ORGANET.se

    

rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

lördag 01 november 2008

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


Pension avskaffas

kemikalier081101
Ett förslag att höja pensionsåldern till 70 år har fallit i god jord. Nu beslutar riksdagen att höja pensionsåldern till hela 80 år i ett första steg. Senare skall pensionering avskaffas helt. Staten beräknas spara cirka 800 miljarder över en femårsperiod.

- Vi har bett arbetsförmedlingarna förbereda en anstormning när långvården töms och anmoda arbetsgivarna att anpassa arbetsplatserna till senildementa, säger finansrådet Sven Andersson i en intervju med Organet. Det går ju i alla fall inte att finansiera alla fyrtiotalister som tror dom ska kunna ha lata sötebrödsdagar, så vi börjar redan nu med att statuera exempel för framtiden.

För de som inte genast får jobb kommer universitet och högskolor att sänka intagningspoängen så alla gamlingar kan vidareutbildas.

En av de lyckliga som redan passerat den nya lägre intagningsspärren till kemilinjen på KTH är Lars Grisberg, 98. När Organet ringer upp för en intervju är Grisbergs tillstånd livshotande men stabilt.

- Jag har alltid velat bli kemist, menar Grisberg lyckligt. Långtidsverkningar av kemikalier som kroniska förgiftningar och strålskador oroar mig visserligen, men jag ser fram emot att äntligen lära mig att själv koka brännvin hemma på spisen - eller åtminstone instruera hemtjänsten.


Fingeravtryck får åter registreras

081031bränd bil
Polisen har fått radera sitt register med fingeravtryck och lider därför av att inte kunna hitta brottslingar som glömt bränna sina flyktbilar. Datainspektionen ger nu polisen dispens, men enbart för att ta fingeravtryck på ostraffade och oskyldiga.

- Polisen får arbeta enligt uteslutningsmetoden, säger Datainspektionens generaldirektör Petter Nicklas. Visserligen blir det mer omständligt, men vi bevarar de kriminellas integritet.

Kommissarie Ekenrot vid Rikskrim är dock mycket nöjd:

- Vi frågar helt enkelt den misstänkte om han är skyldig. Svarar han nej litar vi på det, och sedan tar vi fingeravtrycken. Vilken brottsling svara ja?, myser kommissarien retoriskt.


biffÄr mat onödigt?

081030
Det finns få, om ens några, helt övertygande bevis för att vi människor behöver mat. En professor i näringslära Organet talat med menar att vi helt enkelt måste sluta äta tills nya bevis tagits fram:

- Om nu de nya resultaten visar att vi inte behöver äta är det ett fruktansvärt slöseri med åkerareal att odla grödor. Jag har rekommenderat alla berörda myndigheter att sluta med luncher i skolor, på äldreboende och sjukhus till att börja med. Om det sedan visar sig att maten behövs kan vi ju alltid återinföra den igen. Vi kan helt enkelt inte syssla med en massa obevisade aktiviteter, när priset är så högt.

En positiv bieffekt med nytänkandet är att vi inte behöver vara oroliga för miljögifter, då de inte längre smiter med mat in i kroppen. Dessutom förväntas stora åkerarealer kunna läggas i träda vilket berättigar landets bönder till EU-bidrag på en nivå endast medelhavsländerna tidigare kunnat uppnå.


Äntligen förbud mot 400 meterlåghalt

081029
Svenska Riksidrottsförbundet har i helgen beslutat att med omedelbar verkan förbjuda löpning 400 meter som idrottsgren. Skälet är att löparna blir låghalta.

Lars Galta, professor i mekanik vid Kungliga Tekniska Högskolan, har länge varnat för att just 400 meter har en synnerlig negativ fysiologisk inverkan på människokroppen.

- Dagens löpare är så snabba och starka. För att motverka centrifugalkraften i kurvorna måste de luta sig kraftigt inåt, Eftersom 400 meter alltid löps motsols blir det enorm belastning på vänsterbenet, som trycks ihop. På samma sätt förlängs högerbenet.

Resultatet blir att 400-meterslöparen med tiden kommer att bli kraftigt låghalt. Vid den senaste Finnkampen skedde en noggrann mätning av samtliga deltagare. Det visade sig att längdskillnaden mellan benen var i genomsnitt 12 cm. På den 36-årige finnen Ari Keppalainen var skillnaden mellan höger och vänster ben hela 22 cm! Ari själv påstår sig inte ha märkt av denna förändring som sakta kommit krypande:

- Nå, kanske lite när jag går i trappor. Ibland blir det högt och ibland lågt, liksom.


cocktailsAmbassaderna ska hem

081028
Eftersom svenska ambassaden i Libyen lyckosamt flyttats till utrikesdepartementet i Stockholm kommer nu fler ambassader flyttas hem.

- Vi tar nu världsdel för världsdel, och börjar med Nordamerika, säger en utrikesminister som vill vara anonym. Efter Kanada, USA och Mexico går vi söderut och över en tvåårsperiod räknar vi med att vara klara för EU-länderna. Dessa länder har utvalts på grund av deras dryga cocktailbudgetar. Pengar som vi kan återföra till staten via systembolagets spritskatt.

Systemet förutsätter förstås att dessa länder har kvar sina representationer i Sverige, så törstiga ambassadörer kan infinna sig för mingel på UD.


bbKaffeförbud ska främja nativiteten

081027
I förra veckan kunde vi läsa i dagspressen att kvinnor får mindre bröst av att dricka kaffe. Nu avslöjar forskarna att även män påverkas. Vid ett intag på endast fem liter espresso per timme fick en försöksgrupp män svårigheter att få erektion. I gruppen fanns visserligen ett mindre antal män som lyckades få så kallat kryst-stånd (skitstake), men efter att dessa räknats bort ur statistiken återstod inte en enda ståndaktig lem.

Nu föreslår socialstyrelsen ett totalförbud mot kaffe, vilket förväntas befrämja nativiteten oerhört. Handelsresanden i damunderkläder lär redan ha beställt enbart D-kupor i sortimentet för 2009 och fabrikanterna har infört utökad elasticitet i kalsongtygen för kommande kollektioner. Ytterligare fem förlossningsavdelningar planeras också öppnas på Karolinska Universitetssjukhuset.


stadshusetNytt kallbadhus i Råcksta Träsk

081026
Det omtvistade kallbadhuset som planerats ligga ute i Riddarfjärden har nu funnit sin kompromiss. En enhällig jury i Stockholms Stadshus har kommit fram till att den bästa platsen för Stockholms nya attraktion är något längre västerut, nämligen i det vackra Råcksta Träsk.

- Här kan turister och nakenbadare njuta av vattensorkar och sjögräs i lugn och ro, säger borgarrådet Lotten Edlund.

I en interpellation till riksdagen har frågan om placeringsorten bifallits och ett svårlöst prestigeproblem äntligen avslutats.

SBR, Svenska Blottares Riksförening, är dock mycket missnöjda med att mista möjligheten att få visa sina behag för Norr Mälarstrands flanörer och lovas kompensation med en halvtimmes programtid i STV:s betalkanal för hotell mellan fyra och halv fem nattetid.
 


Sär skriv ning in förs i skol stadgan

081025
Dag ens skola har om format svenska av stavnings regler så våra ung domar inte längre be höver fun dera på långa krång liga ord. Även Sven ska Akademi en er känner nu att de gjort fel som inte re dan från bör jan accept erat det ta bruk fullt ut.

- Po lis rapport erna blir mer lätt lästa och kansli svens kan fullt begrip lig. Till och med Sveriges Lag kan först ås av kreti och pleti efter det ta revolution eran de grepp, säger ord för ande i språk nämn den.

DensynnerligenkonservativaochbakåtsträvandewebbtidningenOrganetgårdockpå
tvärsmeddenyaskrivreglernaochhållersigstrikttillkonungGustavVIAdolfsstavningsbruk.


Nu kommer mynt med nya valörer

081024miljarmynt
Riksbanken funderar på att införa nya mynt, bland annat ett tjugokronorsmynt och en tvåhundrakronorssedel. Nu kan Organet som första tidning avslöja att ytterligare två valörer är på väg, om än i mycket begränsad upplaga.

- Det skulle bli omänskligt tungt att betala alla bankgarantier med de valörer som står till buds, säger riksbankschefen Stefan Ingvars. Därför har vi tryckt upp tre sedlar på 500 miljarder kronor och låtit prägla tusen femmiljarder-kronorsmynt till växling i transaktionerna.

Rikspolisstyrelsen ser ett problem med rånrisken då väktare väntas föra dessa pengar mellan de krisdrabbade bankerna och Riksbanken.

- Jag tänker personligen träda in vid dessa tillfällen, säger den pensionerade kommissarie Ekenrot på rikskrim. Mynten är två meter i diameter, så jag räknar med att kunna ta skydd bakom dem om det utbryter eldstrid.


Livsfarligt sjuk på Organets spritfabrik

fyllo081023
En skiftförman på den skandalomsusade spritfabriken i Grängesberg hittades igår medvetslös under den stora tanken. Han hade drygt 14 promille i blodet och blev det första offret för Organets indragna personalläkarmottagning i Byxträck. Ambulansen fick vända vid den låsta mottagningen och köra den djupt medvetslöse och sönderkräkte skiftförmannen hem – 62 mil fram och åter.

- Otillständigt, säger Medicinalstyrelsen i sin kommentar.

- Fullt rimligt, svarar Organets informationsdirektör. Hemma i lugn och ro är bästa bot för bakfylla. Jag vet.

En liten sugslang fanns inborrad i sprittankens sida. Alkoholen där ska spädas från 98 procent till drickbart. Tidigare har man funnit en kulvert från tanken till lunchrumnmet. Det brottsliga svinnet på spritfabriken har varit känt i åratal.

Lyxrepresentation, privatflygplan och Systembolagsmutor har bevisats. Ingen har kunnat ställas till ansvar. Tre av fyra anställda vid Grängessprit har aldrig kommit till jobbet på en måndag.

Vd, Anita Streen, är sjukledig hemma med 200 000 per månad i sjuklön.


Miljökrav på dubbel-dubbelsidiga utskrifter

081022svart utskrift
De flesta företag har av nu av miljöskäl gått över till så kallad dubbelsidig utskrift, det vill säga utskrift på bägge sidorna av A4-papper vid utskrift från laserskrivare. Då detta mål uppnåtts har de grönaste företagen gått vidare och gör nu dubbla dubbelsidiga utskrifter:

- Det blir förstås lite svårläst, men det får vi ta, menar en av användarna.

Ett av företagen har till och med gått så långt att man bara har en A4 sida, som går runt i laserskrivaren, till hela företaget. Papperet har hittills hållit sedan augusti (se bild).


Gunnar Öberg tros vara dumpad i stora tanken vid Organets spritfabrik

konferensrum081021
Den grava misskötseln i Organet är förödande för verksamheten, säger en doktorsavhandling från Riksrevisionsverket. Organetutredningarna och reportagen är under all kritik, konstaterar avhandlingen - bara banalt strunt. Den har bland annat granskat tidningens stöd till Nordkorea. Ett bistånd som skulle gå till Nordkoreas statschef, påstås ha behållits av ledningen i Organet.

Det otäcka i affären är försvinnandet av personalrepresentanten, Gunnar Öberg, SACO, som är spårlöst borta efter ett möte på Organets spritfabrik i Grängesberg. Han har öppet anklagat de tre ledande redaktörerna för att de, via den döde kronprinsen Rutger von Acko, arvtagaren i pyttemonarkin vid Medelhavet, i hemligt ha fört över 213 miljoner nordkoreanska won till Lindesberg. Kaupthingbankens kontor där har gått i konkurs. Allt är försvunnet. Precis som Gunnar Öberg själv.

Lokalpolisen misstänker brott, men har ännu inte funnit någon kropp.

- Vi saknar alla resurser för en mordutredning, säger man på Lindesbergspolisen. Vi har nog med en momsfuskande torghandlare och cykelstölden i onsdags. Vi är bara 14 poliser och två kommissarier för de här utredningarna.

- Om han är dumpad i fabrikens stora sprittank så är han bevarad som bevis, gissar kommissarie Ekenrot på Rikskrim. Men när jag själv var i tanken efter det sena mötet, såg jag ingen mer. Men så hade jag simbyxor på mig… Åh, vad trött jag är!


Kärnkraftverk i bistånd från Zimbabwe till Sverige

081020tändkulemotor
SIDA har i dagarna mottagit en första skeppslast material från Zimbabwe, som så småningom ska bli ett nytt kärnkraftverk. Platsen för bygget har utsetts och det blir invånarna vid Odenplan i Stockholm som blev de lyckliga vinnarna. Den zimbabwiska regeringen har även skickat byggnadsarbetare och kärnkraftsingenjörer som ska arbeta ihop med svensk lokalbefolkning för att ge träning i skötsel och underhåll.

- Vi räknar med att infödingarna ska kunna bli självförsörjande på el och dessutom kunna göra enklare reparationer själva, säger den zimbabwiske ambassadören till Organet. Dessutom har vi hållit teknologinivån så pass låg att reservdelar ska kunna tillverkas hos den lokale bysmeden om landet inte får råd med import i framtiden.

Svenska regeringen är mycket tacksam för donationen, men tycker samtidigt att bestickningsdelen av avtalet varit i minsta laget.

- Givarlandet måste studera vår lokala kultur noggrannare vid nästa donation, säger korruptionsrådet vid UD. Vi gör ett undantag denna gång men i framtiden förväntar vi oss "fetare köttben".


Nordkorea blir marknadsekonomi?

Nordkorea081019
I den ekonomiska krisens spår har nu Nordkorea kommit på nya tankar. Ett systemskifte står för dörren när den kapitalistiska livsstilen visat sig bräcklig.

- Vi vill också ta del av ett eventuellt sammanbrott, säger den Nordkoreanske ambassadören i Burundi. Gapet mellan oss och västvärlden kommer att krympa om krisen blir tillräckligt allvarlig, så det gäller att vara framsynt och progressiv.

Rykten har i dagarna också gjort gällande att Kim Jong Il, även kallad "den Älskade ledaren", drabbats av en ny hjärnblödning och kommer att bytas mot en släkting, Kim Walker, som redan verkar under epitetet "den kåte ledaren".

- Vi hoppas mycket på en nyordning, säger en talesman för IAEA, FN:s atomenergiorgan. Ett framtida utbyte av anrikat uran mot viagra och prostituerade hermafroditer ser ut som en fullt möjlig lösning på ett svårt problem. Om vi sockrar erbjudandet med optioner i Fannie May och Freddie Mac kan vi dessutom låta Nordkorea bli marknadsledande i osäkra lånefodringar.


Ny lag tvingar polisen skjuta först och fråga sen

081018ärtpistol
- Polisens skjutning är bedrövlig, säger Rikspolisstyrelsen. Som smågrabbarnas ärtpistoler förr. Ärtorna flög runt som flugsvärmar!

Den nya lagen kräver obligatorisk skottlossning vid vanliga trafikkontroller. När förare ska kollas upp, är polisman skyldig att först skjuta punka på vänster framhjul så att bilen enkelt kan kontrolleras. Därefter sätts ett skott i vänster ben på föraren. Om  denne sedan påstår att det är svårt att snabbt på order hoppa ur bilen för att benet gör ont ska polisen skjuta sönder vänster sidoruta som varning!

Biltjuvar och rånarbilar får inte beskjutas!

- Det är för farligt. Tjuvarna är ju beväpnade. Och rånarens hörsel kan påverkas när polisen skjuter, kriminella har sällan hörselskydd, menar Rikspolisstyrelsen.

Gående eller cyklande barn och pensionärer ska också beskjutas vid kontroll på allmän väg. Polisen får då skjuta i valfritt ben eller fot. I köpcentra avgör den enskilde polismannen om det bör skjutas. Oskjutna patroner måste redovisas efter passen och ger avdrag på lönen.

- Och jag som har fylleindragning av körkortet, säger kommissarie Ekenrot vid Rikskrim bekymrat. Bäst att använda dotterns lapp nu. Hon var min son först, men efter mycket manliga hormoner ser hon ut precis som jag.


Ska rika Sverige verkligen syssla med produktion?

pilsnerdricka081017
När nu den ekonomiska krisen står för dörren och tiotusentals personer blir av med jobbet har Organets tankesmedja tagit fram en ny diskurs för hela samhällsbyggandet.

-Det är dags att fråga sig om vi inte ska avveckla arbetslivet och göra något trevligare, menar utredningsdirektör Bengt Smisk. Skriva webbnyheter och leva på avkastning från värdepapper till exempel.

Själv har Bengt gjort sig en förmögenhet på alternativmedicin och kristallhealing och ser egentligen ingen anledning varför inte alla andra skulle kunna göra likadant.

 


Cykelpedal slog av polisens föttercpo

081016
Polisens cyklar är huvudsakligen av typen utan frinav bak. Det innebär att tramporna alltid följer bakhjulets kraft och varvtal. Ett farligt sätt att cykla, enligt Trafiksäkerhetsverket.

- Det var i alla fall ett stort steg för oss att tidigt lämna de krångliga höghjulingarna, minns nypensionerade kommissarie Ekenrot, välkänd i Organet.

Om cykelpolisen under jakt slinter på pedalen slår den med kraft av vristen. Nu har polisen handlat upp ben-damasker för hästar från nedlagda Kungliga Livgardet till cykelförarna. För övrigt ett gammalt krav från polisfacket. Med damasken som benskydd slås nu istället trampan av.

- Det mest brottsförebyggande greppet i polisens historia, säger Klara Larsson, tidigare cykelpolis, som idag tar sig fram utan fötter.


Lånestopp får elever att räkna fel

minus081015
Även matematiken drabbas av oväntade konsekvenser av svårigheterna att låna. Speciellt vid subtraktion har svårigheter uppstått när minuendens tal inte räcker till.

- Alla måste dra sitt strå till stacken, säger en talesman för matematikinstitutionen på Stockholms Universitet. Visserligen är våra lån väldigt kortvariga, men å andra sidan desto fler.

Samtliga gymnasieskolor uppmanas nu att från i morgon sluta med den oansvariga hanteringen av minuender, oavsett konsekvenserna för till exempel centrala prov. Speciella räknedosor kommer i nästa steg att anpassas för denna nya matematik.


Skandalartad spritfest fick redaktionen på fallabsolut

081014
Vid femtiden på måndagseftermiddagen dök två av Organets redaktörer äntligen upp igen. Den kick off som hela redaktionsledningen var på i lördags kväll fortsatte uppenbarligen hela söndagen och omöjliggjorde allt arbete även under måndagen.

En hel tankbil med sprit från Organets spritfabrik i Grängesberg hade beställts ner av
chefredaktör Fredriksson som naken ledde spritorgien i en föreningslokal i Järfälla. En slang från tankbilen kopplades in på den ordinarie kallvattenledningen.  Den som var törstig behövde alltså bara vrida på kökskranen – och det var det många som gjorde.

Enligt välunderrättade källor ska fotbollsklubben Bele IF:s damlag samt en grupp kvinnliga brottare ha deltagit i det våldsamma firandet.

- Jag vaknade till i ett badkar bräddfyllt av sprit, behåar och fotbollsstrumpor bara för några timmar sedan, berättar en rödögd och rödnäst Aksel Carlson.

Sedan hittade jag Anders Segelström i koma i bastun tillsammans med fem nakna kvinnor. Men det gick inte att få liv i honom.

Våra prenumeranter kommer givetvis att ersättas för de två dagar som tidningen legat nere.

Vi har beställt ner en tankbil till från Grängesberg och tänker köra hem sprit till alla som inte uttryckligen avsäger sig en leverans.


Dopade drinkar?

081012
Idag har hela redaktionen ont i huvudet.


bärsDopade drinkar allt vanligare

081011
Det händer allt oftare att preparat smusslas ner i drinkar på våra krogar, för att försätta drinkaren i ett försvarslöst tillstånd. När Organets ledningsgrupp i går firade en lyckad omorganisation hände det igen. De tre tidningsredaktörerna hade knappt hunnit smutta på sina paraplydrinkar på diskoteket Rosa Stjärten i Solna, innan yrseln slog till.

- Vi har letat efter krogar där vi kan bli utnyttjade i veckor, säger Aksel Carlson, 71. Nu har vi äntligen fått napp, även om jag misstänker att det var min kollega som stod för själva viagraprepareringen. Huvudsaken är i alla fall att jag vaknade upp med en rejäl skinkklåda.

Etablissemangets värdinna är dock mindre road när vi frågar om hon känner till detta:

- Dom där tre fyllbultarna rusade runt och smiskade varandras skinkor hela kvällen. Dom är portade på livstid. Jag fick kalla in både Anticimex och Industrisanering för att röja där dom hade slaskat ner, säger den annars så härdade värdinnan.
 


Södra Latrin vinner nobelpriset i smisk

081010folkskola
Det hittills okända nobelpriset, som finns i ett sideletter till Albert Nobels testamente, har i hemlighet delats ut till svenska smiskskolan Södra Latrin i Sundbyberg.

Intagningskraven på friskolan Södra Latrin, som är franchisetagare till Organskolorna HB, är så pass höga att dumma och elaka barn inte klarar att ta sig in och det är detta faktum som påbjuder priset. De barn, som anses i störst behov av smisket skolan är specialiserad på, blir alltså hänvisade till kommunala skolor.

- Myndighetskontrollen på de vanliga skolorna förstör helt utsikterna till behövligt smisk, säger skolrådet Siv Spruut. Nu kan äntligen elitbarnen få en god uppfostran utan att störas av obegåvade dumskallar med känsliga rumpor.


Panik vid Organets bank!


kravaller
081009
Kravallartade scener utspelades i Stockholm när desperata sparare krävde sina pengar från OrganBanken Europe, OBE. Norrmalmstorg blev en krigszon. Bankstyrelsens talesman, chefredaktör Lars Fredriksson, bedyrade att alla pengar var helt säkra.

Flera kunder försökte skjuta sig till bättre plats i kön. Polisen stod handfallen inför våldet. Evald Persson, 68, som befann sig på tredje plats i kön sköts kallblodigt ner av en berusad socionom. Han vårdas på Karolinska sjukhuset och hans tillstånd sägs vara kritiskt men stabilt.

- Vi kan inte skjuta tillbaka, säger kommissarie Ekenrot på Rikskrim. Vi får bara två kulor per år och polis. Och dom behövs till älgjakten!

OrganBanken Europe tävlade under 2008 med Kaupthing Edge om bästa inlåningsräntan. 24,5 procent erbjöd Organbanken och fick därmed tusentals nya kunder varje dag! Som säkerhet har OBE  bland annat kungliga slottet Hågelby i Tumba (realiseras nu för 2,5 miljoner kronor). Plus tre från redaktionen beslagstagna BMW lyxbilar som ska säkra resten.

- Det luktar död huggorm. Organets ledning står under många polisutredningar. Google stämmer Organetcheferna för grov förskingring. Som med de gamla Skandiatjuvarna, mumlar gamle kommissarien försiktigt och kliar sig omedvetet i skrevet.


Sensationella avslöjanden om Organetredaktörerna

fuling1081008
Många är nyfikna på våra redaktörer. De har varit sparsmakade med personliga framträdanden. 
I en exklusiv intervju av Demoskop presenteras de tre ledande redaktörerna.

Lars Fredriksson, 19 år, kallad Freddis, chefredaktör. Diplomatson från Frankrike. Talar fyra språk. Sprängämnesexpert i hemvärnet som 16-åring. Nygift med Sonja, 38. Ett barn i tidigare äktenskap. Promenerar gärna (indraget körkort). Dumsnål och svår att tas med enligt personalen. Dömd för olaga hot. Näringsförbud. Klassisk översittartyp. Bor i egen herrgård. Kör BMW, Lexus 600 Hybrid samt privat helikopter.

fuling2


Aksel Carlson, 71, kallad Mucke. Försöksutskriven och går på lugnande mediciner. Specialist på rättstavning. Dryg och tål inte kritik. Lidit svårt av anorexia. Älskar mat och sprit. Kanonskjutning som hobby. Tror ibland att han är amerikansk fyrstjärnig överste.  Farlig och irrationell enligt svikna medarbetare. Bor i sjurummare på Strandvägen. Oskuld enligt ryktet. Ägare av ett fullblodsstall. Kör BMW och två Maserati.

fuling3

Anders Segelström, 45. Skriver med förbundna ögon. Anser sig helt ofelbar. Går alltid klädd i kortbyxor. Prisbelönt amatörfotograf med kvinnofötter som enda motiv. Elitgymnast. Fem barn med lika många kvinnor. Hotfull mot personalen efter för många öl. Anmäld för trakasserier fyra gånger. Kallad miffo bakom ryggen. Sjukt snål. Bor i jättevilla med egen tennisbana. Äger 60 fots segelyacht samt 4 Jaguarer.


 


bovpolisKriminella får gräddfil till polisskolan

081007
Svensk poliskår måste kompetensutvecklas och får nu förstärkning från oväntat håll.

- Grovt kriminella har stora kunskaper att tillföra polisen, berättar Carl-Henrik Spångbergh, ordförande i Fångar i samhället, FIS. De kan räkna, köra bil och skjuta. Riktigt grova värderånare har räknat hem mångmiljonbelopp. Säg den polis som räknat sådant! Köra flyktbilar har de tränat sedan tonåren som biltjuvar. Seriösa kriminella skjuttränar varje dag.

- Svensk polis skjuter inte i onödan, kommenterar kommissarie Ekenrot på Rikskrim, själv anmäld för att skjutit sig i foten en gång.

Efter skjutning måste man dra ren pipan och fylla på med skott. För mycket jobb, anser trötta poliser.

- Vi är glada att (fp) och (kd) nu lagt ett förslag om förtursintagning av storförbrytare, anför Spångbergh i FIS. Livstidare får frigång som poliselever och samhället blir säkrare.

Högstadieelever kommer nu att hjälpa alla hundratals villiga interner med skolansökningarna.


Skandaluppträdande av strejkande poliser

081006brandbilar
Maskerade poliser kastar gatsten mot bussar och krossar butiksrutor vid våldsamma demonstrationer i Stockholm och Malmö.

- Poliser är ju människor och måste få protestera mot orimliga krav och orättvisor, säger kommissarie Ekenrot på Rikskrim. Kraven är bland annat 15-timmarsvecka samt order på att gå ur bilen minst en gång per pass. Men att kasta brandbomber på medborgarna är inte så lämpligt, menar han. Och den omkullvälta SL-bussen på Regeringsgatan har nog bara körts vårdslöst.

Väktare grep flera poliser, men tvingades efter vapenhot släppa dessa. Misstanke finns även om en gruppvåldtäkt i en polisbuss. En grupp poliser i uniform misstänks även för den anlagda branden i Riksdagshuset.

I Malmö håller ursinniga poliser flera personer som gisslan i Metodistkyrkan. En känd kriminell grupp stöder poliserna och vaktar diskret kyrkporten med AK-4:or.

Poliserna protesterar mot alla överkrav, till exempel tjänstgöring flera dagar i veckan, ibland även på kvällstid! Ett annat orimligt krav, menar man, är körkort.

- Äldre poliser kan man inte sättas i körskola. Tänk bara på den svåra teorin, säger kommissarie Ekenrot upprört.


klockaNationellt prestigeuppdrag för Organet

081005
Organet har i skarp konkurrens med Tekniska Högskolan och Chalmers fått Statens Järnvägars uppdrag att sköta den nya förnämliga SJ Service Academy.

- Inte så konstigt, kommenterar Organets informationsdirektör. Vi äger ju gamla tunnelbanan i Stockholm även om vi inte kör den själva. Vi kan det här med spår och kundnytta.

- Det här är en ytterst seriös satsning från vår sida, uttrycker vd Jan Forslund i SJ. Vi bildar skola inom service. På hög nivå ska vi lära och träna allt som har med effektivitet att göra!

De fyra första kursveckorna går åt till klockträning.

-  Alla måste lära sig klockan, utan undantag, berättar nye rektorn doktor A Kanerva Sovkov, tidigare rektor för Statens Maritima Museer. Sovkov är docent i terminologi från Moskvauniversitetet.

- Korrekt tågföring bygger på att alla kan klockan! Ryska tåg går på sekunden.

När den vassa klockutbildningen är avklarad kommer enklare utbildningsmoment som inplastning av skinksmörgåsar, hur man artigt gör honnör och med tydlig röst ropar ut Krylbo och Södertälje. I slutet på kursen måsta man dock kunna fler stationsutrop.


4000 poliser strejkar  -  igenpolisbil

081004
Vid en stor manifestation samlades igår lediga och olediga poliser på Sergelplattan i Stockholms City. Ensamma poliser går ju inte där annars - bland de farligt kriminella.

Poliserna protesterade mot nya arbetstider och nya kompetenskrav. Plötsligt skulle två  dagars tjänstgöring bli tre dagar i veckan! Och man måste gå ur polisbilen i bland. Redan nu har man obekväm arbetstid på eftermiddagen. 

- Ett orimligt arbetskrav, säger kommissarie Ekenrot på Rikskrim.

Svensk polis är redan arbetsvillig och ytterst kompetent. En undersökning visar att många poliser kan räkna. De flesta poliser kan köra bil (32 procent). Poliser kan även på nära håll träffa en gripen med flera skott i ryggen (98 procent klarar kravet).  Riksgenomsnittet för vanlig medborgare i ryggskjutning är 0.3 procent.

- Det här är svårt, säger kommissarie Ekenrot. Tänk dig att stå över en liggande fasttagen person  och skjuta honom i ryggen. För att träffa rätt måste du stå bredbent över kroppen och hålla hårt i ditt tjänstevapen! Rekylen kan ju få dig att ramla.


naken brottareSkattepengar hamnar i fel fickor

081003
En del av Narconons vinst, och därmed skattepengar, går till Scientologirörelsen. Nu uppdagas att en ännu större del skattepengar går till Organets phallos-frikyrka, Den Heliga Såsen, under förevändningen att de används till historieforskning om den obefläckade självbefläckelsen. Organsekten har också gjort sig känd för att hjälpa avhållsamhetsmissbrukare att återfå den undertryckta förmågan till frikostiga utlösningar, vilket en del av pengarna skulle använts till. Av dessa pengar verkar en oförsvarlig mängd hamnat fel.

Socialstyrelsen försvarar sin dåliga kontroll med att de blivit förda bakom ljuset.

- Vi gjorde den bedömningen att pastor Innocentius Fredriksonius kunde förtros uppdraget att avprogrammera avhållsamhetsmissbrukare. Pengarna skulle främst gå till Viagramedicinering. Nu tyder spår i kyrkan på att han mest medicinerat sig själv, säger jourhavande minister i ett pressmeddelande intalat på Organets telefonsvarare.

 


naken brottareBrottarförbundet säljer suspensoarer på Bukowski

081002
Detta är en unik möjlighet att komma över en idrottsrelik.

Olympisk brottning är byggd på brottslighet. Ingen vill bli bortdömd av korrumperade domare eller hotas till livet. Svensk brottning går i graven. Några suspensoarer är brukade i olympiasammanhang. De billigare är från ungdomsträningen. En chans att få ett unikt kroppsnära manligt minne.

Vid visningen smög tittare från kungahuset, en känd advokat samt kommissarie Ekenrot på Rikskrim runt i utställningen. Kommissarien vägrade besvärat att kommentera sitt intresse. En suspensoar i en låst monter är omgärdad med särskild mystik. Den har nyttjats av en känd svensk bronsmedaljör och ligger i en förseglad plastpåse. Utrop 60 000 Euro.

- Det finns en generös viril manlighet donerad i den, säger man kryptiskt på Bukowski...


 


Äntligen minskar spårämnena i svenskt spannmål

hövolme081001
SLU har funnit att jordar där spannmål odlas har sjunkande halter av zink, selen, kobolt, koppar och kobolt. Folkkampanjen mot ämnen och kärnvapen välkomnar utvecklingen och hoppas att detta är början till en renare miljö med naturliga naturprodukter.

- Folkhälsan kan förväntas få en helt ny renässans, säger Claarence Blygd, professor i antroposofisk homeopati och ett av folkkampanjens tjugofem språkrör. Nu kommer alla välfärdssjukdomar att försvinna och vi kan återgå till forna tiders lysande hälsotillstånd.

Om någon mot förmodan skulle bli sjuk erbjuder sig professor Blygd att mot en symbolisk avgift ordna psykotelepatisk healing.


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

 

 


Börja varje dag med
 ORGANET
satir, humor eller bara trams?annonsplats


annonsplats


annonsplats


annonsplats


annonsplats


ANNONS

Vi trycker det Du tycker
Du är vår läsare. Din röst är viktigt! Lämna Din åsikt till webmaster@organet.se, eller skriv direkt i vår Gästbok. Gärna om Du har ett smaskigt avslöjande. Du får då biljett till Plus i TV1. (Du får inte betalt.)
Vi tar inte emot kritik om polisen eller kyrkan. Red.