande och åtta fall av flyktcykling
vid rån. Inget har gått till åtal.)


Kriminalregisteret finns lagrat på 840 disketter, som nu är försvunna
 
Vμlchotell i Skara tar över polisen
080412
Det låter som ett skämt, men firman V
μlchotell i Skara AB har lagt det lägsta anbudet på polisverksamheten i Västergötland. Företaget har sitt säte på Jersey och påstås ägas av en motorcykelorganisation.

- Vi ska nu återupprätta respekten för polisen i alla lägen, säger en engelsktalande person på en knastrande telefonlinje. Vi gör en genomgång av brottslingarna som vi tar till skyddshäkte för det enklaste trafikbrott vi kan hitta på. Vi har tunga vapen till vår hjälp. Lagen ska lydas.

Justitiedepartementet verkar vara taget på sängen. Frågan är om det inte strider mot lagen att outsourca ett helt polisdistrikt. Den nya entreprenörledda polisen kommer att heta något på ”v
μlc” (jugoslaviskt).

- Det hela har gått fullständigt korrekt till. V
μlchotell i Skara AB lade det lägsta anbudet för att driva polisdistriktet under två år. Kommunallagen tvingar oss att ta det lägsta anbudet, säger den tillförordnade kommunordföranden.

Den ordinarie ordföranden är spårlöst försvunnen sedan han skrivit under det famösa avtalet. Länets kriminalregister, en kista med 840 disketter, verkar också vara borta. Polisens telefonväxel hänvisar till en okänd Londonväxel. Kvar i fikarummet finns bara en trött vinylgramofon och en affisch om att en svensk tiger.

Mer kräks i cykelmannens spår
080411
Cykelmannen har slagit till igen. Strax efter lunch dök mannen upp utanför drive-in beställningen på McDonalds i Tureby och skrek: ”Flenzkäse mit Kartoffelsallat, bitte! Schnell wie ein Winthund!”

Ester Maggot, som tog emot beställningen, kräktes i fritösen.

- Jag kunde inte hålla mig. Hans stank är obeskrivlig, berättar hon.

Esters kräkning satte igång en kedjereaktion inne i restaurangen. Ett 50-tal gäster sågs helt plötsligt kräkas i grupp. Cykelmannen försvann från platsen strax innan polisen anlände. Enligt kommisarie Ekenrot är ett gripande nära förestående:


Känner du igen cykelmannen?
Kontakta polisen i Tureby


- Vår tecknare har tagit fram en ny, mer detaljerad, fantombild av cykelmannen.
Någon därute kommer att känna igen honom.


Inte ens domkraft
hjälpte
Bilmekaniker fast i prinsessan Barbrolines bensax
080410
Sedan många år tillbaka har prinsessan Barbroline en given plats i Rivierans jetset. De sista åren har kantats av upprepade skandaler, bland annat med Mick Jaggers kungspudel. Förra veckan var det dags igen.

När prinsessan lämnade in sin Ferrari för service fick hon ögonen på en 16-årig praktikant, som hon genast drog ner i smörjgropen och avkrävde en underredsbehandling.

- Hon skrek fram med fettsprutan, högt så att alla i verkstaden hörde, berättar garagets ägare Sergio Lorviko. Pojkstackaren kunde inte värja sig. Vi rusade till för att befria honom, men han satt fast i en järnhård bensax.

Polis fick tillkallas. Trots upprepade försök med domkraft vägrade prinsessan Barbroline att släppa taget. Först efter två timmar, när även kungen och drottningen anlänt, blev prinsessan kontaktbar och krampen släppte.

- Jag tycker inte kungligheter ska uppträda på det här sättet, säger Sergio Lorviko. Det som gläder mig är dock att drottningen nu har bokat tid för rundsmörjning av en skördetröska.
 


Tyska mördar-cyklister härjar i skidspåren
080409

Fjällrådet tar upp frågan om vettlösa tyska fjällcyklister på Sametinget.

- Det är otäckt, utbrister gamle gentlemannaskidaren Flora-Nisse som med barnbarnen var ute på femmilen och blev omkörd av en tysk cyklist. De smyger in på en bakifrån.

Säger man något, blir de hotfulla.

Fjällräddningen har satt upp kameror längs med skidspåren, men det hjälper inte. De tyska cyklisterna provocerar även skoterförarna och försöker i ligistgäng köra över ensamma skoterförare föra att döda dem. Polisen har inte tid utreda brotten. De har nyligen fått en dator med Windows 98 installerat och måste träna på Officepaketet.

En lag om totalförbud för tyska cyklister i fjällvärlden behövs. I Finland får renskötare skjuta på angripande cyklister.


Polisen vinstvarnar!
080407

För tredje året i följd vinstvarnar polisen. Och det blir ingen utdelning i år heller.

- Våra intäkter styrs av hur duktiga vi är på att klara upp brott, säger rikskommissarie Ekenrot på Stockholmskrim. Och i år gjorde vi en felbedömning av marknaden. Ekenrot vill dock understryka att polisen faktiskt har fått upp uppklarningsprocenten av de allra svåraste brotten – från två till tre procent:

- Det gör oss världsbäst, säger han med ett stolt leende.

För att förbättra ekonomin planerar polisen nu att sälja spaningsrapporter, förhörsuppgifter och personundersökningar på den öppna marknaden.

- Så gör man redan i Mexico och Ryssland. Vi måste med alla medel skaffa oss extrainkomster, avslutar Ekenrot.


Präststånd i klädpoker-härva!
080403
Kyrkorådet i Hessemo är i uppror. När kyrkvaktmästaren i söndags kväll skulle räkna igenom kollekten i sakristian, möttes han av ett tiotal nakna och halvnakna präster.
Medlemmarna i kyrkorådet är chockade. Klädpokern har enligt uppgift pågått i flera år. Både manliga och kvinnliga präster har deltagit i spelet och man har oblygt förfriskat sig av nattvardsvinet.

När kyrkvaktmästare Einar Pilla kom på sällskapet, var en stiftspastor så berusad att han inte kunde resa sig själv och han sluddrade och svor så det osade.

- Men ett präktigt stånd hade han, skrattar Einar Pilla.

När Organet ringer upp och ber att få en kommentar från pastorn svarar han helt kort:

- Jag var inte full, jag talade i tungor. Dra åt helvete!Producentansvar för matvaror ger bajs i retur
080401
Storkökens skyldighet att återlämna returmat har utökats till att även gälla det egna hushållet. Beslutet fattades i riksdagen den sista mars. Således ska all överbliven mat i hemmet som korvskinn, grötrester, räkskal samt drinkslattarna från efterfesten, returneras till handeln.

En positiv nyhet är att även avföringsprodukterna från matsmältningen ska sorteras ut och återlämnas till affären. Eftersom färdigmat består av många ämnen som inte kan skiljas ut har konsumenten rätt att lämna returmat samt avföring till vilken butik som helst. Klokt tänkt.

- Det är inget konstigt med det här, säger Siv Svappavara på Statens Returråd. Bilbatterier, dynamit och speglar lämnas sedan länge in. Och elektronikkedjorna tar tillbaka uttjänta apparater.

- Lägg ingen tidning i toastolen för att ta upp avföringen. Den blir bara blöt och trasas lätt sönder. Använd hålsleven, tipsar Siv. Vid lös avföring tas även själva stolen med för tömning.


Bilbesiktning varje månad och krav på fyra reservdäck
 080401
Miljökramarna i Östersund vill gå betydligt längre än Miljöpartiet. Den nybildade organisationen anser att det behöver ställas betydligt hårdare krav på bilisterna. Miljökramarna har som långsiktigt mål att skrota alla bilar, men i ett första steg vill man införa månatlig bilbesiktning.
Så här säger partiets språkrör, Bertil Sool:

- Intresset för att äga bil kommer att minska betydligt, det är vi säkra på. Dessutom vill vi införa krav på fyra reservdäck i händelse av fyrhjulspunktering. Vi kommer snart att lansera ett tiopunktsprogram för att avveckla all bilism till förmån för promenader.

Cykelmannen får folk att kräkas 
080401
I snart ett år har ”Cykelmannen” gäckat polisen i Tureby. Mannen sprider en oerhört obehaglig lukt omkring sig och ofredar intet ont anande människor. Igår eftermiddag dök cykelmannen upp ur ett buskage precis framför Ingalill Höstbergs barnvagn och skrek: ”Mit die Kapitalisten haben wir nichts zu schaffen!”.

- Jag trodde jag och lilla Ida skulle dö, säger Ingalill. Vi kräktes båda två. Mannen luktade som en torrklosett en sommardag. Och han var alldeles brunfläckig, så man kan ju undra var han hade varit...

Dagen innan cyklade mannen förbi kön utanför korvkiosken på Stortorget, varvid tre personer omedelbart råkade ut för häftiga kaskadkräkningar. Mannens stank går inte att beskriva, säger de som råkat ut för den.

Cykelmannen är av medellängd och uppträder i en kraftigt nedsmutsad overall som troligtvis varit blå en gång. Han är antagligen från Tyskland. Upplysningar om Cykelmannen kan lämnas till närmaste polismyndighet.

Denna fantombild överenstämmer ganska väl med Cykelmannens verkliga utseende, säger Ingalill Hästberg som kräktes igår

 
Genom denna "kabel" hoppas SL få stopp på kopparstölderna
 

Stora förseningar på Bruna linjen

080401
Det har varit kaos större delen av helgen på tunnelbanans bruna linje, hela vägen från T-centralen ut till Storängen. SL skyller på solkurvor och försenade leveranser från vagnleverantören. Men det går inte att komma undan misstanken att trafiken påverkats av att på en längre sträcka har kopparkabel av besparingsskäl ersatts av trädgårdsslang.


Hårdare tag mot kriminella hundar?
 080401
Efter den senaste tidens tråkiga incidenter med kamphundar, där hundarna fått avlivas menar nu föreningen Hundars Revansch i Samhället (HRS) att fängelse eller fotboja är ett humanare återanpassningssätt. Speciella rymningssäkra hundvårdsanstalter bör inrättas där straffskalorna sätts i hundår. Under fängelsetiden skall hundarna erbjudas olika utbildningar såsom blindhund, knarkhund eller lavinhund. Polishund är däremot ett olämpligt yrke för dessa hundar som uppenbarligen har visat en dålig moral.

- De mest förhärdade brottslingarna sätter vi i isoleringscell på vatten och kattmat, säger fängelsedirektör Gösta Hansson som blir chef för den första hundvårdsanstalten i Kumla. Här blir det minsann inga svängdörrar, permissioner kommer att tillåtas först efter tio hundår.

Gösta Hansson är dock ingen stor förespråkare av fotboja. Han vill gå hårdare fram och sätta koppel på hundarna. Disciplinstraff i form av smisk, skenavrättningar och andra åtgärder bör även övervägas:

- Jag tror mycket på principen "öga för öga, svans för svans". Hundar som bits kan räkna med att få ett rejält bett av mig personligen.
 


Drive-in nattvard retar polisen
080401
Kyrkoherde Gösta Hansson i Varum har efter ett besök i USA infört drive-in nattvard för att  låta den stressade nutidsmänniskan få tillgång till det kristna sakramentet. Detta har blivit enormt populärt bland bygdens ungdomar, speciellt på lördagskvällar. Då vissa ungdomar åkt runt kyrkan för att ta nattvarden upp till 20 gånger samma kväll har ett nykterhetsproblem uppstått. Polisen har nu upprättat nykterhetskontroll på baksidan av kyrkan, för att stävja ofoget.

skriv gärna en kommentar i vår gästbok