ORGANET.se

    

rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

onsdag 01 oktober 2008

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


Äntligen minskar spårämnena i svenskt spannmål

hövolme081001
SLU har funnit att jordar där spannmål odlas har sjunkande halter av zink, selen, kobolt, koppar och kobolt. Folkkampanjen mot ämnen och kärnvapen välkomnar utvecklingen och hoppas att detta är början till en renare miljö med naturliga naturprodukter.

- Folkhälsan kan förväntas få en helt ny renässans, säger Claarence Blygd, professor i antroposofisk homeopati och ett av folkkampanjens tjugofem språkrör. Nu kommer alla välfärdssjukdomar att försvinna och vi kan återgå till forna tiders lysande hälsotillstånd.

Om någon mot förmodan skulle bli sjuk erbjuder sig professor Blygd att mot en symbolisk avgift ordna psykotelepatisk healing.


Läkarmottagning stängs – patienter är för sjuka

080930akutmottagning
Organets personalläkarmottagning läggs ner. Svårt sjuka får vårda sig själva hemma. Läkarmottagningen, som funnits i 14 år i Byxträck utanför Uppsala, anses inte vara dimensionerad för sjuka.

- Vi saknar allt! Inget relaxrum för personalen eller gympasal. Varmpool och hopptorn har vi blivit lovade i tre års tid nu. Och vi måste ha en bar till personalmötena och en mysig matsal, säger direktör Clas-Ulla Sävström.

- Ingen kris, säger Organets informationschef. I vårt personalprogram, Aktiv Självhjälp, kan våra sjuka anställda börja bota sig hemma med VHS-instruktion. Trycka på Start kan väl alla. Vi kommer också på årliga Organet-dagen ha ett sjukvårdstält öppet tillsammans med Röda Korset.

Polisen förhör nu Organets ledning om de åtta miljoner som saknas till läkarlöner i förra bokföringen. Fyra årsgamla BMW tjänstebilar är avskrivna i årets försvunna bokföring.

- Organets chefer har satt oredligheten i system, kommenterar kommissarie Ekenrot på Rikskrim, själv nyss hemkommen på morgonen med blodsprängda ögon. En ung halvklädd flicka fnittrar i bakgrunden.


mördarsniglarOacceptabel bostadsbrist drabbar sniglar

080929
Det har länge funnits misstankar att mördarsniglar systematiskt diskrimineras i våra trädgårdar till förmån för bladlöss, fästingar och bärfisar. De talrika sniglarna har svårt att hitta härbärge för årets övervintring medan de mindre skadedjuren inte behöver leta länge innan de finner lämplig lägenhet.

Nu ingriper naturskyddsföreningen genom att bygga enklare hålor och lövhögar där våra ofota vänner kan få vila under vinterns snötäcke. Samtidigt planeras viss barnbegränsning genom att både preventivmedel och abort kommer att erbjudas alltför barnrika snigelfamiljer.

Det är oerhört viktigt att sniglarna inte känner något tvång utan väljer detta frivilligt, menar den religiösa högern. Dessutom medför preventivmedelsrådgivning vissa praktiska svårigheter då sniglarna är hermafroditer och kan befrukta sig själva.

Progressiva djurvänner förespråkar att myndigheterna ska erbjuda sniglar en platt-TV för att låta sterilisera sig. Vatikanen protesterar våldsamt mot detta och menar att enbart frivillig avhållsamhet hos sniglarna kan motverka den befolkningskatastrof som väntar i våra trädgårdar.


Organet dementerar uppköpsrykten

080928
Gårdagens artikel om att Organet uppköpts är bara trams, rapporterar redaktör Fredriksson som fortfarande verkar styra den bräckliga skutan.
inte paraplydrinkar

- En reporter som inte kunde skilja på dröm och verklighet ville hämnas att han blivit avskedad och publicerade ett obekräftat rykte, påpekar Fredriksson myndigt för samme reporter.

Sagde reporter skriver nu sin sista artikel från Sverige innan han blir Organets utrikeskorrespondent på Hawaii. Vi kommer framöver få läsa vilsamma reportage om surfning, bilder på hulahulaflickor och recept på paraplydrinkar, lovar Fredriksson med återhållen ilska.

- Äntligen kan redaktionen se fram mot lite arbetsro, menar Fredriksson och inflikar samtidigt att Organet saknat både könsord och svordomar den senaste månaden, helt på grund av bristande journalistisk förmåga. Man får inte glömma bort att komma ihåg att det är just dessa guldkorn våra läsare hungrar efter.

Drinkar utan paraply              


Organet får nya kapitalstarka ägare

080927
I finanskrisens spår har Organet blivit uppköpt av Google och Microsoft. Köpesumman är hemlig, men rör sig om miljarder. Tidningens likviditet är usel efter osäkra lån till svenska banker och företag. Med de två nya kapitalstarka ägarna hoppas personalen på en vändning.

De tre huvudredaktörerna har genast fått lämna ifrån sig sina fria lyxbilar och segelyachten Harmonica Girl i Palma. De kan även bli polisanmälda för trolöshet mot huvudman. En är sjukskriven, en vistas på okänd ort och en svarar inte längre i mobilen.

lyxbil- Sorgligt, de verkade ju så rejäla, säger en anställd.

- Nu ska vi återuppta förhandlingar om Organets köp av det sargade Swedbank, avslöjar informationsdirektören på Microsoft. Får vi bara tag på de där jävla redaktörerna som har koderna till kassaskåpet och datorerna, köper vi den svenska snuttbanken kontant.

Enligt initierade källor kan det nya företagsnamnet bli OrganBanken Europe.

 

Nu kör man inte längre gratis lyxbil på redaktionen.


Ny strategi för polisen

080926piket
Efter den lyckade polisinsatsen vid demonstrationerna under
European Social Forum i Malmö, där polisen höll sig passiv, har nya direktiv gått ut till landets poliser. Samtliga distrikt har fått strikta order att absolut inte ingripa när ett brott uppmärksammats. I stället ska polisen observera och notera detaljer på behörigt avstånd. Därefter ringer polisen 112 och kallar på polis. Tanken är att nästa patrull dyker upp och gör samma sak. Efter ett antal påringningar blir brottsplatsen så full av poliser att brottslingen känner sig störd i sin verksamhet och avviker.

- På det här viset slipper kollegorna att riskera utsättas för våldsamheter, säger kommissarie Ekenrot vid rikskrim. Huvudsaken är ju i alla fall att konstaplarna är artiga, hälsar ofta på medborgarna och föregår med gott exempel.


Ställ upp i vår spännande plöjningstävlan!Hästar och plog

080925
Oljan tar slut och vi måste steg för steg återta fädrernas kunskap.

- Därför startar Organet en plöjningstävlan med hästar, berättar projektledaren Anna Maria Corassa Pildt. Som ung flicka plöjde jag med oxar på familjetegarna i Syditalien. Det var svettigt värre.

Plöjningstävlingen arrangeras på uppdrag av FN:s jordbruksutskott. 12 länder är inbjudna. Troligtvis kommer hästtjejen prinsessan Barbroline von Acko att inviga tävlingen som sker på Organets egna Hågeby slott (nu till salu).

Kommissarie Ekenrot på Rikskrim är ansvarig för säkerheten under tävlingsdagarna.

- Att kunna bruka jorden utan motorer är en överlevnadsfråga, säger den stilige kommissarien och leker som vanligt med sin batong.


Krislåst läge för Organets spritfabrikspritfabrik

080924
Troligen kan inte Organets spritfabrik i Grängesberg säljas nu under brinnande finanskris. Organet är dock i starkt behov av pengarna för sin överlevnad. Vd Anita Streen kräver ett livslångt avgångsvederlag på 3,8 miljoner kronor om året – ett avtal som gjorts upp i hemlighet med chefredaktör Lars Fredriksson.

Fabrikens lönsamhet har svajat och kontrollen har varit obefintlig. Fredriksson, som nu är sjukskriven, hänvisar till Streen som avböjer kommentar.

- Helt orimligt och otillbörligt, kommenterar Organets finanschef George Soros. Inte ens jag får ett sådant avtal! Redaktören borde ställas mot väggen...

Svinnet vid Organets spritfabrik har varit bedrövligt stort.


slott och kojaOrganet dras med i härdsmältan

080923
Som tidigare berättats drabbas även Organet av den globala finanskrisen.

- Vi har flera s k nödlidande lån till Sveriges Riksbank, Swedbank och Teliasonera. Lån som de nu inte ens kan betala räntan på, meddelar Organets finanschef George Soros.

Hur stora lånen är vägrar han att svara på men det handlar om ”jättepengar”. Allt är lättsinnigt utlånat av chefredaktören Lars Fredriksson utan styrelsens vetskap. Mutor i samband med utlåningen misstänks inte i nuläget.

Organet tvingas nu realisera sina tillgångar. Först ut till försäljning är ”kronjuvelen”, Hågeby slott, som nyligen renoverats för 218 miljoner kronor. Det säljs nu för chockpriset sju miljoner kronor. Ett par härliga skogsfastigheter samt en äldre tunnelbana ska också säljas av. Redaktionsdatorerna säljs till HP och leasas tillbaka.

Tills Hågeby slott är sålt, hyrs det ut för 600 kronor per dygn. Fyra kök, 207 rum samt vaktmästare 8 timmar per vecka ingår.


Grundämnen funna i spädbarnmolekyler och joner

080922
Hög koncentration av ett flertal grundämnen har hittats i spädbarn på Karolinska Universitetssjukhuset. Samtliga barn i en större undersökning visade på höga halter av bland annat fosfor och kolföreningar. Forskarna menar att upptaget börjar redan i livmodern.

- Det värsta är att inget av barnen undgått att ta upp kemiska föreningar från omgivningen, understryker Claarence Blygd, professor i antroposofisk homeopati. Jag började faktiskt själv min bana som foster och det är verkligen skrämmande att vara formligen fullproppad med allehanda grundämnen. Så här går det när man låter skolmedicinen och de storfinansiella läkemedelsjättarna råda.

Ett flertal försök pågår nu på alternativmedicinska filosofiinstitut för att sanera barnen till att bli fullkomligt naturliga.


dollarOrganet pumpar in kapital i det finansiella systemet

080921
Efter veckans oroligheter på finansmarknaden gick Organets redaktion in och stödköpte ett flertal obligationer från sin bank, Svenska Organbanken, som har hamnat i ekonomisk kris. En oansvarig utlåning till resurssvaga kunder på bastuklubbar för enkönade civilingenjörer i Kista ligger bakom.

- Jag trodde de skulle investera pengarna på den amerikanska bostadsmarknaden, men de kunde inte hålla sig från att köpa sexuella tjänster av varandra, säger bankdirektören uppgivet. Som tur är har vi starka ägare bakom oss, som dessutom kan tänka sig återkräva krediterna i natura.

Företagen i telekom- och IT-branscherna i Kista har nu investerat i sittringar till sina kontorsstolar, då krediterna löper ut till månadsskiftet.


Sveriges första genitalmuseum invigt

080920Genitalier från genier
Efter snart 20 års långbänk kunde prinsessan Barbroline von Acko igår klippa bandet. Kulturrådet är överförtjust och tror att det svenska genitalmuseet kommer att locka lika många besökare som dess förebild i New York.

Museichefen Ester Lafite kunde igår räkna in 2.000 besökare. Hon bedömer att museets centrala läge i Kulturhusets bottenplan kommer att generera många spontanbesökare, framförallt med invandrarbakgrund:

- Infödda svenskar är väldigt intresserade av genitalier, men jag tror att många från främmande kulturer inte har kommit i kontakt med genitalier överhuvudtaget. Här vill vi vara ett ljus i mörkret.

Museets samlingar har tidigare varit inrymda i ett garage i Vårberg. Materialet är mycket omfattande. Som besökare kan du bland att njuta av ett 30-tal torkade genitalier som upptäcktsresanden Sven Hedin hämtade hem från Centralasien. Den så kallade presidentgenitalien (i sprit), som sägs ha tillhört Abraham Lincoln, är en annan sevärdhet. Och så förstås den berömda Kongosamlingen –  ett urval av svarta genitalier från en kungafamilj.

Genitalmuseeet har öppet vardagar 10-17


Högskoleprovet inte anpassat för efterblivna

högskola080919
Högskoleprovet är dåligt anpassat till grupper i samhället med olika handikapp. En grupp som nu står på tur att få anpassat högskoleprov är de efterblivna, vilka tidigare kvoterats in.

- Vi måste motverka den sociala och intellektuella snedrekryteringen till högre utbildning i samhället fastställer Acke Öberg, rektor på en känd friskola, som klagar på att alltför få elever från hans skola antas till högre lärosäten.

Vid årets prov, som ännu inte anpassats till efterblivna, kommer ett inverterat poängsystem tillämpas där de med sämst poäng på provet får högst poäng och blir godkända.

Redan till nästa höst ska ett specialanpassat muntligt prov sjösättas. Intagningen till läkar- och civilingenjörsutbildningarna, där snedrekryteringen är som värst, blir först ut.

För att underlätta ytterligare har Organet lyckats ta del av några av frågorna till provet; hur många hörn har en fyrkant? (4), hur lång är en banan? (2 dm), vad säger stjärten? (möka) och vilken webbsida passar dig bäst? (Organet).

OBS! svaren inom parentes är rätt enbart för förståndshindrade.


30 avskedas på Organets tryckerispark i häcken

080918
Krisen har nu även drabbat Organets tryckeri i Tierp. En större omorganisation ska äga rum och är redan förhandlad med berörda fackföreningar. Av de sextiofem anställda kommer trettio att sägas upp. De övriga erbjuds nya arbeten på Organets danska bordell för tvåkönade, samt till externa företag i sprit- och kondomsmugglarbranschen, riktade mot länder där avkastningen är försvarbar.

Facket hävdar att dessa arbeten inte finns, utan bara är till för att låtsas visa socialt ansvar, utan att någon egentligen förväntas ta jobben. Arbetsförnedringen håller dock med Organet och menar att de inte går att avböja erbjudandet frivilligt.

- Man måste ta det jobb som erbjuds, även om det inte är ett drömjobb. Vi kan dock hjälpa till med utflyttningsbidrag till Nordkorea, som jag förstått är mest aktuellt, säger jourhavande tjänsteman med viss skadeglädje.

Organets ledningsgrupp med chefredaktör Fredriksson i spetsen vägrar besvara sina egna frågor och har alla gjort sig oanträffbara för varandra.


fuskminkDjurrättsaktivister tar död på fuskminken

080917
Pälsaffärerna har fått slå igen en efter en efter att djurrättsaktivister har saboterat deras verksamhet. Många butiker har därför gått över till att enbart sälja fuskpälsar, vilket idag är mer politiskt korrekt.

Från Naturskyddsföreningen kommer nu en larmrapport som varnar för att beståndet av fuskmink har halverats det senaste året. Djurrättsaktivisterna måste i detta fall ta på sig det fulla ansvaret.

Kommissarie Ekenrot vid Rikskrim är djupt oroad över att de inte ens låter fuskminkfarmarna vara ifred:

- Först släppte aktivisterna ut de riktiga minkarna ur deras burar. Nu gör de samma sak med fuskminkarna. Men de klarar sig inte ute i naturen.

Även om fuskminken är ett låtsasdjur, måste problemet tas på allvar.

- Se bara vad som hände med den lilla gulliga fuskräven. Den håller ju på att dö ut, stönar kommissarie Ekenrot med tårarna sprutande ur ögonen.


Tyska låtsaslärare tar över lektioner och lär ut feltysk grammatik grammatik

080916
På många platser i Sverige störs nu tyskundervisningen av illvilliga låtsaslärare från Tyskland. De tränger sig in på lektionerna och tar över undervisningen på landets gymnasieskolor. De ordinarie lärarna skräms till tystnad och vissa har misshandlats svårt.

Försiktiga beräkningar indikerar att minst 700 tyska låtsaslärare nu uppehåller sig i landet. Stockholm är värst drabbat. Alla ordinarie tysklärare i Stockholm håller sig nu hemma på rekommendation av Lärarförbundet.

Varför de tyska låtsaslärarna agerar som de gör är en gåta. Men uppenbarligen försöker de förvirra och sprida osäkerhet kring den tyska grammatiken.

- I förra veckan fick vi lära oss att följande prepositioner styr dativ: ”aus, bei, durch, gegen, um, wieder”, säger Elin som går i första ring på det samhällsvetenskapliga programmet. Min mamma säger att det är helt fel!
 


labbNytt hopp för intellektuellt funktionshindrade forskare

080915
Efter nya landvinningar inom hjärnforskningen finns nu nytt hopp för intellektuellt funktionshindrade forskare. Nya homeopatiska serotoninhöjande mediciner i kombination med inopererade sensorer har visat sig höja synapsaktiviteten betydligt. Djurförsök med råttor har visat att försöken ger fördubblad slutsatsförmåga när djuren injicerade preparatet i forskarnas hjärnor.

Trots de lyckade resultaten har projektet nu stött på patrull. En förening som kallar sig Föreningen Mot Plågsamma Forskarförsök har polisanmält djuren för oetiskt laborerande. Det hela eskalerade i natt när forskarrättsaktivister bröt sig in i forskarstallarna och öppnade ett tjugotal burar där forskarna befann sig. De flesta kunde dock infångas innan de förvillat sig ut på en närliggande motorväg där de kunde blivit överkörda. Det finns nu en oro att de som inte infångats kan para sig och störa den naturliga ekologiska balansen.


Djurägare rasar mot dyra veterinärförsäkringar

080914myra biter i ollonet
Sjukförsäkringar för djur har gått upp rejält de sista åren. Nu rasar bland annat biodlare mot höjningarna.

Försäkringen borde kosta per kilo djur och inte per styck, menar en biodlare.

- Jag kan inte förstå att kirurgi inte ingår utan måste bekostas av djurägaren, säger samme biodlare.

Organet har lyckats få en kommentarer från en veterinär som just opererat en myrstack:

- Klart det blir dyrt, det är ju jäkligt pillrigt. Speciellt hjärnkirurgin kan vara besvärlig, men det går med modern mikrokirurgi, påpekar veterinären glatt. En fördel är förstås att de är nära släkt allihop så att det finns gott om nyligen avlidna organdonatorer.


Pålle är missnöjdSmå barn utklädda till kuskar kör loppen på travbanorna

080913
Travsporten skakas av ett skandalavslöjande. Små barn, ända ner i 3-årsåldern, kläs ut för att efterlikna stjärnkuskar.

Stig H Johansson, Jim Frick och alla andra toppkuskar brukar omedelbart efter att loppen har avslutats bege sig till stallet. Varför, har många frågat sig? Nu vet vi.

Loppen har i själva verket körts av små barn som bundits fast i sulkyn. Med glasögon på och med stora hjälmar och bylsiga kläder är det omöjligt att se att det är barn som kör. Kör och kör, förresten. Hästarna är specialtränade och kör sig själva.

Vid ett skandalartat lopp på Hergsåker var en ettårig (!) flicka fastbunden i sulkyn. Hennes nacke bröts av vid start eftersom hon inte orkade bära upp den tunga hjälmen.

Allt handlar förstås om att spara vikt. Man brukar räkna med att 10 kg mindre i sulkyn ger tre sekunder på sluttiden. Utvecklingen har nu gått så långt att det är meningslöst att ställa upp om kusken väger mer än 16 kg.

- Jag skäms när jag ser stjärnkuskarna rulla runt på stallgolvet för att smutsa ner sig och sedan gå ut och diskutera loppet med pressen, säger en stallflick
a.


Organets vetenskapsreporter hittar brunt hålfarligt brunt hål

080912
Partikelacceleratorn, Large Hadron Collider (LHC), har nu varit igång i två dagar. Cern i Schweiz har hittills gjort av med sex miljarder euro på projektet. Kritiker har befarat att ett okontrollerbart svart hål kan bildas.

Nu kan Organet som första tidning avslöja att kritiken inte var helt obefogad. Vår vetenskapsreporter och fysiska revisor, Anders Öberg, kunde igår konstatera att ett mindre brunt hål uppstått. Det enda redskap som behövdes för att hitta hålet var en fickspegel för fyra kronor från Clas Ohlson.

Kritikerna väcker nu farhågan att hela jorden kommer att slukas i historiens största tarmsköljning.

Professor Steven Hawkins i Cambridge menar dock att brunhålet varken verkar växa eller förångas, utan bara luktar illa.


päronpungHemlig Beatleskvinna framgrävd under Cavern Club

080911!
En okänd kvinna ur the Beatles har hittats under en pub i Liverpool. Kvinnan berättar att hon är John Lennon, men efter sitt könsbyte heter hon Jonna. En seg Black & Decker sticksåg var Johns instrument vid könsbytet på Waterloo-stationens urinoar för att bli Jonna.

- Jag är den riktige John Lennon, säger kvinnan bestämt. Den som sköts den 8 december 1980 var bara min stand-in och Yokos älskare.

Kvinnan har levt dold i ett valv under Cavern Club. Hon upptäcktes i en intim situation med en sprängarbas vid schaktningsarbeten under klubben. Valvet var ett hemligt kryptorum från Blitzen. Smygbilder visar en parant kvinna på cirka 68 år.

- Som John Lennon hade jag en dragning åt det egna könet, säger hon. Det var omöjligt 1960. Jag blev inmurad i källaren de första 18 åren av Zingo Starr som hatade bögar. Men vi var tillsammans en gång...

Tveksamhet råder nu om identiteten på den man som kallades John Lennon alla år i den världsberömda gruppen.

- Ta hit en gitarr och jag ska klösa strängarna glödande, säger John/Jonna med hetta. Den där avmagrade imitationen som stal mitt namn klarade knappt att få ton i en G-sträng.

Världens advokater vädrar girigt – vår tids största rättsfall är under uppsegling! Miljarder Beatles-pengar står på spel. Jonna ska nu DNA-testa sig som bevis. Det ryktas att hon har sparat sina ursprungliga John Lennon-kulor i en ginburk. Hon hotar att egenhändigt kastrera protesterande bandmedlemmar.

- Jag vet hur man sliter ut pungkulor, säger Jonna bistert.


Gå ned 2 kilo i veckan med stressmetoden

080910stryk och inte smisk
Många som läser Organet har hört av sig och klagat på att de mår illa av den bantningsmetod (vatten och rutten ek) som vi tidigare presenterat.

Egon Falke i Märsta har bantat bort halva sig själv med hjälp av en egenutvecklad metod – stressmetoden. Den går utt på att medvetet stressa sig själv och därigenom öka kroppens förbränning.

Egon har tre enkla trick som kan göra vem som helst superstressad: Stryk ingenting i förväg. Gör det på morgonen när du är i tidsnöd. Ring växeln på jobbet och be dem koppla dina kollegers samtal till dig. Be din partner gömma fjärrkontrollen och bilnycklarna då och då.

- Jag har också märkt att jag blir extra stressad om jag sover dåligt, säger Egon Falke. Därför ställer jag väckarklockan på ringning en gång i halvtimmen.

Vår chefredaktör Lars Fredriksson har prövat att ställa väckarklockan på ringning en gång i kvarten den senaste veckan. Viktnedgång hittills: 1,3 kg. Men ståndet sviktar betänkligt!


bestraffningsredskapAllför få får fotboja

080909
Sedan fotboja i hemmet infördes som alternativ för fängelsestraff har möjligheten nyttjats vid för få tillfällen. Nu inför kriminalvården ytterligare ett alternativ eftersom möjligheterna till återanpassning bedöms som godare än vid vistelse på kriminalvårdsanstalt. Den dömde kan alltså nu få välja handbojor i stället för fotboja. En klar fördel med valet är att alkoholintag försvåras liksom vissa våldshandlingar.

Ordföranden i föreningen Kriminella Mot Kontrollsamhället är dock kritisk:

- Vi förespråkar självkontroll eftersom man ju inte gärna kan låsa in folk, menar Krille Ekenrot som har grundat föreningen. Handbojorna försvårar både toalettbesök och självbefläckelse, fortsätter han och tillägger att samhället måste lita mer på förbrytarna.

- Bäst vore om man bara kunde lova att hålla sig i skinnet, och kanske inte ens det, avslutar han vår intervju och hoppar ut genom fönstret på Kronobergshäktet, där vi suttit.


skolpolisbilar

Äntligen förbud mot skolpoliser

080908
Ett förbud mot skolpoliser verkar äntligen bli verklighet. Fenomenet har funnits i femtifem år och har påverkat generationer av elever. Länge har Maj Svensson, själv politisk kommissarie i Solidariska Kommunistpartiet, protesterat mot dessa små minikonstaplar:

- I början verkar det förstås oskyldigt, och kan uppfattas som barnen är en förlängning av "herr Gårman", men många går sedan vidare och blir ordningsmän, elevrådsrepresentanter och lagråd. De börjar sedan se ner på kamrater med sämre betyg och för en del barn slutar det med en riktig polistjänst, menar Maj Svensson. Att bestämma över hur andra ska sköta sina liv ska inte delegeras till dessa små högerspöken - då kan vi sluta i en polisstat.Kronprinsen död

080907
Kronprinsen har hastigt avlidit. Hans kungliga höghet hittades igår död på ett motellrum i Tingsryd.

Kronprins Rutger von Acko var känd som en blyg och tafatt kunglighet till skillnad från sin frigjorda syster prinsessan Barbroline von Acko.

- Kronprinsen var ett mähä i livet, sägs prinsessan Barbroline trött ha utbrustit vid dödsbudet. Han satt mest och ritade streckgubbar och huvudfotingar och påstod det vara konstnärligt. Han som knappt kunde prata!

Motellet, som var utdömt av brandmyndigheten, är en samlingsplats för missbrukare och manliga prostituerade. Ägaren, Svenska Bostäder, säger sig inte känna till någon kronprins eller den sunkiga fastigheten i industriområdet.

Kronprinsen kommer att begravas med marina hedersbetygelser. Prinsessan Barbroline ärver nu kronprinstiteln eftersom det inte finns kvinnlig tronföljd längre i ätten.

Prinsessan kronprins Barbroline anlägger svarta trosor under sorgeåret.


Slokar visset...
högtryckstvätt mot manligt klimakteriumhögtryck i sängen

080906
Även männen kämpar mot den biologiska klockan. Redan vid 25-årsåldern inträffar den fallande mandomen. Det kallas andropaus (grekiska för slut).

- Den enkla lösningen är ett T-rör från Biltema, avslöjar vår husdoktor Anton Milton.

Med en vanlig drillborr öppnar du ett pyttelitet hål på sidan av din lem (max 0,75 mm borr). Där trycker du in T-rörets stjälk. I den öppna änden kopplar du med övergångsnippel en högtryckstvätt. Starta maskinen diskret vid själva akten och låt penistrycket stiga till angenäm nivå.

OBS, den andra öppna delen av T-röret måste vara öppen. Annars får du ett blodigt övertryck i lemmen som färgar din säng. Prova ensam först...

- Vad jag förstår är detta helt lagligt, säger en konfunderad kommissarie Ekenrot på Rikskrim och stänger försiktigt gylfen.

Enligt doktor Milton är 16 atö ett lämpligt tryck att börja med. Hon rekommenderar också högtryckstvätt Kärcher 620M.


lusen är också människa - fast bättreDjurrättsaktivister rasar mot nya lusmedel

080905
De nya miljövänliga medlen mot hårlöss har fått djurrättsaktivister att reagera. Den första generationens lusmedel tog livet av djuren eftersom de var giftiga. Den nya generationen kväver lössen. Det har än så länge inte kunnat bevisas att metoden inte är smärtsam för djuren.

- Det utspelas fruktansvärda scener i folks badrum, utbrister ordförande för föreningen Lössens Rätt. Om inte föräldrarna kan garantera djurens välfärd kan de naturligtvis inte tillåtas skicka sina barn till dagis, där djuren frodas. Dessa barbariska plågomedel ska vi inte ha i samhället.

Nu höjs röster för att förbjuda samtliga salvor och vätskor med kvävningsrisk. Endast försiktig luskamning kan komma i fråga och då över vitt papper, så djuren kan omhändertas för att sättas ut i kärleksfulla hem.


Sensationellt rykte: Kyrkopolisen värvar Zlatan!polisens fotboll

080904
De senaste dagarna har flera oberoende källor gett näring åt det sensationella rykte som säger att Zlatan Ibrahimovic snart skriver på ett femårskontrakt med kyrkopolisen. Fotbollsvärlden är chockad. Varför skulle en av världens bästa fotbollsspelare lämna Inter för en framtid bland poliser, präster och posttjänstemän?

Kommissarie Ekenrot på Rikskrim sägs vara den som ligger bakom värvningsidén. Av förhandlingstekniska skäl vägrar han att yttra sig.

- Min mun är som alltid förseglad. Men att ha Zlatan i vår organisation skulle definitivt öka vår populäritet. Tänk dig en utryckning med Zlatan på topp och våra snyggaste kyrkopoliser som mittfältsbreddare i en 2-7-1-formation. Det skulle skrämma brottslingarna från vettet.

Ekenrot vill definitivt inte säga något om övergångssummans storlek, men han viskar ändå fram:

- Jag tror Inter skulle släppa honom för 925 miljoner. Det har vi råd med. Vi behöver bara sälja en del av kyrkornas koppartak.


Organet startar frikyrka

kapell?080903
Efter succén Det Heliga Smiskets Friskola har krav väckts att Organet ska starta tillhörande frikyrka, vilket självfallet fått grundaren att axla manteln av överstepräst. Vilken religion kyrkan skall bekänna sig till är fortfarande oklart, men någon av de fem stora världsreligionerna är ett sannolikt tips.

Olika fraktioner inom församlingen har redan börjat strida och fem församlingsmedlemmar har polisanmält varandra för misshandel.

- Självklart bådar detta för en aktiv och livskraftig söndring, som hör alla stora religioner till, fastställer pastor Fredriksson. Snart kanske vi kan få till ett fraktionskrig med ortodoxa mot förnyare.

Kommissarie Ekenrot på Kyrkopolisen har blivit tvungen att skicka förstärkningspatruller ända från Stockholm till Lindesbergspolisen för att hålla ordning utanför den församlingslokal kyrkan hyrt. Som vanligt yppar han sekretessbelagda nyheter till vår reporter:

- Den här förvirrade sexsekten måste omvändas. Vi har redan missionerat en del i samband med anhållanden, men idioterna vill inte avsäga sig sin enfaldiga phallosdyrkan.


Gossarna vill ha hårdare tag i skolanamazonas, nilen, yangtze, mississippi

080902
Det Heliga Smiskets Organskola för unga gossar har nu varit igång en vecka och skolans rektor Inga Urin har fått ytterligare ett problem på halsen. Flera av skolans äldre elever är missnöjda med disciplinen. De vill helt enkelt ha hårdare tag.

- Jag trodde vi skulle få smisk varje dag, men det har lärarna inte tid med, säger en besviken gosse i tredje ring.

För att tillmötesgå elevernas krav har rektor Inga Urin startat ett unikt samarbete med den lokala S&M-föreningen i Lindesberg. Tre pensionerade brottare kommer helt utan ersättning att sköta den frivilliga kvarsittningen i skolans källare.

- Jag lovar att ingen kommer att kalla oss mjukisar, säger Eno Honkala och slickar sig runt munnen. Ätran, Viskan, Nissan, Lagan... Det kommer att svida i skinnet på gossarna, he, he.
 


kondomen hotar vårdpersonal?Alltför få ungdomar smittas av klamydia

080901
Socialstyrelsen når inte sitt behandlingsmål för könssjukdomen klamydia, erfar Organet. Nollvisionen krockar med det nya tuffa målet att tvåtusen ungdomar skall behandlas varje månad. Nu undersöks möjligheten att försvåra åtkomsten på kondomer som en första åtgärd.

- Vi kan aldrig acceptera att mottagningarna står halvtomma när vi har både behandlingskapacitet och nya effektiva antibiotika, säger en överläkare vid en könspoliklinik som vill vara anonym. Ska vi klara arbetet med ständiga förbättringar kan vi inte hela tiden skjuta oss själva i foten och förespråka försiktighet!

Även vårdfacket har rasat mot försämringen och anklagat landstingen för handlingsförlamning:

"Receptbelägg kondomer och lär ungdomarna att det är nördigt att tugga kola med papper på", börjar ett pressmeddelande från vårdfacket till Organets redaktion.

 


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

   


Börja varje dag med
 ORGANET
satir, humor eller bara trams?annonsplats


annonsplats
annonsplats
annonsplats
annonsplats