ORGANET.se

    

rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

lördag 01 augusti 2009

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


Sköterska ställde rätt diagnos

fass090801
En sjuksköterska på Södersjukhuset har anmälts till ansvarsnämnden enligt lex Maria, då hon tagit prover och ställt diagnos helt enligt gällande regelverk och dessutom undvikit att felbehandla patienten. HSAN ser allvarligt på fallet då varken biverkningar eller behandlingsskador kunnat påvisas och påtalar att sköterskan visat grov oskicklighet då patienten tillfrisknat. Självklart krävs att när ett fall som detta upptäcks skall ansvaret lämnas över till överordnad läkare för att undvika orättvist behandlingsresultat.

- Om detta får fortsätta kan vi aldrig få utökade anslag, menar landstingrådet Bengt Hansson. Dessutom har nöjda patienter svårt att acceptera höjd skatt, fortsätter Hansson och avslutar med att avslöja att sjuksköterskan nu tills vidare är satt som smakråd på landstingens kalsongförråd.


charkLäkare tveksamma till avskärelse

090729
Två av tre svenska kirurger vill inte utföra avskärelse av etiska skäl. Många medlemmar i läkarkåren är emot att erbjuda avskärelse på andra grunder än rent medicinska. Var tredje kirurg utför dock gärna ingreppet, visar en enkät som Svensk Damtidning låtit genomföra bland sina läsare. Socialstyrelsen uppskattar att det utförs cirka 3.000 avskärelser per år i Sverige. En handfull personer med kompetens på området har fått Socialstyrelsens tillstånd att utföra ingreppet.

- Det är bättre att vi som vet vad vi gör utför avskärelsen, säger en utbildad styckmästare. Det är betydligt mer hygieniskt än att det ska ske i smyg bakom smutsiga charkdiskar och i restaurangkök.

Myndigheterna har länge anklagats för att se mellan fingrarna när traditionen tillämpas, och dessutom ha olika syn på vad som skärs av och på vad.
 


paddaPadda i otäck olycka?

090727
På den olycksdrabbade stigen vid Säbysjön väster om Stockholm hittade en joggare i morse en livlös padda. Då inga livstecken kunde upptäckas tillkallades polis som genast spärrade av området. Tyvärr gick inte paddans liv att rädda, då den av allt att döma var försatt i långt gången mumifiering. Det går i dagsläget inte att utesluta att dödsorsaken kan vara intag av miljögifter i allt för stor mängd, eventuellt tillsammans med narkotika eller sprit.

Det är sedan länge känt att paddor i området bor i en utsatt miljö där kriminalitet och missbruk hör till vardagen. Socialtjänsten är nu inkopplad på fallet, bland annat för att undersöka om eventuella föräldralösa småpaddor behöver omhändertas, samt för att erbjuda drogfritt boende åt andra i området hemlösa paddor.


kattÅldersgräns för klamydiatest höjs

090725
Från och med måndag kan bara 45-åringar och äldre testas för klamydia meddelar Region Skåne. Tidigare låg åldersgränsen på 17 år men nu har man höjt åldersgränsen rejält efter att inte ett enda fall av klamydia på 15- och 16-åringar hittats, eftersom dessa inte testats.

- Efter att vi förbjöd test av ungdomar verkar sjukdomen försvunnit bland de yngre, säger Göte Hansson, överläkare på könspolikliniken på Kiviks lasarett. - Detta tyder på att de helt enkelt tidigare blev smittade av smutsiga katetrar.

Eftersom sex är förbjudet för unga under 15 år kan dessa inte bli smittade av könssjukdomar. Nu planeras en lagstadgad höjning av sexgränsen till 45 år, eftersom de flesta könssjukdomarna inträffar för personer som är yngre än 40 år. Sex mellan hundvalpar och kattungar kommer dock även fortsättningsvis att vara tillåtet, då detta är så pass sällsynt att någon risk för smittspridning inte anses föreligga.


RegeringskanslietFå vill jobba efter 75

090723
Både regeringen och oppositionen oroas av att få medborgare vill jobba efter att de fyllt 75. Bara 17 procent av arbetarna kan tänka sig att jobba efter att ha blivit riktigt gamla. Främsta skälen att man ser fram emot att vara ledig är att de äldre är lata och vill kunna ägna mer tid åt dryckenskap, otukt och onani. Det visar en undersökning som AMF har gjort bland drygt 3000 privatanställda i landet.

För att motverka den oönskade utvecklingen har en så kallad farbror anställts som vaktmästare och åldrande förebild på regeringskansliet. Detta för att visa de unga 65-åringarna hur spännande det är att arbeta med rullator och fullt utvecklad alzheimer.

- Vi ska ta hit ett TV-team som visar vaktmästaren i hårt arbete, och när det gått upp för svenska folket hur mycket häftigare det är att jobba än att sitta på hemmet så är det här problemet ur världen, säger Mona Pralin som leder Oppositionspartiet och är på väg in i byggnaden. Statsministern nickar för en gång skull instämmande, men påpekar att en förutsättning för att lyckas med nyordningen är att skattetrycket för den här grenen av arbetslinjen måste sänkas.


Knivlagen utvidgas

Kniv090721
Förbudet att bära kniv ska nu gälla överallt eftersom det förekommit missbruk även utanför allmän plats. Till exempel skall restauranger i fortsättningen förse gästerna med två gafflar. Scouter och hantverkare kommer att tälja med gaffel. Svenska Kockförbundet har ifrågasatt den utvidgade lagen då deras arbete försvåras eftersom de anser att motorsåg, som föreslås ersätta förskärare, trasar sönder maten mer än nödvändigt.

En annan grupp som är tveksamma till förbudet är ambulerande knivkastare i cirkusbranschen. Här föreslås knivarna ersättas med vaccinationssprutor mot grisinfluensan, för att göra nytta av nödvändigheten när kastaren missar.

Personrånarnas Riksförbund har i egenskap av fackförbund dock utverkat ett undantag för sina medlemmar, men enbart när dessa arbetar. Detta eftersom ett förbud här anses vara samhällsfarligt, då medlemmarna står för en betydande del av konsumtionen i samhället.


Nix-nix-register för pratsugna

telefon090719
Varannat hushåll har hittills stoppat telefonförsäljning via nix-registret, men allt fler önskar nu istället bli uppringda av telefonförsäljare, har det visat sig. För att råda bot på detta inrättas ett javisst-register (nix-nix) dit alla ensamma och pratsugna kan anmäla sig. Telefonnumren skall sedan distribueras till olika telemarketingföretag och i första hand väljas att ringas upp av dessa. Man ska också kunna välja vilken tid man vill bli uppringd. Fredags- och lördagskvällar förefaller hittills vara den mest populära tiden, mest för att många då tömmer en flaska sprit i sin emsamnhet och sedan saknar någon att vädra sina åsikter eller ilska med och mot.

Telemarketingföretagens branschorganisation har länge varit tveksam till idén eftersom samtalen förmodas bli långa och tröttsamma, samt inte ge så mycket resultat. Samtidigt inser man sitt sociala ansvar och att detta kanske kan ge branschen ett bättre rykte, varför registret nu äntligen kunnat bli verklighet. Om försöket blir lyckat kan i framtiden all telemarketing falla under Socialstyrelsen och bekostas med skattemedel, eller bakas in i TV-licensen. I så fall måste förstås själva försäljningsdelen upphöra då verksamheten inte bör vara kommersiell.


KräftorSkärpt kontroll mot tjuvfiske av kräftor

090716
Sjöpolisen har nu fått ett nytt effektivt verktyg i kampen mot tjuvfiskare. Inför kräftfiskesäsongen införs ett speciellt tjuvfiskekort, som måste lösas av den påtänkte brottslingen. Kortet kommer att betinga ett pris på ungefär hälften av vad ett legalt tillstånd kostar, eftersom det inte fritar den skyldige från straffansvar. Inkomsterna kommer att gå till ersättning för tjuvvittjade tinor och utsättning av kräftyngel i drabbade vatten.

Sjöpolisen säger sig vara förtjust över den nya lagen, som dessutom ger möjlighet att spåra den skyldige då denne måste uppge sitt namn eftersom tjuvfiskekortet är personligt. En kräfta med insikt i hanteringen menar dock att lagen är ett slag i luften, eftersom det mesta av förtjänsten av hanteringen äts upp av den ökande byråkratin vid registreringen.


Nya oroligheter mellan hon- och hankineser

Kinesiska Muren090714
Könsmotsättningarna i Mitten Rike har återigen blossat upp då hankineser försökt bli jämställda sina fruar och älskarinnor. Honkineserna menar å sin sida att de är på väg att bli en minoritet på grund av en alltför välutvecklad könsdiagnostik och kräver därför särbehandling vad gäller ettbarnspolitiken.

Regeringen har i detta fall gått minoriteten till mötes genom frikostiga spermadonationer, vilket på sikt kan lösa problemet som annars hotar minska tillgången på kvinnlig arbetskraft i monteringsfabrikerna. Denna är helt nödvändig för exporten till västvärlden, den del av världen där en konsumtionsminskning annars kan leda till social oro, speciellt hos både hon- och hanamerikaner.


Redaktionen har åter fått en viss bemanning,

och under juli har vi som målsättning att publicera minst en artikel varannan dag. De senaste veckorna har bland annat använts till en reportageresa i det vackra Nordkorea, där landets olika spritsorter avnjutits, något som få andra medier kan rapportera om.
090714

Sprit från Nordkorea

Nordkoreabrämpa

"Den älskade ledaren" har fått besök av "den snorpackade redaktören".


Nu tar redaktionen semester några veckor

090621
För den lässugne, som är uppkopplad i regnet i husvagnar och tält, rekommenderas en titt i arkivet. Vi har bortåt 400 artiklar som kan avnjutas. Från april 2008 och framåt.


GarrarKrav på Antirökfritt

090621
Rökverksaktivisterna i RFRB, Riksföreningen för Rökbefrämjande, kräver nu speciella rökrestauranger där folk som inte har en cigarett, cigarr eller pipa i mungipan förvisas ut på gatan för att dra några syrerika andetag innan de återvänder, tänder och inhalerar.

- Det är inte bevisat att rökning är ohälsosamt, menar en förespråkare, som samtidigt hävdar att vad som luktar gott är en smaksak.

Föreningen rekommenderar också speciella nikotincigaretter för att mildra begäret av nikotinplåster och tuggummi för de som önskar sluta med dessa, men har svårt att ta sig ur begäret. Dessutom framhålls den kulturbärande delen av rökningstraditionen och att rökning kan vara lika bra för lungorna som att skrika mycket eller att inhalera solution.

- Det är baske mig lika häftigt att röka som att betala skatt, inflikar en anonym partiledarinna. Hade vi bara fått igenom löntagarfonderna och fått bestämma, kunde vi ha haft kvar rökning på tjänsterummen i kansliet.


Ohyrans Vänner rasar mot Anticimex

Rådjur090620
Odjursaktivisterna i Ohyrans Vänner har länge hävdat mänskliga rättigheter för
silverfiskar och pälsängrar.

- Ohyra är människor de också, utbrister föreningens ordföranden som propagerar för avhysning av hyresgäster som gör livet surt för kackerlackor och vägglöss.

Varför dessa djur ska vara mindre värda än söta hundvalpar, rådjurskid och pungråttor är ett öppet sår i samhället. Föreningen menar att bekämparna aldrig kommer att få frid i sina samveten om det inte upprättas en tribunal där de båda parterna kan få komma till tals.

- Våra mest förekommande husdjur måste få en chans att försvara sig och berätta varför de till exempel suger blod och sprider sjukdomar, menar samme ordförande. Vad kommer härnäst? Innan man vet ordet av kanske dessa djur blir både pälsar och julskinka, om de aningslösa folkdjupen får bestämma.


stångOmskuren midsommarstång

090619
Den urgamla traditionen att dansa runt den svenska fruktsamhetssymbolen midsommarstången har nu fått ett multikulturellt inslag. Innan stångarna reses i år skall toppen rensas på grönska som en symbolisk omskärning. Det behövs ingen utbildad omskärare för detta, då infektionsrisken bedöms vara liten även vid användning av smutsig sekatör.

De två ringarna på stången får däremot inte omskäras eftersom detta kan uppfattas som en uppmuntran till lagstridigt beteende. För att verkligen vara säker på att midsommarstången inte kränker någon bör ringarna döljas av svarta plastsäckar och en genomskinlig sådan träs över stångtoppen som en uppmuntran att använda kondom inför vidare övningar i buskage och tält.


Yrkesarmé ersätter värnplikt

tårta090618
Värnplikten har nu upphört i landet varför en yrkesarmé har beslutats hyras in som kompensation. Då landets ynglingar inte bör syssla med aggressiva aktiviteter skall samtliga soldater tas in från redan utbildade pojkar i våra östliga grannländer.

- Vi måste kunna försvara oss mot ryssen, menar ÖB i ett tal i Riksdagen. Vilka är bättre lämpade att tas med spetsnazförbanden än deras egna kollegor? fortsätter han retoriskt.

En bataljon på 1000 arbetslösa ryska veteransoldater kommer därför innan semestern att hyras in och inhysas i Systembolagets strejkdrabbade lager i Jordbro. Lön och traktamente har avtalsenligt bestämts i Absolut Vodka, vilket det finns gott om i lokalerna, samtidigt som strejken i alla fall omöjliggör distribution till det svenska midsommarfirandet. Då drycken förväntas förtäras på plats sker inte heller något strejkbryteri.

Eftersom ryska förband enbart består av män måste av jämställdhetsskäl även lika många ryska kvinnor importeras, för jämn könsfördelning. Dessa har kunnat rekryteras genom en kontaktförmedling och något problem med inkvartering antas inte uppstå i detta fall.

Gudmund Sjöman i FI har skänkt en tårta för att välkomna kvinnoförbandet.


medaljPris för efterblivna i företagsstyrelser

090617
Att antalet kvinnor i svenska bolagsstyrelser är genant lågt vägs nu upp av att antalet efterblivna män i företagsledningarna procentuellt överstiger genomsnittsbefolkningen. Svenska Arbetsgivarföreningen får nu FN:s stora intelligensfördelningspris och kan alltså ståta med att ha lika många efterblivna som normalbegåvade i företagsstyrelser och direktioner.

- Att den här dagen skulle komma var mer än jag vågats hoppas på, säger Arbetsgivarföreningens vd Göte Hansson, själv gravt obegåvad. Om vi nu bara kan få in tillräckligt många sinnesslöa kvinnor också så kommer både näringslivet och jämställdheten att blomstra.


RÄTTELSE

ännu en kyrka090616
Vår juniflicka Runar Skörgaard, ”från början man”- som skrev vi om - är faktiskt man! Och ihopblandad med Rune Sögaard. Det är Organets krönikör advokat Leif Bilzersky, som känner båda pojkarna, som under en natt på Lindesbergs Stadshotell missförstått allt och lämnat pengar till fel partner.

Vi har därför förväxlat ”juniflickan” Skörgaard med en predikare Rune Sögaard, som nyligen gifte sig med prinsessan Barbroline von Acko under stort ståhej i Sankt Jakobs kyrka i Stockholm. Den bedagade prinsessan från det lilla furstehuset vid Medelhavet är god för minst 30 miljoner dollar. Hon uppger att hon nu löser Runes spelskulder i Monaco och står för hans dämpande medicin. Båda parterna har ofta varit gifta.

Blivande prins Daniel blir genom Victorias avslöjade släktskap med von Acko (från kung Gustaf den femtes virila tid!) helsyssling med Rune som tidigare uppges ha uppvaktat prinsessan Madeleine av Sverige med svavelpredikningar om Guds straff för löst leverne.

- Nu ska Sögaard få full nattjour i hemtjänsten, säger Barbroline med snörpt mun. Jag ska vara gift minst ett år. Och Gud ska inte vara med i sängen! Bara min trädgårdsmästare, Sögaard kan ju inte själv längre …

Både Skörgaard och Sögaard förnekar samtliga uppgifter och hotar Organet med stämning. Vi beklagar den ursprungliga felaktigheten. Red.


hos doktornHögre lön för läkare som tar färre prover

090615
På många vårdcentraler dras kostnaderna för provtagning från samma budget som lönen. "Det tas för mycket prover, 99 procent är onödiga", säger chefen på Åsö vårdcentral.

I fortsättningen ska därför enbart prover som säkert ger positivt resultat tas. Vid tydliga tecken på specifik sjukdom kan prov tas, fast då är ju även det ganska onödigt eftersom man vet vilken åkomma eller sjukdom det är frågan om. I de fall stora vårdkostnader kan misstänkas uppstå för behandling, ska även provtagning undvikas.

- Egentligen är provtagning en onödig kostnad över huvud taget, säger ansvarigt landstingsborgarråd. Vi kommer dock tillåta vinprovning och bilprovning, där provresultaten är meningsfulla och begripliga till och med för sjukhusdirektörer.


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

 

 


Börja varje dag med
 ORGANET.se
satir, humor eller rent vansinne?


svennes videoknäck


 gamemagz


Organet öppnar ny eskortservice


Vi har startat en ny tjänst och anställt överviktiga män med högt blodtryck och hudeksem som vill verka i en glamorös värld. Organets pålitliga äldre man kör Ditt barn till dagis, diskar perfekt och utför kroppsmassage på hela familjen på Dina villkor. Organets eskortservice är ett alternativ till den brottsliga handeln med rumänskor och unga öststatskvinnor. Fjärran från det slippriga koppleriet för Dig som tröttnat på vackra kvinnor.

Skatteavdrag för kroppsnära tjänster gäller.
Vid intresse svar till Organets Koppleriredaktör


Ilmos annons


hotlinks.se

hus

annonsplats


annonsplats


annonsplats