ORGANET.se

    

fredag 01 augusti 2008

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


tjejtoa

Äntligen anpassade dass

080801
Moderna kvinnor med päronstjärt och ridbyxlår har länge klagat över de dåligt anpassade naturdassen. Nu har Järfälla kommun som föregångare byggt ett utmärkt designat dass på Järvafältet.

Med en bred bas och avsmalnande topp kan nu damerna bekvämt lätta sig vid skogspromenader. I ett senare skede planeras en manlig variant för kroppsbyggare med bred topp och avsmalnande bas. Här behövs dock kraftig förankring i marken, så byggnaden inte riskerar välta i höststormarna.

-Äntligen slipper vi smyga i snåren och kan njuta av besöken i ergonomiskt stjärtriktiga lusthus, säger en bredhöftad orientererska som springer förbi dasset när Organet tar bilden.

Hennes muskulösa herrsällskap ser mindre road ut och tillägger surt att han har fått stå på händer när han använt avträdet, med ohygieniskt resultat.

Organet kommer naturligtvis följa upp med artiklar om kommunen även tar steget att bygga herrvarianten.


Endagarsvecka krävs av Solidariska Kommunistpartiet

080731
Solidariska Kommunistpartiet har i dagarna lagt fram ett radikalt förslag om generell arbetstidsförkortning. Från nyår vill partiet att endagarsvecka införs för alla heltidsarbetande.

- Vi är inte skapta för att arbeta, säger partiets ordförande Maj Svensson. Våra förfäder var ute på trevliga jaktturer, dessemellan vilade de. Vi moderna människor kan ju arrangera protestmarscher och politiska kurser på vår lediga tid.

Endagsarbetet är tänkt att ske på tisdagar från 9.00 till 15.00 med minst en timmas arbetslunch. Man ska själv kunna välja arbetsuppgifter. Vid soligt väder kan arbetstiden förkortas.

Reformen ska finansieras med höjda arbetsgivaravgifter och en skatt på barn. Ett barn kostar 20000 kronor i skatt per månad. Två barn 35000 kronor. Och tre barn, vilket är det maximalt tillåtna, kostar 45000 kronor i skatt per månad.

- Min väninna Måna Prahlin säger själv att det är sexigt med barn, anför Maj Svensson suget.

Den nya barnskatten beräknas finansiera arbetstidsreformen många gånger om. Överskottet vill Maj Svensson stödja demokratiregimen på Kuba med.


Berusad kyrkopolis bet Påvenkpist

080729
Ett ruggigt intermezzo uppstod när Påven var på besök i Sverige för att överlämna kulsprutor och kondomer till nya kyrkopolisen. Under det högtidliga överlämnandet i Riddarholmskyrkan rusade plötsligt en mycket kortväxt kyrkopolis fram och knäböjde för Påven och bet honom kraftigt.

Var är obekant, men det sägs att bettet inte tog i någon av de fyra vanliga lemmarna. Alla filmer från akten är beslagtagna av säkerhetspolisen. Den Heliga Stolen (Vatikanen) yrkar på dödsstraff i form av korsfästning. Den onyktre kortväxte kyrkopolisen får sannolikt bara en erinran för spridande av HIV-smitta.

Enligt SÄPO skrek den misstänkte "vertical massage" varefter påven avböjde erbjudandet.


busskurOrganets fotograf prisbelönt

080727
Organets fotograf har lyckats med bedriften att fotografera en okrossad glasad busskur. Den unika företeelsen hittades av en slump i Spånga väst om Stockholm och var intakt ett helt dygn, alldeles utan polisbevakning. Hur det hela varit möjligt är ett mysterium, men detta hindrade inte att bilden slog ut alla medtävlare i tävlingen om årets bästa kort.

-Jag förstår inte hur jag kunde missa kuren, säger en ungdomsbrottsling som Organet talat med. Jag har ansvaret för kurerna i hela Västerort och har haft ett helvete att hålla jämna steg med SL:s reparatörer. Åldern kanske börjar ta ut sin rätt. Jag blev straffmyndig i förra veckan och är väl inte lika rask som när jag var typ fjorton.

Socialjouren uppmanar SL att i fortsättningen lägga ut platserna för de reparerade kurerna på nätet, så stressen kan minskas för sabotörerna. I ett nästa steg kan sedan reparatörerna tränas att själva slå sönder kurerna när de bytt glas, eftersom de ändå är på plats.


Ny sammanslagning: posten+kyrkopolisen=santpostbil
080725
Efter den lyckade sammanslagningen av kyrkan och polisväsendet kommer nu även posten att integreras i den nya organisationen. Posten har ju länge hotats av total nedläggning men kan nu fortsätta verksamheten, om än ej som eget statligt verk.

-Synergieffekterna är uppenbara, säger Gösta Hansson som blir verkets nye generaldirektör. Prästerna kan dela ut folks post i samband med högmässan och på så sätt få mer folk att komma till kyrkan. Polisen kan ta med utskick när de gör gripanden och husrannsakningar.

Villigheten att göra polisanmälningar vid mindre brott som cykelstölder och bilinbrott förväntas öka när folk samtidigt kan hämta sina räkningar och reklamutskick hos närmaste polisstation. Fler giftemål väntas också  när medborgarna ändå är på pastorsexpedition för att hämta försändelser.

OBS! Bilden är ett fotomontage


hästHäst åtalas för djurplågeri
080723

När nu tidelag klassats som djurplågeri och har blivit straffbart har en hingst blivit åtalad för att ha betäckt ett sto. Pålle ertappades på bar gärning i en hage på Ekerö och befinner sig nu i interimshäkte. Straffsatsen är dock oklar och juristerna står handfallna.

-Endast tidelag människor emellan kan anses acceptabelt, säger en rättsexpert Organet talat med. Som ett förtydligande menar samma källa att kvinnor som anser att "män är djur" inte behöver vara oroliga för att åtalas för djurplågeri, om de av misstag råkat låta sig förföras av det motsatta könet, förutsatt att akten skett i god tro.

Hästen på bilden har inget med artikeln att göra.


polismcKyrkopolisens nya dräkter omöjliga att springa i
080721
Det är nu tre veckor sedan kyrkan och polisen gick samman under det nya namnet kyrkopolisen. Hur har det gått? Vad tycker de inblandade? Den alltid lika frispråkige kommissarie Ekenrot vid Rikskrim svär så det osar när han visar den nya fotlånga dräkten med ett stort kors på ryggen och den tillhörande kepsen, också den försedd med ett kors (decimeterhögt som snurrar och blinkar i blått!).
 
 - Den här djävla maskeraddräkten kanske passar bra i ett svalt kyrkorum, men inte vid patrullering sommartid. Det blir helt enkelt för svettigt och det är omöjligt att springa.
 
 Sedan den nya uniformen infördes har inte en enda arrestering gjorts. Dräkten är så åtsmitande nertill att det är omöjligt att ta ut kliven i den. Till och med A-lagarna ragglar enkelt ifrån de nya kyrkopoliserna.
 
 - Det här är inte bra för vårt självförtroende, säger kommissarie Ekenrot. Jag vet att några killar och tjejer uppe i Daladistriktet har klippt upp dräkten till halva låret för att öka rörligheten. Det ser för djävligt
ut, men jag hoppas de hinner göra åtminstone ett gripande innan månaden är slut.
 


cykellåsFörbud att låsa cyklar
080719
I flera år har Svenska Cykeltjuvars Riskförbund protesterat mot de allt mer svårforcerade cykellåsen. I trängda lägen har tjuvar skadat fötterna när de förtvivlat försökt sparka upp låsen. Inte heller blir situationen lättare när vajrar och kedjor förtöjer cyklarna i lyktstolpar och cykelställ. För att underlätta stölden föreslås nu en lagändring där olovlig cykellåsning jämställs med trimning av moped och medför dagsböter.

-En välkommen förbättring, säger kommissarie Ekenrot på rikskrim till Organet. Nu slipper cykelägarna oroas över att stämmas för oaktsamhet av skadade cykeltjuvar och i värsta fall tvingas avliva sin favoritcykel.

Rikspolisstyrelsen lär redan ha äskat budgetförstärkning för lagerhållning av den förväntade anstormningen av upphittade stulna cyklar. En speciell polisutbildning för cyklellagerkonstaplar kan komma att inrättas  med vidareutbildning i registerhållning och miljöcertifiering.

-Detta är en utmärkt reträttbefattning för konflikträdda kollegor som ändå vill träffa allmänheten, fastslår Ekenrot vidare.


VM i kvinnoförtryckmanokvinna
080716
Då västvärlden med sina ekonomiska och vetenskapliga resurser tar allt fler världsmästerskap lämnas många länder i resten av världen med allt färre världsrekord. Detta sårar dessa länders stolthet och skapar en ojämlikhet nationerna emellan. Nu har dock en ny gren införts som kommer att vända den olyckliga trenden. VM i kvinnoförtyck kommer för första gången att hållas nästa år. Vi får dessutom då se tre delgrenar: "förtryck av en fru", något svårare "förtryck av fyra fruar" och allra knepigast "förtryck av älskarinna", liknande viktindelningen i boxning. Att den sistnämnda grenen är svårast beror på den svagare beroendeställningen - här krävs verkligen en svårmästrad taktik. Många utvecklingsländer ligger bra till och segraren blir säkert svårtippad.

Tävlingsreglerna är just nu under utformning, men Organet kan avslöja att "apport av öl", "rulla runt på rygg" och "slicka husses fötter" blir tre delmoment. Allt måste ske utan fysiskt våld, då detta skulle göra momenten alltför lättbemästrade. Här krävs stark vilja och hård självdisciplin kombinerat med långvarig träning.
 


stridsvagnPansarregemente inför ny uniform efter artikel i Organet
080713
Efter Organets artikel den 23:e juni om burkans förträfflighet för träning av stridsvagnsförare har regemenschefen generalführir M. Karlsson på Ödåkra pansarregemente infört en helt ny uniform för träningsändamål.

-Uniformen får våra förare att på ett naturligt sätt vänja sig vid begränsat synfält och ta hänsyn till vad som kan ske utanför detta. Det finns mycket som inte kan ses men ändå finns, säger generalführiren. Fosterlandskärlek, ordervägran och plikttrohet till exempel.


Isländska hermafroditer funna i isen på marsmars
080711
Fjorton meter under isen fann den amerikanska marssonden den 25 juni häpnadsväckande fyra så kallade isländska hermafroditer som kan vara jordens ursprungsfolk. De förökar sig könlöst och har därför överlevt isens förstelnande grepp i 420 miljoner år.

- Vi nyttjar inte sexualitet beroende på att vi nödtvunget är helt nakna nere i isen. Inga varma kramar räcker här, säger den yngste islänningen. Vi flydde från jorden när den blev för varm då elden uppfanns. Då hade vi sex tillsammans som vanliga unga män.

I generationer har isfolket på mars velat övergå till jordens sagoomspunna sex mellan könen. Muntlig tradering från de gamla har fört myten vidare om den heta oralsexen.

Presidents Bushs pressekreterare säger om upptäckten att den isländska urbefolkningen på mars måste kristnas med det snaraste.

- Inte får de låta bli att knulla som vanligt folk, lär president Bush ha sagt. Det vore okristligt mot Guds budord.

Hillary Clinton varnar för att om vi tar hit de isländska hermafroditerna till vår värme riskerar de att tappa sina hårda stånd. Klart att Clintons vet vad det kan föra med sig.


Mjukvarujätte lanserar nytt operativsystem
080709
En hittils okänd mjukvarujätte lanserade på tisdagen ett nytt operativsystem som ses som en mycket allvarlig konkurrent till Windows Vista®. Operativsystemet lär vara ännu mer användarovänligt och helt omöjligt att både hacka och installera. Än så länge kan inte systemet köpas av privatpersoner utan säljs bara till redaktörer av PC-tidningar vilka förväntas tävlas i att få det att fungera. Finesser som uppges ingå är tarmgasigenkänning och rövhålsläsare.

Organets redaktör har förgäves försökt komma över systemet för en recension, men hittills tyvärr enbart blivit erbjuden väl fungerande piratkopior. Något som tyder på att tävlingen redan har en vinnare.


Revolutionerande avloppsrening förtoa utvecklingsländer
080707
En svensk ingenjörsfirma har vunnit FN-priset "invension of the year". Företaget har tagit fram en ny sorts toalett för utvecklingsländer som saknar avloppsrening. Anordningen sparar fekalier i en speciell behållare. När behållaren är full ljuder en varningssignal varefter en större sprängladdning destruerar avfallet. I motiveringen till priset nämns bland annat den unika fördelen att använda sprängmedel som redan finns i användarlandet. Gamla trampminor, blindgångare och överbliven ammunition, som ofta finns i överflöd, kan med fördel användas i stället för den dynamit anläggningen levereras med. Kemiska och biologiska stridsmedel är olämpliga till detta ändamål och bör undvikas, men mindre kärnladdningar lär ha provats med gott resultat.

Klagomål från grannar i tätbebyggda områden har befarats. Av detta skäl kommer tills vidare riktade sprängladdningar användas så eventuella rester regnar ned över närmaste åker där det kan göra nytta.
 


matTillåtet att äta sin kompis
080705
Kannibalism är det näst förbjudna efter incest. Men inte längre! En ny EU-regel säger att det är ok prova det bästa hos din samkönade vän. Ett par tunna skarpa utsnitt ur sambons skinka är den bästa kärleksförklaringen för vänner i ett enkönat förhållande.

Det är också ok att njuta av din manliga väns kulor i sin påse. Ingenjör G. Lundström har skickat in följande läckra recept på marinerad päronpung.

Skär loss kompisens pung med ett snabbt snitt – använd kylspray om nödvändigt. Knyt ihop pungen. Gör en marinad på två liter vodka, en liter öl, fyra vitlöksklyftor och tre skivade gråpäron. Sjud lätt. Lossa testiklarna ur påsen, pensla dem med honung.

Njut av vännen.


Polis kan avkrävas graviditetstest
080703gravtest
När nu polisen fått erfarenhet av dna-test, så kallat topsning och dessutom visat sig klara att ta utandningsprov vid alkoholrelaterad bil- och båtkörning, kommer krav på stickprovskontroll av graviditet. Enligt förespråkarna bör polisman få ta prov närhelst en person är misstänk för samlag. I gengäld ska privatpersoner kunna avkräva patrullerande polisman ett test. Detta ska av jämställdhetsskäl också gälla män enligt förslaget, även om det är mindre sannolikt att det testet ger positivt utslag.

-Äntligen ett alldeles utmärkt förslag, säger kommissarie Ekenrot vid rikskrim. Går det igenom ska jag själv testa både rikspolismästaren och ärkebiskopen. Nästa steg hoppas jag blir klamydiatest, gärna i smyg över nätet och utförda av FRA.


tumstock
Rökning förlänger din penis

080701
”Rökning kan leda till en långsam och smärtsam död”. Så står det på ditt cigarettpaket, men det är ren lögn. En doktorandstudie av Catherine Lynn på MIT i USA tillbakavisar myten om smärtsam död på det bestämdaste. Det finns ingen smärtsam död. I den mån döden alls kommer beror det inte på rökning.

Faran med rökning är en stor bluff som läkarkåren i maskopi med sjukgymnaster har drivit. Det handlar om pengar. Svenska sjukgymnaster tjänar grova pengar med påståendet att det är bättre att röka hasch än tobak.

14 000 inbitna rökare i amerikanska mellanvästern har följts i 20 år i doktor Lynns studie. Undersökningen har utförts med en på MIT utvecklad högtoxid rökgenerator som provpersonerna har lagts in i. Det finns inget som helst samband mellan rökning och överdödlighet i exempelvis lungödem. Studien har istället påvisat extremt goda hälsotal hos alla storrökare. En kraftigt ökad erektion och även penisförlängning har konstaterats hos de rökande unga männen.

- Ett 20-paket om dagen förlänger ditt stånd med minst 4 tum (cirka 10 cm), skriver doktor Catherine Lynn i sin doktorsavhandling.


fulkattKatter kränks av hundar
080630
Förnedringsombudsmannen planerar nu som bäst ett lagförslag som förbjuder hundar att skälla på katter. Att en katt känner obehag när hundar skäller är inte okontroversiellt. Somliga menar att hundarna tar illa vid sig när de ser nakna katter. FO Hans Persson säger dock att detta enbart gäller utmanande honkatter, som kan verka upphetsande på vissa mindre hundraser.

En hundägare Organet har talat med är mycket upprörd:

-Självklart måste ägarna ta ansvar för att skyla sina husdjur. Åtminstone borde husse eller matte sätta på kisse ett par småbyxor innan mus- och fågeljakten tar vid, så slipper hon dessutom utsättas för hundarnas lystna blickar. Findus klarar ju detta utmärkt.
 


Chockbeslut – kyrkan och polisen går samman!kyrlopolisen
080628
Två utarmade organisationer på dekis går nu ihop under det nya namnet kyrkopolisen.

- Jag är chockad, säger kommissarie Ekenrot. Ska vi lämna pistolerna i vapenhuset nu? Ekenrot snyter sig argt i sin polissuspensoar.

Statsrådsberedningen bekräftar att kyrkan och polisen ska gå samman i en organisation den 1 juli. Allt har varit strängt hemligt. Vad gör vi, har regeringen frågat sig. Kyrkorna ekar tomma. Fängelserna är sprängfyllda.

- Brottsligheten stiger oss över huvudet. Vi har för många förbrytare och för hårda straff. Alla får inte rum, säger Ekenrot.

- Den nya kyrkopolisen ett bra alternativ till en oduglig poliskår, säger biskop Signe Slask (som nyligen bytt kön) och hänvisar till att chefs-JO offentligt sagt att polisen saknar all kompetens.

Redan på Jesu tid fanns ett varsel om att kyrkan skulle bli en polismakt. En Kristi symbol var ett kors med ett P överst (crux monogramatica polis). Sammanslagningen ger svåra kulturkrockar. Ska poliser viga och döpa? Ska en kommissarie få titeln prost? Larm om brott ska i fortsättningen anmälas på pastorsexpeditionen.

- Vi har öppet varje torsdag 9.30 till 11.30, berättar Signe Slask. Mord, rån och våldtäkt kan larmas ända till 12.30. Det är mer än gamla polisens öppettider!

Kommissarie Ekenrot snyter sig åter. Nu i kalsongen.


kodnomPrinsessan Mandoline umgås i fel kretsar
080626
Hovet i furstendömet Monte Karlsson bävar efter att lillprinsessan Mandoline setts mingla tillsammans med en ofrälse på landets kasino. Veckotidningarna rasar världen över och drottningen gråter av rädsla att det blå blodet nu kan komma att spädas ut.

-Jag hoppas verkligen att de inte ska ses igen, snyftar drottningen. En simpel direktör har jag hört. Inte ens adlad.

Storasyster Barbroline ler gåtfullt, men viskar sedan till vår reporter att Mandoline fått både sexualundervisning och kondomträning i smyg.

-Det finns tydliga tecken på att han är av fin börd, men det kan vi inte tala om för mamma.
 


Semestern börjar och redaktionen går ner på halvfart.
080625
Fram till augusti kör vi nu en artikel varannan dag. Delar av redaktionen tar ledigt, men inte all personal, så fler dumheter kommer att kunna läsas på beachen eller vid poolen även under juli. För nytillkomna läsare rekommenderas också en titt i arkivet, för att komma ikapp.
 skriv gärna en kommentar i vår gästbok

 

 

 

 

 

   


Börja varje dag med
 
satir, humor eller svammel?