Mystiskt bajs i Lindesberg

skyltTvå decimeter mänsklig avföring, så kallat bajs, har hittats på en gata i Lindesberg. Nu spanar polisen intensivt efter förövaren och två polishelikoptrar hovrar över staden samtidigt som extrainkallade poliser knackar dörr i väntan på dna-analys.

Jag misstänker att det är EU-svenskar som varit i farten, säger landsfiskal Mauritz Ekenrot som arbetar med ärendet. De kommer hit med bussen från Örebro, gör snabbt sina behov på gatan och återvänder med samma buss.

Mystiken tätnar nu över det svårlösta brottet som strider både mot lokala ordningsstadgan och miljölagstiftningen. Mycket talar för att vi kommer att få se upplösningen på brottsvågen när folkäre polisprofessorn Leif GW Persson tar upp fallet i sitt tv-program Veckans Brott.

– Vi får hoppas att det här inte klantas bort på samma sätt som Palmemordet, säger vår brottskommentator Gösta Hansson. Polisen har nog lärt sig att hålla tand för tunga vid vittneskonfrontationer. Redan nu har åtta bajsnödiga polismän klätts ut till EU-svenskar för att eventuella vittnen ska kunna peka ut förövaren när hen har hittats.