politiskt beroende

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


Katter kränks av hundar
080630
Förnedringsombudsmannen planerar nu som bäst ett lagförslag som förbjuder hundar att skälla på katter. Att en katt känner obehag när hundar skäller är inte okontroversiellt. Somliga menar att hundarna tar illa vid sig när de ser nakna katter. FO Hans Persson säger dock att detta enbart gäller utmanande honkatter, som kan verka upphetsande på vissa mindre hundraser.

En hundägare Organet har talat med är mycket upprörd:

-Självklart måste ägarna ta ansvar för att skyla sina husdjur. Åtminstone borde husse eller matte sätta på kisse ett par småbyxor innan mus- och fågeljakten tar vid, så slipper hon dessutom utsättas för hundarnas lystna blickar. Findus klarar ju detta utmärkt.


Chockbeslut – kyrkan och polisen går samman!
080628
Två utarmade organisationer på dekis går nu ihop under det nya namnet kyrkopolisen.

- Jag är chockad, säger kommissarie Ekenrot. Ska vi lämna pistolerna i vapenhuset nu? Ekenrot snyter sig argt i sin polissuspensoar.

Statsrådsberedningen bekräftar att kyrkan och polisen ska gå samman i en organisation den 1 juli. Allt har varit strängt hemligt. Vad gör vi, har regeringen frågat sig. Kyrkorna ekar tomma. Fängelserna är sprängfyllda.

- Brottsligheten stiger oss över huvudet. Vi har för många förbrytare och för hårda straff. Alla får inte rum, säger Ekenrot.

- Den nya kyrkopolisen ett bra alternativ till en oduglig poliskår, säger biskop Signe Slask (som nyligen bytt kön) och hänvisar till att chefs-JO offentligt sagt att polisen saknar all kompetens.

Redan på Jesu tid fanns ett varsel om att kyrkan skulle bli en polismakt. En Kristi symbol var ett kors med ett P överst (crux monogramatica polis). Sammanslagningen ger svåra kulturkrockar. Ska poliser viga och döpa? Ska en kommissarie få titeln prost? Larm om brott ska i fortsättningen anmälas på pastorsexpeditionen.

- Vi har öppet varje torsdag 9.30 till 11.30, berättar Signe Slask. Mord, rån och våldtäkt kan larmas ända till 12.30. Det är mer än gamla polisens öppettider!

Kommissarie Ekenrot snyter sig åter. Nu i kalsongen.


Prinsessan Mandoline umgås i fel kretsar
080626
Hovet i furstendömet Monte Karlsson bävar efter att lillprinsessan Mandoline setts mingla tillsammans med en ofrälse på landets kasino. Veckotidningarna rasar världen över och drottningen gråter av rädsla att det blå blodet nu kan komma att spädas ut.

-Jag hoppas verkligen att de inte ska ses igen, snyftar drottningen. En simpel direktör har jag hört. Inte ens adlad.

Storasyster Barbroline ler gåtfullt, men viskar sedan till vår reporter att Mandoline fått både sexualundervisning och kondomträning i smyg.

-Det finns tydliga tecken på att han är av fin börd, men det kan vi inte tala om för mamma.


Semestern börjar och redaktionen går ner på halvfart.
080625
Fram till augusti kör vi nu en artikel varannan dag. Delar av redaktionen tar ledigt, men inte all personal, så fler dumheter kommer att kunna läsas på beachen eller vid poolen även under juli. För nytillkomna läsare rekommenderas också en titt i arkivet, för att komma ikapp.


Svenska flämtare positiva till frivillig avlyssning
080624
Organets initiativ att starta en egen frivillig telefonavlyssning har slagit ner som en bomb bland de politiska beslutsfattarna och fått FRA att ompröva sin verksamhet.

En byrådirektör på FRA som vill vara anonym säger att ingen vågat tänka i så
radikala banor som Organet har gjort:

- Frivilligheten är ett utmärkt exempel på ett tänkande som är ”out-of-the box”, som vi kreativa människor brukar säga. Jag önskar att vi hade kommit på det själva. När avlyssningen sker frivilligt kan ju ingen klaga.

En organisation som ställt sig mycket positiv till Organets frivilliga avlyssning är SFR, Svenska Flämtares Riksförbund. Förbundets ordförande, Harry Analbeck, säger att den frivilliga avlyssningen påminner om erbjudandet ”tag två, betala för en”.

- När vi i framtiden ringer upp en kvinna för att flämta får vi två som lyssnar. Oh, jag får nästan rysningar när jag tänker på det. Många av oss i SFR är blottare också och jag hoppas det går att hitta en lika smart frivillig lösning för oss som vill blotta oss på internet.

Organet har förgäves sökt FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson för en kommentar om ett eventuellt samarbete med svenska flämtare och blottare.


Kyrkan förbjuder damfotboll?
080623
- Det är i sanning oetiskt med kvinnor som svettiga i bylsiga overaller offentligt kutar omkring på plan efter bollen.

Så frankt uttrycker sig en biskop vid ett friluftsmöte ute vid vackra Kringtuna. Fullständigt groteskt blir det i ishockeymundering, anför han under uppskattande applåder.

- Tänk att Guds egen skira skapelse så får förfulas, fortsätter den upprörde biskopen. Säga vad man vill om islam, men där håller man reda på sina kvinnor och hur de får klä sig.

Somliga frågar sig hur det är möjligt för kvinnorna att se ut genom den arabiska burkan.

- De har de inte svårare än våra förare av stridsvagn modell 42 under beredskapsåren. De hade också bara en liten siktspringa för att kontrollera 22 ton pansarurkraft. Svenska freden bevarades genom en tunn springa! klämmer biskopen i med eftertryck. Så är han gammal pansarkorpral från Ödåkra Hemvärn också.


Rymdsond hittar bajs på den bruna planeten
080621
Rymdsonden Phoenix som nu landat på Mars har inte bara hittat vatten meddelar en av Nasas tekniker i Arizona. En inbyggd luktsensor har i den frusna isen troligen konstaterat att human avföring tycks ingå i planetens ytlager. Planeten kommer nu att döpas om från "den röda planeten" till "den bruna planeten". Kritiker menar dock att fenomenet kan emanera från en operatör som inte tvättat händerna efter ett toalettbesök när rymdsonden monterades. En talesman tillbakavisar dock kritiken som orimlig eftersom organisationens regelsystem inte tillåter att personalen sysslar med toalettbesök.


Köp din doktorsexamen av Organet
080620
Statsminister Reinfeldt säger att nationens kunskapsnivå måste höjas. Som vår läsare har du nu möjlighet att ta en ordentlig examen. Välj mellan teknologisk, medicinsk,
humanistisk eller teologisk doktorsexamen.

Svårast är den lägre humanistiska bibliotekarieexamen – här bör du kunna läsa. När det gäller de andra utbildningarna ställer vi inga krav.

Du måste dock ha seriösa referenser, till exempel från din sambo, övervakare, nära släkting eller granne som på heder och samvete intygar att du är enkönad, tvåkönad eller okönad.

Ett inramat diplom med en godkänd doktorsgrad kostar för dig genom Organet endast 500 euro och skickas som postförskott. Vid beställning av medicine eller teknologie doktorsgraden före den sista juli skickar vi med en teologie doktorsgrad som snabbhetspremie.

Organet utsatt för svårt bedrägeri

080619


En tillförordnad redaktionschef har lurat Organet på 1,7 miljoner kronor med falska fakturor. Pengarna har placerats i aktier i försäkringsbolaget Landia. Bedrägeriet upptäcktes av Ekoroteln som sett misstänkta överföringar till ett skumt konto i samband med brottsutredningen i det fina gamla Landiabolaget.
 

Den misstänkte kan ha koppling till andra misstänkta Landiatjuvar. Han är nu sjukskriven. Redaktionschefen själv, Lars Fredriksson, förnekar brott.

- Allt är styrelsens fel, jag har rent mjöl i påsen. Strandvägslägenheten står på min underåriga sambo. Hur fel är det? Plötsligt stod där byggjobbare och ville sätta in nya golv, nytt kök och en jacuzzi. Jag hade stoppat dom om jag kunnat, men dom var för påstridiga.

- Hjälp, nu har vi inte till lönerna nästa månad, säger Organets personalchef Siv Smisk. Vill ni läsare stödja oss med en insamling? Mejla till vår webmaster.


Organet startar frivillig avlyssning
080618

Man må tycka vad man vill om den nya lagen som ska tillåta FRA att avlyssna telefonsamtal och all annan kommunikation. Men faktum är att många människor vill bli avlyssnade. Oavsett om lagförslaget röstas igenom eller inte kommer Organet från och med augusti att erbjuda en kostnadsfri avlyssningstjänst för människor med speciella behov.

Organets chefredaktör Lars Fredriksson berättar att prinsessan Barbroline von Acko har anmält sig som frivillig:

- Hon kommer att avlyssna samtal från människor som flämtar eller uttalar könsord. Hon kan även tänka sig att komma hem till folk och tjuvlyssna utanför sängkammardörren om de vill det. Prinsessan ser det här som ett viktigt ideellt arbete.

Organet kommer att ha ett samarbete med svenska kyrkan. Många människor i dagens samhälle känner sig ensamma och vill ha någon som lyssnar.

- Skillnaden mellan att lyssna och avlyssna är hårfin, säger Lars Fredriksson. Prästerna hinner i alla fall inte med. Vi på Organet har kommit överens med kyrkan om ett pris för att avlyssna tre församlingar i centrala Stockholm. Om detta utfaller till belåtenhet går vi vidare med hela Stockholm till vintern.
 


Värmebölja utlovas till midsommar
080617
En nystartad konkurrent till SMHI utlovar värmebölja och solsken till midsommarhelgen. Institutet som startats för att öka konkurrensen på marknaden kommer med oväntat goda prognoser för de flesta, dock inte för landets bönder.

Arne Hansen som är vd kommenterar det hela så här:

-Vi startar med att lova fint väder, chanserna är ju i all fall oftast 50-50 att pricka rätt. I framtiden tänker vi hålla auktion på prognoserna, så högsta budet får önskad prognos. Vår konkurrent SMHI är ju statsägt, men som tur är för oss har det inte privatiserats än, för då hade vädret blivit mycket bättre. Själva sätter vi kunden i centrum så nu ska det bli kul att se bondläppar och badjävlar bjuda över varandra.


Tjänstesektorn Sveriges räddning?
080616
År 2015 beräknas all industriproduktion ha lämnat Sverige, enligt en rapport från Handelshögskolan. Detta är dock inget att oroas för eftersom tjänstesektorn beräknas växa, enligt samma rapport.

-Vi kan gott täcka alla kostnader för vår import av industrivaror från Sydostasien, säger professor Gösta Hansson som skrivit rapporten. Det enda vi behöver göra är att öppna frisersalonger i de stora metropolerna Shanghai, Beijing och Kuala Lumpur, så strömmar pengarna tillbaka till Sverige. Kan vi dessutom lära kineserna att läsa svenska kan vi tjäna pengar på webbreklam från svenska sidor.

En interaktiv kurs i svenska för kinesiska webbläsare ska nu utvecklas och läggas ut på nätet för att underlätta för de kinesiska konsumenterna.

Organet.se har självt redan tagit dramatiska åtgärder för att höja bruttonationalprodukten genom att sälja ohyggligt dyra reklamplatser till sig själv.


Sverige förbjuder huvudstympning?
080615


Huvudpolikliniken i Rosengård har larmat de sociala myndigheterna om att så kallad huvudstympning (avskärelse) förekommer i vissa etniska grupper. På sommarlovet skickas en del barn till hemlandet för att huvudstympas enligt gammal tradition. Det är viktigt att komma ihåg att detta inte stöds av några religiösa påbud. Ofta sker ingreppet med smutsiga bilor och kan därför medföra risk för infektioner. Skolsköterskorna uppmanas att hålla utkik efter dessa barn när höstterminen börjar. Ett tydligt tecken är att eleverna saknar huvud. Eftersom detta är en tradition med djupa kulturella rötter måste nu svenska regeringen ta ställning till om detta kanske ska tillåtas. Kritiker menar dock att lagen redan innehåller ett kryphål, då den gör undantag för avskärelse av huvud när det är "medicinskt nödvändigt".

Det händer även ibland att patienten dör när huvudet skärs bort, men detta hör dessbättre till undantagen menar en förespråkare.

Däremot har offret svårt att senare i livet finna en partner när utseendet inte längre kan anses alltför attraktivt. Ofta gifts därför huvudlösa flickor bort, mot sin vilja, med huvudlösa pojkar. Dessutom händer det ofta att barn som vägrar huvudstympning stöts ut av sin familj, varför de ofta tillstår att ingreppet skett av egen vilja.


Skandalscener i domstolen när prinsessan Barbroline spårade ur
080614
Furst Rainer von Acko har dragit Organet inför domstol för att återupprätta sin dotters heder. Rättegången, som inleddes igår, fick dock avbrytas redan vid åklagarens sakframställan.

Prinsessan Barbroline, som sin vana trogen hade med sig sin kungspudel Dick, började plötsligt utföra en erotisk dans tillsammans med hunden framför domaren och nämndemännen. Domaren dunkade hysteriskt i bordet och skrek ”sluta människa”, men dansen blev bara vildare och djärvare. De som var på plats berättade att hon tuggade fradga och såg ut att vara i trance.

Rätt som det var släppte hon pudeln, kastade  sig över åklagarens skrev och började bearbeta det hårt och metodiskt. Den stackars åklagaren satt fast. Först när tre vakter kopplat ett grepp på prinsessan gav hon med sig.

Furst Rainer von Acko svimmade av chocken när han fick se sin dotter utföra sina skändliga handlingar och fick föras till sjukhus. Han har nu beslutat att dra tillbaka sin stämning av Organet.

Organets chefredaktör, Lars Fredriksson, kommenterar det hela så här:

- Så här blir det varje gång prinsessan kommer upp på redaktionen. Vilken härlig tjej!


Avhoppare avslöjar sjukgymnasternas största hemlighet
080613

Organet har tidigare berättat om sjukgymnasternas omfattande haschnätverk. Enligt säkra källor är 4 000 sjukgymnaster inblandade i denna smutsiga hantering. Märkligt nog har ingen ännu avslöjats.

Organet har träffat en sjukgymnast (Stig S), som har lyckats ta sig ur nätverket och på grund av rädsla för sitt liv vill vara anonym. Han har precis genomgått en två månader lång avprogrammering och den ofrivilliga erektionen - det säkraste tecknet på haschmissbruk - har äntligen lagt sig. Lemmen hänger slapp och fin i byxbenet.
 
Stig S berättar att sjukgymnasterna lyckats maskera sina haschodlingar med hjälp av modern genteknik:

- Vi har kommit på ett sätt att para haschplantan med vanlig ormbunke. Över hela landet odlar vi sedan 40 år tillbaka ormbunke, som vi sedan torkar och röker.

Rikskommissarie Ekenrot, som leder spaningarna mot sjukgymnasterna, häpnar när han får höra detta.

-Helvete, nu får vi ge oss ut i skogen och kolla varenda ormbunke. Vi som precis håller på med slutproven i Windows 98.


Furst Rainer von Acko rasar och drar Organet inför domstol
080612

Fursten anser att Organet framställer hans dotter, kronprinsessan Barbroline, i ofördelaktig dager. Han menar att prinsessan inte alls är så lössläppt som Organet gör gällande.

Redaktionschefen Lars Fredriksson berättar att prinsessan utför arbeten åt Organet:

- Hon frilansar åt oss. När vi på redaktionen behöver inspiration brukar hon komma upp och utföra sin erotiska dans tillsammans med sin kungspudel Dick.

Furst Rainer anser att hon har blivit förledd av tidningen.

- Min dotter är mentalt underutvecklad, ja, lite efterbliven faktiskt. Hon är också
väldigt sexuellt försigkommen. Jag tycker det är oschyst att lura henne att göra
saker med pudeln. Organet kan räkna med en stämning från hovet inom kort.

Prinsessan själv bara skrattar.

- Att vara naken är naturligt för mig. Kan ni inte ta ett foto på mig och Dick nu?

Organets fotograf rodnar och tittar bort...


Behöriga lärare vidareutbildas till obehöriga
080611

I strävan efter att ge våra skolbarn en likvärdig utbildning har krav ställts på att alla lärare ska ha lärarutbildning. Då detta har visat sig alltför dyrt har regeringen bestämt att vidareutbilda de behöriga lärarna så de blir obehöriga, så kallad avbildning. På så sätt kan alla barn garanteras likvärdiga studier, oavsett bakgrund. Avbildningen går till på så sätt att lärarna får lära sig felaktiga fakta till exempel hur man räknar fel, att Sverige ligger i Washington eller att mammor sprutar in spermier i pappor. Just nu håller SÖ på att ta fram läroböcker för denna "avprogrammering". Eventuella pedagogiska färdigheter ersätts därefter med klassisk rotting.

För att utvärdera hur likvärdiga elevernas kunskaper är kommer nationella proven omvärderas. Varje felsvar kommer i fortsättningen att ge poäng medan alltför många rätt svarade frågor kan ge kvarsittning och religering. Den som kan minst kommer på detta sätt att få behörighet till gymnasium och universitet, vilket motiveras med att dessa elever behöver högre studier bäst. Dessutom kommer detta att häva den sociala snedrekryteringen till högskola och universitet.


Blixtnedslag försenar Organet
080610
Oroliga läsare har hört av sig och undrat varför Organet kommit så sent på dagen. Ett blixtnedslag under natten till söndag slog ut en hel del elektronik på Organets redaktion, varför redaktör Fredriksson springer runt till grannar och vänner för att få ordning på utgivningen. Situationen väntas normaliseras framåt torsdag då ny elektronik anländer.

Samtidigt vill vi ta tillfället i akt att besvara läsarnas ångestladdade frågor om uppehåll under julisemestern. Vi kommer att ha redaktionen öppen under juli, men med reducerad bemanning. Målet blir dock en artikel var annan dag. Detta för att ge våra läsare lite tid att sola och ladda batterierna.

Under juli planerar vi också berätta om hur en poliskonstapel från Stockholm blivit fångad och sexuellt undersökt av UFO-varelser, som rolig sommarläsning på badstranden.


Förbud mot att köra bil innan alkoholintag
080609
Den sänkta gränsen för promillehalt har inte sänkt antalet rattfulla i den förväntade omfattningen. Ett förslag till lagändring har därför lagts av Trafikskyddsföreningen. Ett förbud mot bilkörning innan alkoholintag är alltså aktuell.

-Att man inte bör köra bil dagen efter är ju välkänt och nu tar vi steget fullt ut och kräver förbud även dagen dagen före, säger en företrädare för organisationen. Vi arbetar med ständiga förbättringar. Att sänka den nuvarande promillegränsen ytterligare är svårt eftersom den inte bör ligga alltför långt under noll om inte rättsäkerheten ska riskeras. Vi siktar nu vidare på förebyggande åtgärder.

Ett alkolås som gör att bilen inte kan startas från 0,0 promille och därunder är dessutom mycket lätt att konstruera och kan kombineras med stopp för "dagen före"-körning.

-Om denna finess används av helnykterister kan man mycket väl tänka sig att bilen inte heller kan startas. Det händer ju trots allt att även dessa bröder tar ett glas i smyg, säger samme företrädare.


Kravet på entimmesdag slopas?
080608
På partikongressen som hölls i går beslutade Solidariska Kommunistpartiet att tillfälligt slopa kravet på en timmes arbetstid per dag. Ett förslag att ändra partiets namn till Solidariska Partiet röstades dock ner, även om motivet att otydliggöra inriktningen prisades. En av delegaterna, Lena Dotterson är mycket besviken.

-Jag är både f.d. tonåring, kvinna och blivande tant - allt på en gång samtidigt. Hur ska man få ett sådant livspussel att gå ihop? påpekar Lena Dotterson ilskt. Jag har till exempel blivit tvungen att välja bort både barn och självdeklaration för att överhuvudtaget få någon tid till att softa.

Om väljarna kommer att acceptera att en hjärtefråga som denna slopas från programmet visar sig först vid valet 2010. Risken att partiet splittras och vi får en fraktion per timme anser dock partiledningen som obefogad.
 


Övertalighet grumlade nationaldagsfirandet
080606
Som tillfälligt vikarierande hovmarskalk på kungliga slottet utlyste i går Maj Svensson övertalighet på grund av arbetsbrist. Två av kungafamiljens sist anställda verkar nu bli tvungna att söka nya arbeten utanför hovet. Som turordningsreglerna ser ut kommer alltså prinsessan Madeleine och prins Carl Philip varslas om uppsägning. Prinsessan Barbroline von Acko verkar mycket upprörd när Organet ringer upp.

-Vi är visserligen bara släkt på långt håll, men så här får det inte gå till, säger prinsessan. Facket har inte informerats och jag råder de drabbade att kräva kännbara skadestånd. Svensson ska ut från slottet, och tillbaka till sina partikamrater.

Alldeles innan pressläggningen kommer nu en dementi från Maj Svensson.

-Jag har kommit fram till att detta är inte rätt sätt att införa republik eller för den delen proletariatets diktatur, meddelar Svensson över telefon. Dessutom har jag sagt upp mig för att arbeta i Qatar, jag med.


Pedofiler blottade sig för varandra - båda motanmälda
080605
Två tolvåriga män har anmält varandra för blottning. När en skolklass bevistade Åkeshovs badhus nu på morgonen hände det som inte fick hända. De två männen sprang in i duschrummet och såg varandras underliv. Båda kastade sig genast på sina mobiltelefoner och på så sätt kunde polisen ta båda på bar gärning. Nu kan de vänta besvärliga efterräkningar för tilltaget.

- Det gäller att fånga upp ungdomsbrottslingarna så tidigt som möjligt, kommenterar kommissarie Ekenrot på rikskrim den lyckade insatsen. Sedlighetsroteln ser speciellt allvarligt på fall som gäller så unga män. Om det blir fotboja, LVU-hem eller kvarsittning får avgöras av de sociala myndigheterna.

Två femtioåriga gossar som samtidigt befann sig i bastun chockades svårt av händelsen och får nu vård av psykakuten.


Bombattentat mot Organets redaktion
080603
En enorm explosion hördes under måndagsmorgonen från Organets redaktion i Sundbyberg. Det erfors att en grupp så kallade militanta Brunvänner kört fram en bil framför huvudentrén och låtit en större bomb brisera. En talesman för gruppen tar på sig dådet och menar att detta är straffet för att tidningen publicerat bilder på brunsaker som senare förtärdes.

-Vi ser mord på brunsaker som ett av de allvarligaste brotten konsumtionssamhället kan begå, menar talesmannen. Själva äter vi bara mat av annan färg. Brunsaker är också människor, fast bättre - nästan som djur.

Redaktör Fredriksson är mycket upprörd och kallar attentatet fegt och uselt. Efter att polisens bombexperter undersökt händelsen kan konstateras att sprängämnen inte använts. Brunvännerna hade redan förra veckan fått avslag på en ansökan om bombtillstånd av sprängämnesinspektionen, varför de unisont ropat "pang" i huvudentrén.


Sverige skänker pappersbruk till Nordkorea
080601
Efter att den älskade ledaren i Nordkorea bestämt att hela internet skall ges ut som dagstidning har nu Sverige beslutat att hjälpa nationen i dess strävanden till öppenhet. Ett pappersbruk skall byggas i hamnstaden Hingnam, helt bekostat av svenska SIDA. Till att börja med kommer Sverige även att förse bruket med skogsråvara. Landets invånare planterar dock barrskog, för att i ett senare skede bli självförsörjande. Farhågor har väckts att brukets kapacitet inte kommer att kunna räcka till ens en enda tidning, med tanke på internets omfång, men detta tillbakavisas bestämt av SIDA.

-Viss censur kommer säkert att ske, så det blir i stället en ganska stor överkapacitet, erfar Organet från en trovärdig källa hos SIDA. Huvudsaken är att vi kan öka bidragsomsättningen, vilket ju trots allt är vårt uppdrag.
 


skriv gärna en kommentar i vår gästbok

 

 

 

   


Läs Organet.se varannan dag under juli!