ORGANET.se

    

rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

söndag 21 juni 2009

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


Nu tar redaktionen semester några veckor

090621
För den lässugne, som är uppkopplad i regnet i husvagnar och tält, rekommenderas en titt i arkivet. Vi har bortåt 400 artiklar som kan avnjutas. Från april 2008 och framåt.


GarrarKrav på Antirökfritt

090621
Rökverksaktivisterna i RFRB, Riksföreningen för Rökbefrämjande, kräver nu speciella rökrestauranger där folk som inte har en cigarett, cigarr eller pipa i mungipan förvisas ut på gatan för att dra några syrerika andetag innan de återvänder, tänder och inhalerar.

- Det är inte bevisat att rökning är ohälsosamt, menar en förespråkare, som samtidigt hävdar att vad som luktar gott är en smaksak.

Föreningen rekommenderar också speciella nikotincigaretter för att mildra begäret av nikotinplåster och tuggummi för de som önskar sluta med dessa, men har svårt att ta sig ur begäret. Dessutom framhålls den kulturbärande delen av rökningstraditionen och att rökning kan vara lika bra för lungorna som att skrika mycket eller att inhalera solution.

- Det är baske mig lika häftigt att röka som att betala skatt, inflikar en anonym partiledarinna. Hade vi bara fått igenom löntagarfonderna och fått bestämma, kunde vi ha haft kvar rökning på tjänsterummen i kansliet.


Ohyrans Vänner rasar mot Anticimex

Rådjur090620
Odjursaktivisterna i Ohyrans Vänner har länge hävdat mänskliga rättigheter för
silverfiskar och pälsängrar.

- Ohyra är människor de också, utbrister föreningens ordföranden som propagerar för avhysning av hyresgäster som gör livet surt för kackerlackor och vägglöss.

Varför dessa djur ska vara mindre värda än söta hundvalpar, rådjurskid och pungråttor är ett öppet sår i samhället. Föreningen menar att bekämparna aldrig kommer att få frid i sina samveten om det inte upprättas en tribunal där de båda parterna kan få komma till tals.

- Våra mest förekommande husdjur måste få en chans att försvara sig och berätta varför de till exempel suger blod och sprider sjukdomar, menar samme ordförande. Vad kommer härnäst? Innan man vet ordet av kanske dessa djur blir både pälsar och julskinka, om de aningslösa folkdjupen får bestämma.


stångOmskuren midsommarstång

090619
Den urgamla traditionen att dansa runt den svenska fruktsamhetssymbolen midsommarstången har nu fått ett multikulturellt inslag. Innan stångarna reses i år skall toppen rensas på grönska som en symbolisk omskärning. Det behövs ingen utbildad omskärare för detta, då infektionsrisken bedöms vara liten även vid användning av smutsig sekatör.

De två ringarna på stången får däremot inte omskäras eftersom detta kan uppfattas som en uppmuntran till lagstridigt beteende. För att verkligen vara säker på att midsommarstången inte kränker någon bör ringarna döljas av svarta plastsäckar och en genomskinlig sådan träs över stångtoppen som en uppmuntran att använda kondom inför vidare övningar i buskage och tält.


Yrkesarmé ersätter värnplikt

tårta090618
Värnplikten har nu upphört i landet varför en yrkesarmé har beslutats hyras in som kompensation. Då landets ynglingar inte bör syssla med aggressiva aktiviteter skall samtliga soldater tas in från redan utbildade pojkar i våra östliga grannländer.

- Vi måste kunna försvara oss mot ryssen, menar ÖB i ett tal i Riksdagen. Vilka är bättre lämpade att tas med spetsnazförbanden än deras egna kollegor? fortsätter han retoriskt.

En bataljon på 1000 arbetslösa ryska veteransoldater kommer därför innan semestern att hyras in och inhysas i Systembolagets strejkdrabbade lager i Jordbro. Lön och traktamente har avtalsenligt bestämts i Absolut Vodka, vilket det finns gott om i lokalerna, samtidigt som strejken i alla fall omöjliggör distribution till det svenska midsommarfirandet. Då drycken förväntas förtäras på plats sker inte heller något strejkbryteri.

Eftersom ryska förband enbart består av män måste av jämställdhetsskäl även lika många ryska kvinnor importeras, för jämn könsfördelning. Dessa har kunnat rekryteras genom en kontaktförmedling och något problem med inkvartering antas inte uppstå i detta fall.

Gudmund Sjöman i FI har skänkt en tårta för att välkomna kvinnoförbandet.


medaljPris för efterblivna i företagsstyrelser

090617
Att antalet kvinnor i svenska bolagsstyrelser är genant lågt vägs nu upp av att antalet efterblivna män i företagsledningarna procentuellt överstiger genomsnittsbefolkningen. Svenska Arbetsgivarföreningen får nu FN:s stora intelligensfördelningspris och kan alltså ståta med att ha lika många efterblivna som normalbegåvade i företagsstyrelser och direktioner.

- Att den här dagen skulle komma var mer än jag vågats hoppas på, säger Arbetsgivarföreningens vd Göte Hansson, själv gravt obegåvad. Om vi nu bara kan få in tillräckligt många sinnesslöa kvinnor också så kommer både näringslivet och jämställdheten att blomstra.


RÄTTELSE

ännu en kyrka090616
Vår juniflicka Runar Skörgaard, ”från början man”- som skrev vi om - är faktiskt man! Och ihopblandad med Rune Sögaard. Det är Organets krönikör advokat Leif Bilzersky, som känner båda pojkarna, som under en natt på Lindesbergs Stadshotell missförstått allt och lämnat pengar till fel partner.

Vi har därför förväxlat ”juniflickan” Skörgaard med en predikare Rune Sögaard, som nyligen gifte sig med prinsessan Barbroline von Acko under stort ståhej i Sankt Jakobs kyrka i Stockholm. Den bedagade prinsessan från det lilla furstehuset vid Medelhavet är god för minst 30 miljoner dollar. Hon uppger att hon nu löser Runes spelskulder i Monaco och står för hans dämpande medicin. Båda parterna har ofta varit gifta.

Blivande prins Daniel blir genom Victorias avslöjade släktskap med von Acko (från kung Gustaf den femtes virila tid!) helsyssling med Rune som tidigare uppges ha uppvaktat prinsessan Madeleine av Sverige med svavelpredikningar om Guds straff för löst leverne.

- Nu ska Sögaard få full nattjour i hemtjänsten, säger Barbroline med snörpt mun. Jag ska vara gift minst ett år. Och Gud ska inte vara med i sängen! Bara min trädgårdsmästare, Sögaard kan ju inte själv längre …

Både Skörgaard och Sögaard förnekar samtliga uppgifter och hotar Organet med stämning. Vi beklagar den ursprungliga felaktigheten. Red.


hos doktornHögre lön för läkare som tar färre prover

090615
På många vårdcentraler dras kostnaderna för provtagning från samma budget som lönen. "Det tas för mycket prover, 99 procent är onödiga", säger chefen på Åsö vårdcentral.

I fortsättningen ska därför enbart prover som säkert ger positivt resultat tas. Vid tydliga tecken på specifik sjukdom kan prov tas, fast då är ju även det ganska onödigt eftersom man vet vilken åkomma eller sjukdom det är frågan om. I de fall stora vårdkostnader kan misstänkas uppstå för behandling, ska även provtagning undvikas.

- Egentligen är provtagning en onödig kostnad över huvud taget, säger ansvarigt landstingsborgarråd. Vi kommer dock tillåta vinprovning och bilprovning, där provresultaten är meningsfulla och begripliga till och med för sjukhusdirektörer.


kungsgatanOrganet nekar vänstertrafik

090613
Diskussionen om återinförandet av vänstertrafik har hårdast drivits av Moderaterna och Miljöpartiet. Statsminister Reinfeltd (m) säger att med vänstertrafik minskar med automatik antalet förare – och bilar – även om effekten avtar med tiden. Först kommer dödstalen att öka kraftigt för att med åren plana ut under nuvarande dödsstatistik.

- En samhällsvinst på sikt, hävdar Peter Eriksson på Miljöpartiet. Annars inför vi bilförbud efter valet.

Vänsterpartiledaren Lars Ohly föreslår parallella trafiksystem på breda vägar. Och inte ersätta avlidna förare.

- Vi är helt emot vänstertrafik, kommenterar Organets chefredaktör Lars Fredriksson, med Grängesbergs största tjänstebilsflotta. Vi huvudredaktörer och våra anställda journalister kör dagligen många mil i tjänsten. Det går inte att besluta om vänstertrafik från ena dagen till den andra!

- Men man kan införa en trafikomläggning på prov. Exempelvis ha vänstertrafik under tre månader i Mellansverige och Göteborg och sedan utvärdera, menar Fredriksson.

- Absolut inte! Det blir bara vänstertrafik i Lindesberg över min döda kropp, säger polischefen där, kommissarie Ekenrot, i ett vasst uttalande.

Ja, vänta bara till provperioden …


Liten pojke tvingad att dra gödselmaskin

släpvagn090612
Stjärnadvokaten Leif Bilzersky är återkommande krönikör i Organet. Här berättar han själv en fruktansvärd historia som innefattar dödshot, barnmisshandel och inavel.

Återigen råkade jag hamna på Lindesbergs Stadshotell. Jag var i trakten för att medla i TV4:s Grannsämjan. Ett svårt fall där man dödshotade varandra och även tagit en traktor och ett småbarn som gisslan. Det utmynnade i att den andra grannen också tog ett lite större barn som gisslan och spände för gödselmaskinen. ”Skiten måste ut”, lär grannen sagt.

En frikyrka hade satt frälsningsförkunnaren Runaar Skörgård som medlare.

- Det värsta jag varit med om, sa den ryggbrutne Skörgard. Att en gödselvagn kunde vara så helvetes tung!

Så den kidnappade grannpojken fick fortsätta att ensam dra lasset.

Hur kunde du lämna honom? frågade jag Runaar. Han menade att allt blev lättare eftersom hans egna 103 kg inte längre behövde bäras av den tappre lilla gossen.

Medlaruppdraget är mitt första misslyckande. Jag såg ingen lösning på den hemska fiendeskapen mellan de två familjerna. Jag förstår nu hur dumt det kan bli när dubbla tvillingpar gifter sig med varandra. Här borde könsbyten vara obligatoriska.

Eder Leif Bilzersky


Bästa grilltipsen

grillballe090611
För att inte maten skall fastna, så måste grillgallret vara hett.
För att grillspett av trä  inte skall brinna upp på grillgallret, så bör de blötläggas minst 30 minuter innan.
Om du är nybörjare så skall du inte krångla till det. Kotlett, biff, korv eller hamburgare går hem hos de flesta.
För att enkelt få av köttet från grillspettet, så kan man med fördel olja in det lite.
För att få en jämn grillning med grillspett, så bör inte det som skall grillas sättas allt för tätt.
Rengör grillgallret med en stålborste när gallret är varmt, men var försiktig med värmen.
Använd briketter när du skall grilla större köttbitar.
Det tar cirka 20 minuter innan ett vitt lager av aska täcker kolen och då har du den rätta glöden för att tillaga din mat.
Blanda kol och briketter, så får du en snabb glödbädd som håller länge.


Månadens flicka var en man!

Rune090610
Organets juniflicka är – hör och häpna – Runar Skörgaard. Mannen som gett charlatanen ett ansikte. Som B-kändis har han varit tungomålstalande i TV och även sett Gud.

- Jag blev så trött på min taskiga maskulina framtoning. Därför har jag helt enkelt bytt kön, avslöjar han häpnadsväckande vid ett möte utanför korvmojen i Kumla.

Skörgaard vill inte säga om han just kommit ut från Kumlaanstalten, enligt ryktet för sin senaste fyllekörning, men håller den lilla plastpåsen med Kriminalvårdens logga på diskret över skrevet.

Mest är Runar känd för sin lägring av sångerskan Carola en tid. Därefter har han levt på äldre kvinnor och mot arvode berättat hur även dessa kan möta Gud.

- Äldre kvinnor hur ju även problem med avföringen, berättar Runar. Efter mitt könsbyte förstår jag själv! Med Guds hjälp och psalmsånger utför jag heta skärtpåläggningar så att fekalietömningen startar. Det är gummihandskar och skyddsglasögon på, avslutar Skörgaard sakligt.


cocktailTvå av tio villiga att langa

090609
Två av tio barn kan tänka sig att köpa ut alkohol åt vuxna, visar en opinionsundersökning gjord i Stockholms län. Gösta Hansson, chef för Preventionscentrum Stockholm, konstaterar att det i huvudsak är "vanliga ungdomar" som förser vuxna med alkohol.

Att de vanligaste försäljningsställena är på skolgårdar och ur bakluckor på bilar har länge varit känt, men eftersom de mobilnummer som behövs för köpen varit förbehållna ungdomar har föräldrar och andra vuxna blivit tvungna att hålla till godo med den dyra systembolagsspriten. Nu har det visat sig att en del barn, av okunnighet eller ovarsamhet, köpt sprit till sina föräldrar och andra vuxna som kan ta skada av dryckerna. Polisen uppmanar allmänheten att påkalla dess uppmärksamhet om barn ses olagligen lämna över flaskor till sina föräldrar, överförmyndare, polisbefäl, socialassistenter eller lärare.


Dags för Organets stora nutidstest

090608
Organet ordnar stort nutidstest för att främja allmänbildning hos landets unga och gamla. Fyll i dina svar och skicka dem till webmaster@organet.se så kan du vinna ett fritt personligt horoskop av Doktor Ilmo.

1.  Vilket år startade Organet? a.) 1678 b.) 2008 c.) 1967
2.  Varifrån fick Gudrun Schyman pengarna? a.) Paul Mc Cartney b.) genom otukt c.) skattesmitning
3.  Vilken choklad är Mona Sahlins favorit? a.) Frukt&Mandel b.) Toblerone c.) ren kakao
4.  Varför ska man rösta? a.) så rätt låt vinner b.) för att vinna c.) för att få jöka
5.  Varför ska man gifta sig? a.) för pappa vill det b.) för pengarna c.) för att slippa få stryk
6.  Vem har mest fjong? a.) Silvio Berlusconi b.) Pillesnopp-Bosse c.) John Holmes
7.  Vad är meningen med livet? a.) att äta b.) att jöka c.) att spy
8.  Varför tar man studenten? a.) för att vara intelligent b.) för att bli överlägsen c.) för spriten
9.  Vart hölls årets OS? a.) Lindesberg b.) Bagarmossen c.) Råcksta
10. Vad tror du att du kan vinna på att svara? a.) ingenting b.) skit på dej c.) jag svarar ändå inte


skördetröskaSniglar mums för kalvar

090605
Mördarsniglar i djurfoder är inte farligt. Det visar de första proverna  i en studie gjord av Sveriges veterinärmedicinska anstalt. Proverna togs från en gård i Horred, där en lantbrukare slagit larm om mördarsniglarna i djurfodret. Efter upptäckten av sniglarnas ofarlighet ska nu kalvfoder helt bestående av mördarsniglar införas i djurhållningen.

"Nu kan vi äntligen sluta med den besvärliga slåttern och göra ensilage av sniglarna direkt", säger Per Olsson som har en av landets mest kända bondgårdar. "Jag har konverterat en gammal skördetröska till snigelskördare och monterat larvband så den inte glider i slemmet", fortsätter Olsson.


Nästa steg är att ge korna samma foder för att få mjölken att halka fortare ur spenarna vilket förväntas förbättra produktiviteten och i förlängningen sänka mjölkpriserna.


Mulltoa får slutförvar av kärnbränsle

mulltoa?090604
En mulltoa på Järvafältet får ta hand om slutförvaret av det svenska kärnavfallet, uppgav Svensk kärnbränslehantering (SKB) vid en presskonferens i dag. Det handlar om cirka 12.000 ton utbränt högaktivt kärnbränsle, som först var tänkt att förvaras på 500 meters djup i urberget i 100.000 år. Efter att det alternativet visat sig i dyraste laget har en ny upphandlingsrunda gjorts, och nu har ett mer acceptabelt bud inkommit.

Då mulltoan redan är miljöcertifierad har även det vägts in, som en miljösmart flirt med länsstyrelsens tillståndsenhet. Att det radioaktiva avfallet förvaras tillsammans med gammalt bajs ses som ett extra plus, då stöldrisken minskar betydligt. På Länsstyrelsen uppger man sig vara uppgivna eftersom man inte förstår dokumenten i tillståndsansökan, men har ändå godkänt för att inte verka dumma.

- Det där med 100.000 år har vi visserligen fått tumma lite på, säger Göte Hansson, ansvarigt strålskyddsråd. Men det skiter jag i, tillägger han. Fast inte i samma hål, avslutar Hansson eftertänksamt.


jordgubbarPrinsessan blir akademiker

090603
Kronprinsessan Barbroline har avlagt filosofie kandidatexamen med könskunskap som huvudämne vid  Uppsala Universitet. Prinsessan, som redan visat häpnadsväckande färdigheter på området, kommer att praktisera under sommaren på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), där hon ska lära sig psa-testa jordgubbar.

Hovet hoppas att kunglighetens intresse i ämnet på detta sätt ska kunna avledas i en mer altruistisk riktning. Detta för att slippa de tidigare i skvallerpressen så omskrivna promiskuöst utagerande skamligheterna. Efter avklarad praktik ämnar prinsessan ansluta sig till organisationen Snusk Utan Gränser (S.U.G.) för att upplysa folk i utvecklingsländer om hur man gör barn.


Statsministern omskuren via ombud

Rosenbad090602
Att vissa ungdomar har blivit bortgifta via ombud har länge varit ett känt faktum, men nu har denna tradition fått oanade konsekvenser. Förra året blev Sveriges statsminister nämligen helt ovetandes bortgift genom ombud med den socialdemokratiska oppositionslederskan, under oklara omständigheter i Sudan. Det hela höll på att sluta med åtal för bigami för bägge parter, men då det kunde bevisas att äktenskapet inte fullbordats avskrevs åtalet i vanlig ordning. Händelsen misstänks vara ett practical joke utfört av Miljöpartiets båda språkrör som samtidigt befann sig på en mutresa i området.

Omskärelse via ombud förekommer också men är än så länge ganska ovanligt. Vid en förhudsceremoni i Ouagadougous huvudstad Njombapa, råkade dock den tillresta svenske ambassadören ut för ett misstag. När han skulle överlämna sitt kreditivbrev till presidenten skar denne med ett raskt snitt av sändebudets förhud varför Sveriges statsminister, som undertecknat kreditivbrevet, nu räknas som omskuren via ombud. Om de två händelserna har något samband undersöks just nu av svenska kyrkan, som ser allvarligt på både omskärelse och bigami hos svenska regeringschefer.


Alla elever ska få smiskundervisning

folkskola090601
Alla elever i den svenska skolan ska få sex- och samlevnadsundervisning. Rätten för vissa elever att befrias från denna ska avskaffas. Det skriver integrationsministern i en debattartikel i Dagens Nyheter. Nu har det visat sig att det också finns skrämmande kunskapsluckor hos svenska ungdomar när det gäller hur man både får och ger smisk. Detta tros medföra stora sociala handikapp när ungdomarna ska äntra vuxenlivet och söka jobb.

- Jag vill påstå att vi har en stor del av orsaken till den omfattande ungdomsarbetslösheten här, säger integrationsministern i ett uttalande. Kan man inte ta smisk på ett naturligt underdånigt sätt är det svårt att få jobb, precis som det är hart när omöjligt att bli en inkompetent arbetsledare utan att veta hur rottingen skall föras, både mentalt och diskret.

Att den gamla, unikt fina svenska traditionen av underdånighet håller på att försvinna kan bero på skolagans avskaffande, framgår av ett pressutskick från arbetsmarknadsdepartementet. Om vi inte återtar en ledande roll både av översitteri och ryggkrökande, kan vi aldrig återuppstå som industrination.


Är neutronkanonen ESS i Lund en bluff?

090529
En fysikstudent på KTH som nyligen kört på en tenta påstår sig ha avslöjat att all avancerad neutronforskning grundar sig på vetenskap egentligen inte finns. De stora miljardanslagen ska ha lockat forskare som tröttnat på att arbeta att hitta på en massa formler som ingen ändå förstår, för att få aningslösa politiker att öppna plånboken.

- Dom jävlarna snackar en massa om sina pinnar och kulor, men sanningen är att de hittat på det där för att pina oss studenter och dra in storkovan, sluddrar studenten när vi träffade honom efter en våt kväll på kårhuset.

Om detta stämmer kan all naturvetenskap behövas utsättas för en revision av någon oberoende kommission bestående av seriösa homeopater och astrologer, då den ju faktiskt slukar stora samhällsekonomiska resurser. Organet har nu skickat en undercover-reporter till KTH utklädd till student för att avslöja hela bluffen, men avslöjandet lär ta sin tid eftersom en del tentor måste klaras av först.


laptopLärarna har för många datorer

090528
En av fyra grundskollärare har tillgång till en egen dator i skolan, enligt Skolverket. Resten delar med kollegerna. Eftersom lärarna har få håltimmar som de kan ägna åt att porrsurfa, mobba kollegor och köpa droger tycker Skolverket att det inte gör så mycket. Helt oacceptabelt, har Lärarförbundet sagt som menar att detta skapar en klyfta mellan elever och lärare.

- Vad kommer härnäst? Krav på teleprinter, egna blyertspennor, mänskliga rättigheter och fritt toapapper?, skriver Skolverket i ett yttrande. Listan kan göras nästan hur lång som helst.

Lärarförbundet har nu insett sitt misstag, ber om ursäkt och erbjuder Skolverket en allmän lönereduktion med 20 procent för landets samtliga lärare som plåster på såren och för att inte bli stämda.


falsk WanjaFel Wanja även i Organet

090526
Expressen hängde ut "fel" Lundby-Wedin. Nu visar det sig att i Organets artikel om Wanja Lundby-Wedin den 26:e mars har samma kvinna smugit sig in, för att bli fotograferad och intervjuad.

"Här brister det för Wanja". Så löd tidningen Expressens rubrik till huvudnyheten på måndagen. Såväl en intervju med Wanja Lundby-Wedin som nya bilder på henne publicerades. Men det var inte Lundby-Wedin på bilderna. Samma kvinna har även agerat som Måna Pralin och Göran Persson i Organets politiska kommentarer, och lurat reportern som i Organets fall även lär ha varit i det närmaste nykter vid åtminstone ett tillfälle.

"Oförlåtligt slarv”, säger Organets chefredaktör Lars Fredriksson om tidningens falska bilder och påstådda intervju med LO:s Wanja Lundby-Wedin. LO har nu anlitat en jurist som ska agera mot Expressen. I väntan på att eventuella åtal även ska drabba Organet går nu redaktionen igenom samtliga publicerade bilder för att se om även de är falska. Speciellt tapir-, gris- och hundbilder i publikationen misstänks avbilda andra aktörer än de avsedda.


Slipp nervositeten på arbetsintervjun

090525
Att gå på intervju är ofta nervöst. För att känna sig peppad och kunna fokusera på själva intervjun finns några moment som är bra att ta till. Karriärcoachen Bengt Släppersig på fackförbundet Unionen framhåller kroppskontakt och enträgna samtal.

1. Snyt dig innan intervjun. Alla personalchefer uppskattar nämligen inte snor i näsan.
2. Tvätta armhålorna på morgonen innan intervjun. Parfymera lagom och ha rena underkläder.
3. Gråt gärna - många personalchefer tappar fattningen om man bara uppför sig tillräckligt ynkligt.
4. Om du däremot tänker hota dig till ett jobb måste du vara tydlig, men undvik att ta med vapen vid första intervjutillfället.
5. Uppge bästa kompisen, din fru eller mamma som referenser.
6. Berätta att du ofta är nykter.
7. Be att få drogtesta den som intervjuar dig.
8. Försök att muta motparten - att tio procent av lönen du får går tillbaka under bordet, kan vara rimligt.
9. Ta upp alla illasinnade rykten du hört om företaget och be om kommentarer.
10. Be den som intervjuar dig berätta tio dåliga/svaga sidor hos företaget.
11. Känner du dig osäker på någon fråga kan du alltid dra till med ett "det ska du enbart skita i".
12. Ta ett par järn innan intervjun, så du morskar upp dig.
13. Nämn gärna att arbete inte riktigt är din grej.
14. Lägg upp fötterna i knäet på motparten och släpp väder samtidigt - det ger ett avspänt intryck.
15. Följ upp och ring två gånger om dagen för att fråga hur det går - även efter att din blivande arbetsgivare bestämt sagt ifrån att du inte kan komma ifråga för jobbet.


Smiskfilé nytt för grillsäsongen

Päron090523
Smiskskolan i Lindesberg anser att charkuteristerna vilseleder konsumenterna när de kallar skinka för ädelfilé. Inför årets grillsäsong har skolan visat upp en ny produkt med namnet smiskfilé, utvald av skolans mjällaste skinkor.

Att kalla grisskinka för filé är inget annat än fusk, anser Bo Larsson, vd för smiskskolan i Lindesberg, en skola som lär ut hur man smiskar skinkor. Enligt omvärldsanalytiker finns det bara två smiskfiléer på varje gosse och de sitter i ryggslutet.

– Idag kallar man allting för filé, det är ytterfilé, kontrafilé, stjärtfilé och ädelfilé, därför att man kan ta ett högre kilopris då. Och det tycker jag är förjäkligt, för som lärare ska man veta vad man smiskar, säger skolans rektor. När nu den så kallade smiskfilén introduceras kan kunden vara säker på att den tillrättavisats på ett förnedrande sätt.


hundBygg din egen hund

090520
En kinesisk byggsats för hundar saluförs nu på nätet. Den händige kan välja bland allehanda hunddelar såsom ben, svansar och nosar med varierande längd och behåring. En dvärgcollie med taxben och grand danois-huvud lär vara den variant som sålt bäst. Hunden fås med eller utan rabies, något som kan vara lämpligt för allergiker och barn.

En noggrann byggbeskrivning medföljer, där även den ordningsföljd som delarna bör sammanfogas med anges. Extra vävnadsvänligt lim kan erhållas mot en mindre tilläggskostnad, liksom torrfoder och ryktningsinstruktioner. Koppel, suspensoir och munkorg ingår i paketet. Om kunden önskar att hunden lever kan en sådan också levereras, men då endast i färdigmonterat skick.


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

 

 


Börja varje dag med
 ORGANET.se
satir, humor eller rent vansinne?svennes videoknäck


Organet öppnar ny eskortservice


Vi har startat en ny tjänst och anställt överviktiga män med högt blodtryck och hudeksem som vill verka i en glamorös värld. Organets pålitliga äldre man kör Ditt barn till dagis, diskar perfekt och utför kroppsmassage på hela familjen på Dina villkor. Organets eskortservice är ett alternativ till den brottsliga handeln med rumänskor och unga öststatskvinnor. Fjärran från det slippriga koppleriet för Dig som tröttnat på vackra kvinnor.

Skatteavdrag för kroppsnära tjänster gäller.
Vid intresse svar till Organets Koppleriredaktör


Ilmos annons


hotlinks.se

hus

annonsplats


annonsplats


annonsplats