ORGANET.se

 rss-feed för din rss-läsare, missa aldrig nya organisationer

fredag 01 januari 2010

läs och skriv i vår gästbok

kontaktinfo: webmaster@organet.se

Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar


Nyheter


2010


Svenskarna sätter åter rekord i att byta öknamn

091231
Det är fortsatt populärt att byta öknamn. Idiot och Klantarsle byts ut mot innovativa lösningar, såsom Andersson och Karlsson.

Vanligast är att ta sig ett redan befintligt öknamn – kanske ett gammalt släktnamn, chefens efternamn eller det namn du hade i ett tidigare äktenskap.

En del byter namn för att de vill sticka ut, och ändrar på stavningen. Eller så skapar de sig ett helt nytt namn. Som Fetto Spruut och Slisko Faecesläckage i Mörtlösa, som i samband med giftermålet tog det unika Nilsson.

- Eftersom vi hade så vanliga namn så kände vi att vi ville ha något nytt gemensamt. Vi har inte tänkt så mycket på vad det betyder, men det är vårt eget, säger de.


Måttligt alkoholintag ökar fyrverkeriskador

fyrverkeri091230
Att blanda alkoholintag och fyrverkeriskjutning är inte bra enligt ett försäkringsbolag.

Alla ungdomarna i landet tänker bli fulla på nyår och med det ökar risken för fyrverkeriskador. Det visar en undersökning som ett försäkringsbolag har gjort.

Enligt undersökningen tänker alla ungdomarna mellan 15 och 20 år dricka sig berusade. Sju av tio, som tänker dricka sig måttligt berusade ska också skjuta raketer, enligt undersökningen.

De senaste åren har minst en person dött i fyrverkeriolyckor varje nyårsnatt och risken för olyckor ökar med alkoholintaget till en viss gräns, enligt försäkringsbolaget.

Dock har ingen ungdom med en promillehalt över 4,0 anmälts skadad av fyrverkerier, då de mestadels varit medvetslösa. En arbetsgrupp inom försäkringsbranschen ser nu över hur ungdomarna ska uppmuntras till att öka alkoholintaget. Redan en mindre alkoholhalt, runt 3,0 promille, får ungdomarna att sysselsätta sig med att kräkas och kissa på sig i stället för att leka med de farliga fyrverkeripjäserna.


Varselförväntningarna fortsätter falla


AF091229
Under december har arbetslösheten fortsatt att öka och minskar nu drastiskt.

I slutet av förra veckan var två personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en ökning med två miljoner jämfört med veckan före och nio fler än motsvarande vecka i fjol.

Antalet personer som har arbete med stöd uppgick till en minskning med 169 personer jämfört med föregående vecka förra sekelskiftet och en minskning med en ökning jämfört med motsvarande vecka i fjol.

Samtidigt deltog nio miljarder personer i program med aktivitetsstöd, en sekventiell minskning med 183 personer jämfört med veckan före i fjol och en ökning med 75.327 jämfört med motsvarande vecka 2003 i Uganda.

Under veckan avanmäldes 5,7 nya platser till landets arbetsförmedlingar. Det är en minskning jämfört med veckan före och fler än motsvarande vecka i fjol.


Ursäkta inte kondomen

kådis091228
En fråga till redaktionen för vett och etikett angående rätt klädsel:

Jag har en fråga angående en liten detalj i vardagslivet, och det handlar om ifall man alltid bör ta av sig/byta sin kondom när man skiftar partner.

Själv tycker jag nog att det är trevligt att ta av sig kondomen innan man jökar, men det händer ju att man lite oväntat stöter på någon och då känns det mest som om det tar tid och situationen blir lite märklig om man ska lirka av sig kondomen och kanske sätta på en ny först. Så här i klamydiatider kan det ju också finnas ytterligare en anledning att behålla gummit på, men inte alla damer jag känner håller med. Vad säger ni som har full koll?

Svar från Organets etikettansvarige:

Det här är mycket en fråga om vilken sorts kondom det är. I bättre sällskap kan det möjligtvis anses artigt att först ta av gummit när du hälsar eller presenterar dig, varefter en ny och helst oanvänd träs på. Det är också viktigt att inte visa att en alltför dyr kondom används då detta kan verka lite brackigt. I enklare sällskap, till exempel på fackföreningsmöten, kan dock ett korvskinn eller en bättre begagnad strumpa duga bra. I Vatikanen bör användaren stänka vigvatten på membranet och ett mindre hål klippas upp i toppen, eftersom det annars kan försvåra både befruktning och smittspridning, vilket inte anses som i överensstämmelse med den rätta läran.


Från oss alla till er alla: en snuskigt god jul!

091224


trollAllt fler troll sexmisstänkta

091223
Allt fler troll vägrar att sätta en etikett på sitt kön. Många – särskilt unga troll – prövar sig fram till jul genom att ha sex med sina kön. ”Trollen är mindre inlåsta av normerna än vad tomtarna är”, säger forskaren John Bauer.

Myndighetssverige har nu äntligen uppmärksammat detta och efter jul kommer sexmisstänkta troll att avvänjas vid speciella kliniker där alla vidskepligheter är välkomna. Allmänheten ombedds vara speciellt uppmärksam på om faten, efter den utställda tomtegröten, har avtryck efter trollgenitalier och i så fall tipsa jultomten om detta missförhållande.

De speciella bergatrollens avtryck kommer att avspanas med hjälp av satellitfotografier och jordradar.


kyrkaOrganet anställer sexpräster

091222
Organet har anställt fyra statskyrkopräster som ska utföra sexuella tjänster till den vuxna allmänheten. Prästerna ställer upp på alla former av intimiteter oberoende av kön, hög ålder eller trosinriktning. Ingen blir diskriminerad.

Organets nya medarbetare är kyrkoherde Edward B i Lindesberg, kontraktsprosten Björn-Sigvard K i Stockholm, kommunister Kerstin C på Kungsholmen (vår enda kvinnliga) samt pastorn Rune Skörgaard, Knutby.

- Prästerna heter egentligen något annat, men vi hemlighåller inte deras namn för att Svenska Kyrkan skäms för sina prästers utåtriktade driftsliv, menar stiftsekreteraren Anders Lindwow på kansliet för religionsdialog. Vårt uppdrag är att tjäna.

- Sexpräster är ett klart nytänkande. Nu kanaliseras det prästerliga köttsliga begäret i urkristna former, berättar ärkebiskop Anders Bejbrud. Bra gjort av Organet!
 


maskineriFör få flickor blir tekniker

091218
Allt färre tjejer vill bli tekniker. För femte året i rad minskar andelen kvinnor som antas till civilingenjörsutbildningar. Andelen kvinnliga nybörjare på de tekniska högskolorna har stadigt sjunkit de senaste fem åren, från cirka en tredjedel år 2000 till cirka en fjärdedel i dag.

- Flickornas ointresse beror i stort på att ingenjörsyrket tidigare varit mycket teknikinriktat, men nu för tiden har det moderniserats och är både lågavlönat och enformigt med mycket begränsade karriärsmöjligheter, vilket tros attrahera flickor av bägge könen, säger utbildningsminister Jan Björklind. Dessutom har all teknikanknytning tagits bort från civilingenjörsutbildningarna och ersatts med gestaltningsterapi.

Kungliga Tekniska Montessorihögskolan har hakat på trenden och lär nu de kommande ingenjörerna att kramas och tillverka egna trasdockor, vilket ytterligare antas attrahera de tre vanligaste könen.
 


Spyker köper SAAB

Saab091217
Den holländska starkt förlustbringande sportbilstillverkaren Spyker är ensam kvar bland General Motors favoriter för att få köpa Saab.

"Det kommer att bli en lönsam affär hur det än går", säger Spyker Cars vd Victor Miller. "Antingen gör vi en Königsegg och drar oss ur i sista stund, och då har vi fått mediaexponering för någon miljard, eller också så får vi ut fyra miljarder i cash som vi kan stoppa undan på Jungfruöarna. Dessutom är jag lovad en slant på mitt eget konto för att vara målvakt för alla skadeståndskrav och andra nedläggningskostnader som annars skulle drabba GM. En gammal fin holländsk tradition. Egentligen är det otroligt att svenska regeringen kan gå på det här, de nästan ber om att bli blåsta."

Allianspartiets talesman Gjoran Hägglund menar dock att det ryska finansbolaget Konvers Group som backar upp Spykers har tillgångar för drygt 18 miljarder kronor.

För att snabbt få tillgång till ett lån hos Europeiska Investeringsbanken (EIB) på 4,3 miljarder kronor måste Spyker själva lägga in lika mycket i affären – och därutöver uppskattningsvis cirka 15 miljarder kronor de tre närmaste åren.

"Det går ju ihop nästan precis. När pengarna är slut sitter Måna med Svarta Petter och jag förhoppningsvis på en ambassadörspost i något bekvämt turistparadis", säger Gjoran Hägglund.

"Det är sant att Holland och Sverige är små nordiska länder. Vi har inte stora tyska konglomerat som kan hjälpa oss. Jag känner bara att vi måste hålla ihop, vi är samma folk och har samma DNA", säger Victor Miller allvarligt och skrattar sedan hela vägen till banken.


ledningsfordonNy polisförsäkring

091216
Efter påtryckningar från regeringen har nu polisen börjat sälja en försäkring som kompletterar hemförsäkringen och garanterar innehavaren att polisen gör både utryckning och skriver rapport vid misshandel, personrån och smärre dråp på medlemmarna i hela hushållet.

"Jag är mäkta förvånad", säger före detta polisprofessorn Leif GW Pettersson. "Först måste de ju lära sig läsa och skriva, för att inte tala om att ta körkort - om de inte tar taxi förstås", tillägger han eftertänksamt. "Rapporterna kan ju förstås laddas ner färdigskrivna från nätet, så det kanske kan fungera i alla fall."

Den utvidgade servicen för bemedlade medborgare väntas ge ett välbehövligt tillskott till polisens prostitutionskassa.

Polisprofessorn GW Pettersson fick tidigare i år lämna sin post då det uppdagades att han är särbo med en syssling som känner kommissarie Mauritz Ekenrots exfru, ett tydligt tecken på att tillsättningen tillkommit genom nepotism.

"I efterhand kan man ju i backspegeln och med facit i hand konstatera att det inte blev helt rätt", säger Mauritz Ekenrot. "Men det är ju alltid lätt för andra att vara efterkloka. Nu tänker vi se framåt och koncentrera oss på att hitta försäkringstagare och inte gräva ner oss i det som varit."


Organets förbättrade ordspråk

mugg091215
Som man ligger får man sädesavgång.
Det man inte minns, får dom svårt att bevisa.
Det man inte vet, har man ingen aning om.
Liten stuga luktar ofta stort dass.
Man måste kyssa många svin innan man hittar rätt groda.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.
Den som gräver en grop åt andra får inte mycket betalt.
Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.
Övning ger träning, bättre att vara lat.

Ju fler kockar desto större fackförening.
Man har inte roligare än man köper ut för.
Man lever bara en gång och många inte ens det.
Även den starke får ta i när han skiter.

Det löser sig, sa han som sket i vasken.
Det jämnar ut sig, sa han som satt när han sket på sig.


Stor Organetskandal på Nobelfesten

Nobel091214
Organets chefsredaktör Lars Fredriksson var med på årets Nobelmiddag, dock inte som framträdande tidningsman utan som intim vän och sambo med utrikesminister Carl Pildt. Redan vid ankomsten till middagen utanför regeringslimousinen bråkade paret.

 –Din jävla horkarl! Stick du bara tillbaka till miffot Göran Persson! - hördes utrikesministern obehärskat skrika till Fredriksson enligt TV4:s reporter.

Väl inne vid de eleganta borden var Fredriksson upprörd över att han inte var placerad bredvid Carl Pildt vid honnörsbordet. Fredriksson försökte då tränga sig fram för att byta plats med HKH Prinsessan Madeleine som ytterst besvärat höll sig fast i den kungliga stolen och började gråta. TV1:s kamera tvärstoppades här av programkontrollen.

När Carl Piltds säkerhetspolis, kommissarie Ekenrot, försökte lugna ner den frackklädde chefredaktören, hotade denne att i protest urinera på utrikesministerns blanka lackskor.

-Ett sånt här uppträdande kan göra att vi inte har någon Nobelmiddag nästa år, säger Agneta Vanillin Lewinovitz, ansvarig redaktör för Nobelprize.org.


Ytterligare en terrorsvensk gripen i Pakistan

indiskt hus091211
Ännu en så kallad terrorsvensk har gripits i den Pakistanska staden Wien nära gränsen till Österrike. Området är svårkontrollerat av polisen eftersom det är en så kallad "tribe area", ett område som styrs av självständiga desperata stamklaner. Den svenske ambassadören har kallats till platsen för att förhandla med de svenska FN-soldaterna som gripit mannen.

- Vi såg genast att han inte hörde hemma här eftersom han verkade kunna hålla balansen till skillnad mot de övriga byborna, säger överstelöjtnant Sven-Ahmed Ollonson i den svenska bataljonen. Nu vill vi byta gisslan mot några fungerande helikoptrar och ett par veckors extra permission i Thailand.

Utrikesminister Carl Bildt har redan erbjudit extra ärtsoppa, utsläppsrätter för tarmgas samt en garnison kvinnliga miljöpartister i utbyte mot gisslan, men överstelöjtnant Ollonson har avböjt erbjudandet då både utsläpp och könsumgänge med miljöpartister strider mot de mänskliga rättigheterna.


livbojTillverkar livbojar som flyter

091210
Ett företag i Stockholm, Svensk Flytning, har avslöjats med att tillverka livbojar som flyter. Skandalen med livbojarna avslöjades vid en förlisning i somras där ett tiotal människor hamnade i vattnet och till sin förvåning kunde rädda sig genom att fartygets frälsarkransar flöt som korkar på vattnet.

Den normala standarden är ju annars att livbojarna är så tunga att de sjunker - och därför inte kan rädda liv - vilket är en följd av pressade priser och brist på kontroll. Nu kommer EU:s konkurrensdomstol att undersöka hur det kommer sig att Svensk Flytnings bojar flyter trots att de faktiskt inte är dyrare än övriga på marknaden förekommande bojar.


Sista industrin flyttar

slangklämmor091209
Äntligen flyttar den sista tillverkningsindustrin från Sverige. Landet har länge lidit under industrialismens tunga ok med miljöförstöring och nervklena ingenjörer som följd. Nu går de sista flyttlassen från Ericsson, Volvo och SAAB till Sydostasien, där flinka och billiga fingrar väntar på att förse oss med livets nödtorft i form av platt-TV, elbilar och smartphones.

- Det kan säkert uppstå nya arbetstillfällen i Sverige när Sydostasien utvecklats och Afrika, som står på tur, nått fullt utnyttjande av sina arbetskraftreserver, säger chefsekonomen Stefan Fönster. Dessutom ska vi vara tacksamma att våra svenska entreprenörer och direktörer offrat åtskillig tid på själva outsourcingprocessen. Det är nog så tungt att sitta på flygplan, bo på hotell och medverka i förhandlingar. Dessutom måste man äta representationsmiddagar och sedan gå upp tidigt för att hinna få sig en liten slangklämma innan frukost. Så småningom tror jag personligen att Sverige nog kanske kan få uhjälp eller något annat bistånd som tack för hjälpen.


Så märks du på julfesten

091208
December innebär för många ett späckat schema av glögg- och julfester. Här är tipsen som får dig att märkas på firmans julfest.

Organets fem oumbärliga tips att ha i åtanke när det vankas kalas:

1. Festa på fastande mage, då tar kröken bättre. Passa på att grunda innan festen och se till att tömma alla slattar du hittar under kvällens gång.

2. Välj alkohol med hög sprithalt så att du blir ordentligt berusad. Dessutom blir du inte tagen för torrboll och ger arbetskamraterna något att prata om dagen efter.

3. Drick ren sprit! Kom ihåg att dricka ett glas starksprit mellan groggarna. Ett annat bra tips är att ha treo i drinken så du inte behöver ta det dagen efter.

4. Håll dig till starksprit - öl och vin är för barn. Chansen att få en ordentlig blykeps är större om du blandar allt du hittar i alkoholväg kvällen igenom.

5. Blanda gärna färgad sprit såsom rom, whisky och konjak med rödvin. Kedjerök - speciellt om du inte röker normalt.

6. Försök att kräkas där det märks mest, gärna på någon chef av motsatt kön och töm gärna tarmen samtidigt.


Arbetsgivarna rasar mot sjukregler

AF091207
Regeringen blir nu hårt kritiserad av arbetsgivarföreningen efter att i fredags backat Försäkringskassans krav på att svårt sjuka skall prövas mot hela arbetsmarknaden.

- Svenskt näringsliv är inte hjälpt av att folk ska kunna ligga på hospice och dra sig, säger vd Urban Bläckström upprört. Det är inte så att vi kan sätta dem i arbete, men det har en hälsosam effekt på de som redan arbetar. De törs helt enkelt inte bli sjuka och tärande. Dessutom vore det katastrofalt att anställa någon som sedan hinner dö innan vi hinner säga upp personen på grund av arbetsbrist. Det är tillräckligt tufft att vara företagare ändå, vi behöver få utöva lite makt emellanåt för att känna självaktning.

Antalet allvarligt sjuka cancersimulanter i landet väntas återigen öka om Försäkringskassan återgår till den tidigare ordningen. Företag som hoppats på att få sälja stora mängder cytostatika till landets arbetsförmedlingar sägs förbereda en stämningsansökan mot regeringen för förlorade affärsmöjligheter, om reglerna luckras upp.


Pengar ska öronmärkas till Trollhättan

Bank of China091204
– För ett år sedan togs fordonspaketet fram. Det var på 28 miljarder. Av dem är det bara 60 miljoner som är använda, säger Stefan Löfven, förbundsordförande för IF Metall.

Nu ska resten av sedlarna öronmärkas med ett pålimmat öra i neonfärg och ordet "SAAB" tryckt på örsnibben samt ett extra löpnummer, så de får full spårbarhet. En gång i månaden skall sedan landets sedlar samlas in för att kontrollera att de hamnat i rätta händer, till exempel hos underleverantörer och restaurangägare. Detta kommer att eliminera risken för missbruk, så som bidrag till valrörelsen, mutor till skumma sportbilstillverkare och dyra bordellbesök för kinesiska bildirektörer.


Även pilska grisar får bli skinkgivare

svin091203
Även grisar som har sex med svin ska få lämna fläsk i framtiden, givet  att det har gått minst ett år sedan det senaste samlaget. Socialstyrelsen har också beslutat att häva det nuvarande totalförbudet för tvekönade nassar som fläskgivare förutsatt att de har snygga skinkor, rapporterar förbundet Svenska Fläskmockare.

Många har oroats över att det kommer att serveras döda grisar på landets julbord efter den avslöjande filmen om sviniga grisbönder som rullat på landets TV-kanaler. Detta kommer dock att åtgärdas i god tid innan julafton genom en kvalitetscertifiering som ska garantera att svinet lever hela vägen fram till senap och julbord. Farhågor hos serveringspersonal att de levande grisarna kommer att sprattla och bajsa bland lutfisk och dopp i grytan, avfärdas med att det som vanligt är totalt osannolikt att certifieringen har någon trovärdighet.


absolutMånga ger get i jul

091202
Trenden att ge bort en hjälpinsats i julklapp har ökat kraftigt de senaste åren. En av de populäraste etiska klapparna är att ge bort en get som kan komma till användning för familjer i fattiga länder.

– Det är ett väldigt bra sätt att ge, för vi rika svenskar har så mycket i alla fall, säger Lena Ekenrot från Mörtlösa som är en av många som kan tänka sig att ge bort en alternativ julklapp.

Förra året kom tyvärr en mängd getter tillbaka till Sverige från utvecklingsländerna som returer, med önskemål om byte till Wii-spel, Oled-TV eller sexleksaker.

Organet har lyckats få tag på Ahmad Momodou från Rawalpindi på telefon från Pakistan.

– Här har vi redan gott om getter och kameler, så ni behöver inte skicka några fler, säger Ahmad. Däremot ser vi gärna fram mot ett par kontainrar med brämpa, för här finns det de som inte ens har någon snaps att sätta fram på bordet till sina egna barn, fortsätter Ahmad Momodou. Eller om det inte går kanske vi kan trejda mot lite sekunda cannabis och såna grejer?


sopkontainersSkärpta krav inför operationer

091201
Nu skärps kraven på att patienter är rökfria före och efter kirurgiska ingrepp för att minska risken för komplikationer. Eftersom systemet redan visat sig lyckat och få har valt att avstå från livsviktiga operationer, kommer nu fler krav som på löpande band. I första hand gäller det krav på källsortering, helnykterhet och god uppfostran men också kyskhet, abortmotstånd och skelögdhet har diskuterats att ingå för att få bli opererad.

- Rökstopp är en viktig åtgärd vid alla operationer för att öka patientsäkerheten, säger John Holmes, generaldirektör på Socialstyrelsen. Kyskhet kan vara ett nödvändigt krav efter penisförlängande operationer, abortmotståndare bör endast få göra abort mot sin vilja, men gäller operationen att korrigera just skelögdhet blir vi nog tvungna att avbryta mitt i operationen, så fort skelningen avhjälpts.

Hur de kommande kraven skall utformas är alltså fortfarande ett öppet sår, men säkert är att källsorteringen i landet kommer att ta fart.


skriv gärna en kommentar i vår gästbok
läs mer i arkivet

 

---------------------------------------------------------------

Denna webbsida använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. (”Google”). Google Analytics använder “cookies”, dvs textfiler som placeras i er dator för att kunna analysera hur användare använder webbsidan. Informationen som genereras av sådan cookie genom er användning av webbsidan (inklusive er IP-adress) kommer att vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i U.S.A. Google kommer att använda denna information i syfte att utvärdera er användning av webbsidan, sammanställa rapporter av aktiviteter på webbsidan för den som innehar webbsidan och tillhandahålla andra tjänster i samband med aktiviteter på webbsidan och användning av Internet. Google kan också överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag, eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman er IP-adress med annan data som Google innehar. Ni kan neka användningen av cookies genom att välja vissa inställningar på er webbläsare, men vänligen observera att om ni gör detta kan det hända att ni inte har möjlighet att använda webbsidans funktionalitet fullt ut. Genom att använda denna webbsida, samtycker ni till att Google behandlar era personuppgifter på det sätt och för de syften som beskrivs ovan.

 

 


Börja varje dag med
 ORGANET.se
satir, humor eller rent vansinne?


svennes videoknäck


 Organet öppnar ny eskortservice


Vi har startat en ny tjänst och anställt överviktiga män med högt blodtryck och hudeksem som vill verka i en glamorös värld. Organets pålitliga äldre man kör Ditt barn till dagis, diskar perfekt och utför kroppsmassage på hela familjen på Dina villkor. Organets eskortservice är ett alternativ till den brottsliga handeln med rumänskor och unga öststatskvinnor. Fjärran från det slippriga koppleriet för Dig som tröttnat på vackra kvinnor.

Skatteavdrag för kroppsnära tjänster gäller.
Vid intresse svar till Organets Koppleriredaktör
 gamemagz


Ilmos annons


hotlinks.se

hus

annonsplats


annonsplats


annonsplats