ORGANET.se

    

rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

torsdag 01 januari 2009

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


nunnaSkandalös Moder Veneria gränslade Påven

090101
Den högtidliga midnattsmässan på nyåret i Storkyrkan officierades i närvaro av Påven Prenedictus XVI och Hans Majestät Konungen. Påven var tillsammans med Moder Veneria inbjuden på officiellt statsbesök. Då hände det som inte får hända.

En påtänd Moder Veneria skulle bistå den svenska ärkebiskopen vid högtiden i Storkyrkan. Redan i inledningen stöttades hon av två skärrade kardinaler samt domprosten.

- Huuva, sade en kyrkovaktmästare, som ändå sett många fulla präster på mässorna.

Efter de många latinska sångerna, lockade Veneria, dold i de täta katolska rökelserna, med sig Prenedictus bakom högaltaret. Övervakningskamerorna visar att hon då tvingade ner Påven och gränslade honom!

Moder Veneria har ett förflutet som beridare på förnämliga Spanska Ridskolan i Wien. Påven har själv fått sin ridutbildning där när han hette Kratzinger som kardinal. Kyrkovaktmästaren svär på att han hörde ett förtjust gnäggande.

- Du är min hingst, padre, hörs i bandupptagningen.

Prenedictus fördes under stor uppståndelse med ambulans till Karolinska Universitetssjukhuset med ett lindrigt pungbråck.

- Det hade funkat bättre med sadel! skriker en svettig, trotsig och nerkissad Moder Veneria till Organet, handfängslad i en polisbil.


NyårOrganet önskar alla läsare ett

Gott Nytt År

081231
Under året som gått har framför allt april varit den månad som kanske alla ni läsare kommer att minnas bäst när ni ser tillbaka på era liv. Det var nämligen då som Organet började utges.

Sedan dess har vi tre pionjärer lyckats knyta till oss medarbetare som kommissarie Mauritz Ekenrot och prinsessan Barbroline von Acko, vilka säkert gjort lika djupt intryck på läsekretsen som på redaktionen. En ny bedömare och kommentator har också dykt upp den senaste veckan, Moder Veneria, som just nu är på ett andligt besök i Vatikanen över nyår.

År 2009 ligger framför oss och vi på redaktionen kommer att fortsätta dra ner byxor under oöverskådlig framtid, både bokstavligt och bildligt. Om 2008 har varit svårt att navigera sig igenom så lär knappast 2009 bli lättare. Tänk så mycket dumheter det blir att skriva om när krisen slår till. Det enda som oroar oss är att alla som slår ihjäl tid på sina arbeten genom att läsa Organet blir arbetslösa och helt plötsligt tror sig inse att det finns viktigare ting att göra än att låtsas arbeta - men det är ack så fel. Om alla slutar låtsas arbeta stannar Sverige.

Gott Nytt År önskar vi på redaktionen ...Lasse, Anders och Acke


Svenska företagsledare klent begåvade

Chimp081230
Svenska företagsledare är de mest obegåvade i världen! Det konstaterar Handelns Utredningsinstitut, HUI, i en undersökning. Cheferna har oftast ett IQ mellan 42 och 44, nära de smarta schimpanserna således. Till och med en svensk polisman är klokare.

Chefernas bristande mentala kapacitet förklarar varför chefslönerna skenat under åren. Många börsbolags-vd:ar kan inte räkna enkla deltal utan förstår bara en enstaka siffra plus vanliga ”runda” nollor. Därför noteras lönerna exempelvis enklast som 5 000 000 eller 9 000 000, det vill säga fem eller nio mille per vecka eller per månad, beroende på hur dum vd är.

De flesta höga chefer är funktionella analfabeter som håller en klen kommunikation vid liv genom datorns rättstavningsprogram och direktionssekreteraren (som i regel är både bildad och högintelligent). En chefssekreterare säger till Organet att hennes generaldirektör är tror att Bonus är märket på en sedelpress …

Eftersom den kognitiva utvecklingen alltid slocknar i gymnasiet, vore det bättre att införa den gamla femåriga byskolan för att fostra morgondagens ledare, menar HUI. Då kommer de att kunna läsa, skriva och räkna åtminstone på dagisnivån.


Svenska ministrar saknar akademiska meriter

rosenbad081229
Få svenska ministrar når upp till sina utländska kollegor när det gäller akademiska meriter. Fyra av tio saknar eller har inte slutfört sin universitetsutbildning. Men detta är inget att oroa sig över menar statsvetarprofessorn Gösta Hansson. Det är snarare ett demokratiproblem när inte vem som helst kan bli till exempel statsminister.

- Redan vid utannonseringen av tjänsterna måste det framgå att en viss efterblivenhet är meriterande, säger Hansson. Ett minimikrav borde åtminstone vara en avbruten folkhögskoleutbildning för att hålla eliten stången, fortsätter han.

- Det hära har länge varit ett krav ifrån vårat parti, säger Måna Pralin som menar att statsvetarprofessorn bara kopierar ett gammalt oppositionskrav. Det räcker gott att ha kuggats från några av LO: s studiecirklar om man ska bli statsminister. Här har jag chansen att slå Fredrik på fingrarna.


Krafttag mot otillåten bloggdelningregeringskansliet

081228
Regeringens nya lagförslag om otillåten bloggning, så kallad bloggdelning, där oregistrerade bloggare delar åsikter ska nu vara klart att sjösättas. Det hela grundar sig på det faktum att svenska proffstyckare måste kunna få betalt för sitt tyckande så inte ett kulturvacuum uppstår. En kommande licensavgift för privatbloggare kommer att införas för att kompensera inkomstbortfallet för dagspressens professionella tyckare. Okontrollerad åsiktsspridning måste alltså kunna lagföras på ett smidigare sätt än i dag.

Det första Gösta Hansson, ämnesråd på Justitiedepartementet, vill poängtera är att det inte handlar om en ny fildelningslag, även om det är många som vill jämföra lagändringarna med det. Vad det handlar om är ändringar i den upphovsrättslag som vi redan har.

- Rätten att blogga för privat bruk gäller inte utlagda åsikter. Överskrider man detta förbud handlar det om åsiktsrättsintrång, påpekar Gösta Hansson. För att en person ska kunna straffas måste det handla om uppsåtliga åsikter. I praktiken betyder det att om en person inte har förstått att en olicensierad åsikt är olagligt tyckande så kan inte heller hon eller han straffas. Har man till exempel lagt ut bilder på sina barn eller sin hund och skriver att de är lydiga eller söta gör man inte intrång på annans åsikt och klarar sig förmodligen undan med ett enklare lagföringshot.

I första hand är det naturligt att FRA får ansvaret för att logga bloggare som licensskolkar, men även mediabolagen ska själva få spåra och straffa förövarna eftersom de rättsvårdande myndigheterna är för långsamma och byråkratiska.


hamburgareFrukostslarv ger inte alls tidigare sexdebut

081227
Unga människor som hoppar över frukosten har en tendens att förlora oskulden tidigare. Den upptäckten har japanska forskare gjort. Men nu har ett internationellt forskarteam upptäckt att det förhåller sig tvärt om. Frukosten tenderar nämligen att bli ointressant när driften blir för stark.

- Om man vaknar med ett präktigt morgonstånd är nog inte filmjölk och cornflakes det första i alla fall jag tänker på, säger Organets driftskommentator Anders Segelström. Mina egna tankar går alltid i riktning mot lunch när tältstången styvnar, klockan nio sover jag fortfarande tungt.


Korruptionen på Organet eskalerar

081226
Läsarstatistiken för Organet har uppsåtligt och systematiskt manipulerats av de tre ansvariga redaktörerna. De ”fyra tusen” läsare” som uppgivits i läsarundersökningen handlar i själva verket om minst 84 000 läsare per dag! Upplagan har medvetet mörkats för att redaktionsledningen ska kunna sko sig på det statliga presstödet. Bedrägeriet har gett Organets tre redaktörer närmare 18 miljoner var.

- Jag har bara väntat på det här, säger kommissarie Ekenrot, ekobrottschef. Brottsligheten sitter i Organets väggar. När jag satt i styrelsen för GrängesSprit flödade alkohol och pengar ut. Bakom ryggen på styrelsen såldes nog 80 procent av råspriten svart till Dalapolisen (ja, väldigt lite till mig och frugan).

- Vår dåvarande sprit-VD, kärringen Anitha, var så full efter vissa möten att maken Göran fick komma med Vingelåkerstaxin och hämta tanten. Och Göran själv körde vi en gång med skottkärra till bakskuffen. Tungt.

Samtidigt som polisutredningen pågår om huvudredaktören Aksel Carlson, misstänkt för stjärtövergrepp mot sin chefsredaktör, finns fyra andra anmälningar om ekobrott och om sexuell missfirmelse. Organets sparkade informationschef Slibylla Svensson, sa i fredagens morgonsoffa i TV4:

- Jag var rädd för mitt liv och mitt sköte!

På mobil svarar Carlson från Lindesbergs Stadshotell att allt är elakt förtal.

- Ingenting har hänt och några pengar har aldrig funnits och jag vet inte ens var nya Bentleyn står. Min advokat Slibersskytt säger att jag är pank. Jag har inte heller varit i röven på någon sedan Kumla!


TVFängelse för TV-licensfusk

081225
Radiotjänst i Kiruna gjorde 2007 bara mellan 15 och 20 anmälningar om olaga tv-innehav, där de flesta ledde till strafföreläggande och böter direkt, men nu har myndigheterna tröttnat på ofoget att smita från sin licensbetalningsrättighet.

- Det är så här det börjar, säger en anonym Justitiekansler. Sedan leder det snabbt till hembränning, folkmord och parkeringsförseelser. I värsta fall slutar det med att man ignorerar styrdokument och arbetstider, så alla inser att samhällets grundvalar är hotade och att vi måste ta i med hårdhandskarna.

Endast fängelsestraff kan komma i fråga, som dock bör vara tidsbestämt, påpekar JK i en promemoria där det samtidigt yrkas extra pengar till kriminalvården för att göra plats för licensskolkarna.

- Vi har en plan för återanpassningen till ett laglydigt liv vid utslussningen, där en övervakare ser till att inbetalningen gireras i tid, avslutar samme JK rättrådigt.


beskickningLuftfartsverket i protest mot Jultomten

081224
Luftfartsverket har idag lämnat in en protestansökan där Jultomten anklagas för vårdslöst slädflygande. Släden prejades av en polishelikopter efter att en privatperson tipsat om dels för hög hastighet, dels vinglig framfart. I släden hittades bland tömda glöggbuteljer ett större antal bilder på nakna tomtenissar. En helikopterburen kommissarie Ekenrot, har genom Luftfartsverkets försorg lämnat in en protest till Nordpolens regering då tomten visade sig ha diplomatstatus och sålunda inte kan åtalas.

Nordpolens ambassadör i Sverige har i sin tur lämnat en protest till UD eftersom släden räknas som beskickningsfordon och därför inte faller under svensk jurisdiktion.

- Hur fort vårt statsöverhuvud kör sitt fordon eller vilka sexuella preferenser han har är inte en fråga för svenska myndigheter, säger ambassadören. Dessutom är nissarna betydligt äldre än de ser ut.


svampUnga pojkar masturberar inte i samma utsträckning som förr

081223
En läkarrapport från Karoliniska Institutet slår nu larm då det konstaterats att unga gossar minskat sin masturbationsfrekvens dramatiskt. Tv-spel, sport och skolan undertrycker deras sunda, naturliga sexuella instinkt. Det är helt enkelt för mycket stress i dagens samhälle. Gossarna formligen översköljs med intryck som leder bort uppmärksamheten från underlivet.

- Vart är världen på väg? säger Organets sexuella kommentator Moder Veneria. På min tid i Vatikanen var jag ofta närvarande när de unga korgossarna tillfredsställde sig själva bakom högaltaret. Och det kunde ske flera gånger varje dag. Tänk vad halt det  blev på golvet!


samlartallrikNy serie samlartallrikar med kungliga genitalier

081222
Hur ligger du till i julplaneringen? Har du köpt någon julklapp till faster Signe än? Jaså, inte det. I så fall vill vi komma med ett sista-minuten-tips.

I samarbete med Genitaliemuseet och Franklyn Mint ger Organet ut en exklusiv serie samlartallrikar med motiv av kungliga genitalier. Serien heter Royal Rape och den kunglighet som har lånat ut sina genitalier till 2009 års tallrik är självaste Furst Rainer von Acko. Tre välkända drottningar har också vidtalats och har glädjande nog har alla tackat ja till att medverka under kommande år.

Talrikarna är numrerade och levereras i ett elegant schatull av ebenholts. Pris endast 4.995:- (varav 2:- går till BRIS, Barnens Rätt I Samhället). Med denna julgåva gör du alltså inte bara någon oändligt lycklig, du bidrar också till en god sak.


Organet blir utan undsättningspengarflyg

081221
Organet får inte stödpengar från regeringen. Efter att ha krävt 2 miljarder kronor i så kallat nödsättningslån har Sveriges kanske populäraste webbtidning nekats stöd. Organet har redan nu en brist i kassan på 5 miljarder kronor efter årets sponsring av Pridefestivalen och de kostsamma julgåvorna med stridsvagnarna.

Allmänheten rasar men kan inget göra innan nästa val år 2010. Statsministern motiverar avslaget med att redaktörerna vägrar att göra sig av med sina lyxyachter och privatjet.

- Vi tycker att redaktörernas vägran att avsäga sig privatjetplanen inte kan motiveras med att GM- och Forddirektörerna har dyrare plan, säger en generaldirektör från Riksrevisionsverket. Dessutom tror vi att det förekommer hembränning av sprit när planen befinner sig i luften och polismyndigheten inte kan nå verksamheten för razzior.


Sexuella trakasserier på Organets redaktion

katt081220
Vid en gemytligt fikastund på Organets redaktion med glögg och lussekatter i går eftermiddag, råkade Aksel Carlson, 71, kraftigt berusad missuppfatta signaler från chefredaktör Lars Fredriksson, 21, och förgrep sig lätt på honom bakifrån. Detta har skapat en unken stämning på redaktionen och Carlson har därefter skyllt en plötsligt uppkommen fyrhjulspunktering på Fredriksson.

Mobbing är en av de punkter i Organets personalhandbok som bestraffas med temporär indragning av tjänstebil, varför det hela inte längre kan avfärdas lättvindigt. Incidenten blev inte bättre av att Prinsessan Barbrolines kungspudel försökte försvara chefredaktör Fredriksson och bet Carlson under tumultet i skrevet så illa att såsvite uppstod. Nu har fallet polisanmälts för att få fram ett erkännande och rimlig kompensation.

- Det är inte första gången idag jag utreder övergrepp på den här redaktionen, säger kommissarie  Ekenrot på Rikskrim. Hemskt att Carlson, gamla männskan, inte kan behärska sina drifter. Själv frågar jag alltid om lov först.


Hur man själv kastrerar sin hundhund

081219
Organets bästa besparingstips i dessa dyrtider.


Bind hundens ben och nos med silvertejp. Lägg hunden upp och ned på köksbordet. OBS, barn bör ej närvara. Snör av testiklarna med frugans nylonstrumpor. Knyt hårt. Med din välvässade morakniv, ta ett snabbt snitt. Dra ut kulorna, ge dem till katten. Återslut pungen med häftapparaten. Klart.
 


Utökad kontroll av felbehandlade patienter

081218
En patient på Karolinska Centrallassarettet har efter felbehandling visat sig helt frisk. Den opererande läkaren är förtvivlad och känner sig lurad, då patienten inte tidigare visat tecken på avsaknad av symtom.

skylt- Jag opererade patienten i fem timmar men missade tyvärr de viktigaste organen eftersom jag var för trött, säger kirurgen som har en lång meritlista av fängelsedomar. Patienten dog inte ens.

Nu har patienten fått en erinran och kommer att återkallas för amputation av valfri lem, efter krav från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Samtliga sjukhus kommer att åläggas att upprätta styrdokument för uppföljning av vårdskador på de patienter som inte klagat efter felbehandling.

- Hoppas nu att medborgarna förstår att de inte är välkomna hit, säger samme läkare. De tar massor av tid jag behöver till avdelningsmöten och till att hångla med sköterskorna.


kondomNätblockering ger statliga porrsidor

081217
Spelutredningens förslag att blockera nätsidor tillhörande utländska spelbolag har nu fått ett tillägg. I tillägget föreslås blockering av samliga sidor på nätet som inte publiceras av svenska staten.
Blockeringen innebär att ip-adresser och domännamn görs helt oåtkomliga för vanliga svenska användare som har sin uppkoppling från en svensk operatör.

- Förskräckligt och konkurrensvidrigt, säger Tarmo Brungök, ordförande i SSS (svenska snusksurfare). Vi kräver statliga snusksajter som ersättning om detta blir verklighet.

Spelutredningens enmansutredare, Bruno Tarmgök, ställer sig inte helt främmande till detta, om bara en obligatorisk licensavgift tas ut för att ge de snuskskapande kulturarbetarna ersättning för deras verk.

- Jag kan tänka mig att själv ställa upp eftersom jag har en förtjusande dongel, och frugan kanske också kan bidra till statsinkomsterna, säger Tarmgök listigt.


Efterblivna och tvekönade läser Organet!

081216
Vilka läser Organet egentligen? Nu vet vi. En färsk läsarundersökning med 4.000 trogna Organet-läsare utförd av SIFO Research International skulle peka ut riktningen och ligga till grund för tidningens framtidssatsning – var tanken! Men resultaten från undersökningen visade sig vara både sensationella och skrämmande.

Organets läsare tillhör i huvudsak tre grupper: efterblivna (67 %), tvekönade (18 %) och akademiker (8 %). Det finns också en tydlig överrepresentation bland poliser, präster och militärer. Detta har fått Organets ägare att lägga alla investeringsplaner på hyllan. Tanken var nämligen att Organet skulle rikta sig till kvinnor i karriären mellan 18-45 år. Uppenbarligen har det redaktionella materialet inte alls attraherat denna målgrupp.

Lars Fredriksson, chefredaktör, slår ifrån sig:

- Jag vet att kvinnor älskar våra artiklar. Speciellt efterblivna kvinnliga bibliotekarier blir som tokiga när de läser Organet. För att inte tala om de unga, kvinnliga prästerna...


mackFelblandad E85 orsakade explosion

081215
Ett missöde vid framställningen av E85 gjorde på söndagen att kunderna på en bensinstation i Alvik kunde tanka E100, det vill säga ren råsprit. En större folkvandring till den populära bensinpumpen orsakade trafikstockning när svårt berusade miljövänner vägrade lämna den ymnigt flödande pumpen. Situationen löstes tillfälligt när groggvirke kunde flygas in med Räddningsverkets helikopter, men förvärrades sedan när ett flertal bränder utbröt då rökande pumpgäster fimpat i utspilld E100.

Under släckningsarbetet exploderade pumpstationen varefter delar av bron till tunnelbanan rasade ner på Drottningholmsvägen och orsakade ytterligare förseningar på Gröna Linjen.

Antalet dödsoffer uppges begränsat till 250, huvudsakligen på grund av alkoholförgiftning.


 


”Svensk blir man aldrig”folkdansgille

081213
Många av Organets läsare från olika länder har hört av sig hur man blir svensk. Räcker det med att man läser Organet varje dag?  (Vår tidning ges ut på svenska, engelska, tyska och kinesiska.)
Språk är svårt. Kan du ljuda våra texter på svenska, är du svensk. På samma nivå som våra inhemska studenter. Regeringen har bestämt att för att alla vi i landet ska förstå svenska språket måste det förenklas.

Verb, kasus, subjekt och predikat samt attributförsedda nominalfraser och annat dumt, sammanförs till en enda grammatikalisk enkelhet, exempelvis: Du, Jag, Nej, Vet, Vill, Kanske, Pappa, Mamma. Vissa värdeladdade ord som, ”vill ha sex”, ”jag är gay”, ”trött, orkar inte nu”, blir kvar.

-I min värld som liten pojk fanns inte det här, säger kommissarie Ekenrot, gammal länsmansson. I Lindesberg var man rak. Pappa var aldrig trött! Om inte annat smekte han med batongen …


tanksKaos när stridsvagnarna körde sönder asfalten

081212
Organets erbjudande om en egen stridsvagn till jul väckte en enorm uppståndelse i världen! Läsare i Amerika, Tyskland och Kina ville ha. Men som krigsmateriel råder det exportförbud för julgåvan.

Polisen har sedan förbjudit körning på motorvägen från pansarregementet i Strängnäs. Asfalten går i bitar! Prinsessan Barbroline von Acko körde sin rosa pansarvagn nära två mil mot Södertälje (hon skulle till Monaco) för att sedan få punktering. Kommissarie Ekenrot tog hem sin stridsvagn på sin båttrailer.

Flera pansarvagnar saknar ammunition och är därför inte godkända som Organets fredsgåva! Det krävs dessutom (visste inte vi) pansarkörkort. Med vanligt bilkörkort (B) kan du dessvärre inte få ut ett eget åk.

Alla som nu missar en egen stridsvagn, får i stället FYRA liter råsprit från Organets egen fabrik i Grängesberg! Spriten lämnas ut av pansarmajor Rutgher Olsén i Strängnäs. Din rosa biljett gäller. Du kan även kopiera biljetten och lämna den på Systembolaget där du bor.


middagPrinsessan Barbroline spårade ur totalt vid Nobelmiddagen

081211
Prinsessan Barbroline von Acko ställde till med en praktskandal vid gårdagens Nobelmiddag. Dels kräktes hon rikligt över honnörsbordet, bara två meter från Hans Majestät Konungen, dels tog hon ett skrevtag på en av de japanska fysikpristagarna.

Två säkerhetspoliser bar diskret ut den nersölade och skrikande prinsessan. Fursteparet von Acko, som också deltog vid middagen, chockades svårt.

Kommissarie Ekenrot, ansvarig för säkerhetsarrangemangen, berättar att han hade lite otur:

- Tyvärr råkade jag också kräkas lite grann, i dekolletaget på hovets förra pressekreterare Tarvas Wahlberg som satt i mitt knä. Hennes diamanthalsband blev ganska smetigt, men jag lyckades tvätta bort det värsta på muggen.


amazing amazonKinesisk biljätte köper Volvo

081210
Kinesiska Dabian Qiche Group, Ford Motors lokala partner i landet, för samtal om att förvärva Volvo PV.

- Vi tror att Sverige är ett bra låglöneland att outsourca enkla monteringsjobb till, säger den kinesiska biljättens vd, Ma Lashi. Infrastrukturen verkar visserligen outvecklad, men vi har noterat att många av arbetarna kan läsa och förstå enklare instruktioner.

- Om affären blir av och är vinstgivande kan i förlängningen mängder av lågkvalitativt kinesiskt krimskrams tillverkas i Sverige, säger Annika Phörlusth, chefsanalytiker på Organbanken. Lönerna har länge varit på väg upp i Kina samtidigt som de nu rasar i Sverige, och nästa år korsar kurvorna varandra.

Industrialiseringen tros börja i den mer utvecklade södra landsänden, för att sedan förflytta sig till fattigare stamområden i norr.


kyrkaDödligt drama i Storkyrkan

081209
En manlig 48-årig präst i Storkyrkan i Stockholm fick flera knivhugg i magen av maskerade misstänkta kvinnopräster och segnade ner död med rop på Jesus Kristus inför upprörda nattvardsgäster vid torsdagens högmässa i Storkyrkan. Assisterande biskopen i Stockholms Stift, som sköts med hagelgevär i ryggen av en missbelåten kvinnopräst, dog på operationsbordet. Ett stort upplopp bröt sedan ut under gudstjänsten.

- Orättvist med nattvardskalken, varför ska bara grabbarna få hålla i den, säger en upprörd Kristina Slundman, 28, präst (som var på plats). Dessutom snor de flaskan före oss!

Pastor Slundman menar att många manliga präster dricker ur den kristna spriten före nattvardsgången.

Polisen bröt under tumultet ner de mest våldsamma prelaterna på kyrkogolvet. Fyra manliga präster fördes med knivskador till sjukhus. Ingen av de gripna prästinnorna vill säga något, men alla är kända sedan tidigare av polisen. Städfirman nekar nu att sanera den blodbesudlade kyrkogången!

- Det här handlar om religiösa och könsliga motsättningar mellan militanta präster, säger kommissarie Ekenrot, som även tidigare har arbetat med brottsliga präster. Vi punktmarkerar nu vissa kvinnopräster, men vi kan inte ensamma stoppa övervåldet i våra svenska kyrkor. Om präster framme i koret börjar dra kniv, gå lugnt ut och anmäl sedan till oss på internet, säger Ekenrot tryggt.


talongOrganets julgåva till dig: en pansarvagn!

081208
Företag efter företag skriver nu trist om indragna julgåvor till personalen. Vi, i ledningen för Organet, tror på framtiden. I dystertid måste Organet ta täten och göra tvärt om.

Årets julgåva till våra läsare är en egen pansarvagn från nedlagda Södermanlands Regementes mobiliseringsförråd. Vagnarna står där avställda i väntan på ett nytt Kalla kriget. Pansarfordonen bör användas dels med förstånd, dels innan de blir för gamla och inte klarar kontrollbesiktningen. En sann julefröjdsgåva som fokuserar på styrka, stabilitet och fredsbevarandet.
tanks

Organets välkända medarbetare prinsessan Barbroline von Acko och kommissarie Mauritz Ekenrot har redan fått sina stridsvagnar. Kommissarien har i samarbete med TV4:s program Pimp my Car lackerat sin i chockrosa!

Vill du också ha en stridsvagn? Skriv ut och fyll i gåvokupongen. Den fungerar som din personliga ID-handling, ger dig tillträde till förrådet och rätt att välja vilket stridsfordon du vill. Först till kvarn.

 


polhemSensationell polissupensoar ger kommissarie Ekenrot Polhemspriset!

081207
Länspolismästare Karin Götbladh har på uppdrag av Hans Majestät Konungen utdelat Polhemspriset 2008 till kommissarie Mauritz Ekenrot.

Kommissarie Ekenrot har utvecklat en ny polissuspensoar. Den ska skydda polisens mest intima organ vid sedvanlig kontroll av dubbdäck och körkort. Tidigare har skador ofta uppstått när homosexuella förare antastat icke ont anande polismän med grymma skrevtag.

Den nya polissuspensoaren virkas med två aviga och en rät i kraftfull brun bakelit. Kommissarie Ekenrot har ägnat tre år åt att skapa denna kroppsnära design som ger ett perfekt skydd åt ömtåliga polisgenitalier.

– Jag vill tacka mina föräldrar som tidigt lärde mig att med trång kalsong hålla pungen på plats, säger en bestämd kommissarie Ekenrot, och visar försiktigt sitt vidöppna skrev.


afHela Sverige varslas

081206
Statsministern tar nu krafttag efter kritik från oppositionspartiet och varslar samtliga svenska medborgare om uppsägning.

- Det är ingen mening med att invänta eländet, säger statsministern. Arbetsförmedlingen är underrättad och samtliga medborgare ska gå jobbsökarkurs.

Eftersom ett stort antal tjänster blir lediga så kommer det finnas gott om jobb att söka när alla utbildats. Vem som ska intervjua är fortfarande oklart, men en trovärdig källa uppger att ett större antal rekryteringskonsulter hyrts in från Island.

För att tjänsterna ska bli tillräckligt attraktiva kommer samtliga befattningar vara på chefsnivå, oavsett vilken funktion det gäller eller vilket behov som ska fyllas, erfar Organet. En generell profil för de sökandes egenskaper och utbildning har redan tagits fram, med godkänd jobbsökarkurs som första kriterium. I övrigt räcker det med att vara fantastisk, skriver Organet på sin hemsida.


Felstvning på skolskemat

081205abc
Alldeles för många medborgare kan i dagsläget uttrycka sig begripligt i skrift, anser Skolöverstyrelsen. Endast trettio procent av eleverna går ut gymnasiet utan att kunna skriva, och ännu värre ser det ut om man ser till den verbala förmågan. Nu ska svenskundervisningen förstärkas med felstavningsprov och analfabetsträning. Handplockade illitterata lärare kommer att undervisa de elever som visar tecken på att lära sig läsa.

- Det är utomordentligt viktigt för demokratin att inte en liten elit kan ta till sig skriftlig information, medan resten av allmänheten är utestängd, säger skolministern. I framtiden kommer vi alla att inte förstå.


piketPolisen arbetar fel mot rattfylla

081204
Polisen jobbar på fel sätt för att motverka rattfylleri. Det anser forskare inom Polishögskolan i en rapport. Forskarna menar att kontrollerna sker på fel platser och vid fel tidpunkter. Nu införs en variant på alkolås, där föraren blåser i ett munstycke, varefter ett rött varningsljus på biltaket aktiveras om en högre alkoholhalt detekteras. Detta gör att polisen kan hålla kontroller även på lördagskvällar, då de kan vinka förbi de larmande bilarna utan att behöva störas av allt pappersarbete ett promillekonstaterande medför.

- Äntligen törs vi låta folk blåsa alla dagens veckor, säger kommissarie Ekenrot, tillfälligt utlånat befäl från Rikskrim. Det här kommer att få statistiken att gå i taket, fortsätter den påtagligt spritdoftande kommissarien.

En del poliser har varit oroliga för att bilförarna kommer att känna sig tvungna att kröka till för att slippa kontroller. Kommissarien viftar dock tryggt bort argumentet och menar att risken för att detta skulle påverka de förväntat goda statistikresultaten är försumbar, samtidigt som han kräks i handskfacket.


13,45 meter - nytt sensationellt rekord i självbefläckelse

081203Befläckelse
I helgen som var avgjordes nordiska mästerskapen i självbefläckelse i Åbo. Inte mindre än 500 deltagare hade ställt upp i denna prestigeladdade tävling som i år invigdes av FN:s tidigare
generalsekreterare Kofi Annan. På plats fanns också - något överraskande - medlemmarna i The Rolling Stones som villigt lät sig bjudas på snittar och champagne.

Tävlingsmässigt bjöd årets mästerskap i självbefläckelse på en revolutionerande nyhet väl i klass med Fosburyfloppen eller Janne Boklövs V-stil inom backhoppning. Arve Brundtland från Norge visade upp ett helt nytt backhandgrepp som gav ett häpnadsväckande resultat. 13,45 meter lyder nu det nya nordiska längdrekordet för män – ett resultat som förväntas stå sig i många, många år.

Arve Brundtland berättar att han utvecklat den nya tekniken i samarbete med den hydrodynamiska sektionen vid Oslos tekniska högskola. Den påminner lite om diskuskastning i kombination med en stenhård backhand i bordtennis. Uppenbarligen fungerar tekniken lika bra för kvinnor.

- Frugan min har gjort över 10 meter på träningen, skrattar Arve. Nästa år ställer hon upp i mansklassen. Då får jag nog passa mig.Färre flickor fick gymnasiebehörighet

081202
Mer än var tionde elev som gick ut nian i våras hade inte nog bra betyg för att bli behörig till gymnasiet. Det är främst bland flickorna som resultaten har försämrats, och särskilt när det gäller matematik. För att råda bot på detta kommer nu de mest matematikbegåvade pojkarna att genomgå ett enklare könsbyte.

- Detta är bara första steget i en större plan, säger högskoleminister Bo-Olle Olsson. Vi inför helt enkelt obehörighet till gymnasiet som behörighetskrav till högskolorna. På så sätt kommer även den sociala snedrekryteringen att upphöra. Möjligtvis finns en oro att enbart omotiverade och obegåvade studenter utexamineras från högskolor och universitet, men det kommer samtidigt att göra gott i ett alltför tävlingsinriktat näringsliv - och på sjukhusen kan det ju inte gärna bli sämre i alla fall.


bilmodellVolvo och SAAB förstatligas

081201
Nu träder staten in och tar över de svårt konkursmässiga biltillverkarna Volvo och SAAB. Direktioner och ledningsgrupper får gå med omedelbar verkan och ersätts av arbetarråd. En politisk kommissarie tillsatt av Allianspartiet ersätter koncernledningen som garant för att tillverkarna inte förnyar sig. Redan till nästa år planeras modeller som Volvo Duett och SAAB 99 att återlanseras.

- Det hära har länge varit ett krav ifrån vårat parti, säger Måna Pralin som menar att Allianspartiet bara hyllar en gammal oppositionsidé. Om bara löntagarfonderna vari assepterade hade vi inte behövt andvända det berömda krutet i laderna.

Statsministern och finansministern lär nu gå på snabbkurs i marxist-leninistiskt tänkande för att få kläm på hur de bäst organiserar femårsplaner för landet.


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

 

 


Börja varje dag med
 ORGANET.se
satir, humor eller rent vansinne?


svennes videoknäck


NOTIS
Tomten uppträder
Organets årliga Tomte finns i år på Borås Busstation i dag mellan klockan 8.00 – 8.45 och delar ut Försvarets tjänsteskida Vita Blixten med rembindning till alla
över 12 år. Du måste ta med eget julklappspapper. Om skidorna tar slut, får du i stället en kpist med fullt magasin.


 


annonsplats


annonsplats


annonsplats