tisdag 01 april 2008 kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Debatt Ledare Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Trendspaning Sport
Mat & Dryck Vett & Etikett Väder Vetenskap Horoskop Insändare Jobbannonser

 

Kultur
080401
 


Ska Sune Bänk skära av sitt nästa öra ikväll?

Stadsteatern i Bålsta fortsätter att gå sin egen väg. Premiären av Strindbergs Mäster Olof igår kväll blev en upplevelse som ingen ska glömma. Hela pjäsen spelades baklänges!

Uppsättningen har regisserats av Sune Bänk, som tidigare fått sparken från sitt arbete som konstnärlig ledare vid Det Kongelige Teatre i Drammen. Sune Bänk är en mycket kontroversiell person. Han fick sparken från teatern i Drammen när han mitt under en föreställning skar av sig sitt ena öra och kastade ut det till den buande publiken samtidigt som han skrek ”Jag hör er inte!”.

Baklängesexperimentet i Bålsta blev också en chock för publiken. De flesta gick redan i första – det vill säga sista – akten. Det var precis det Sune Bänk hade förutspått. Så här säger han själv om sin uppsättning:

- I alla bra berättelser sker upplösningen i slutet. Jag vill börja med det. Då kan de som har ont om tid gå tidigt och ändå få en fantastisk teaterupplevelse. Min baklängesuppsättning av Mäster Olof är helt enkelt en eftergift för den stressade nutidsmänniskans situation.

Kritikerkåren ställer sig tveksam till hela idén, men Sune Bänk anser inte att han har gjort narr av Strindbergs dramaturgiska mästerverk:

- Skådespelarna läser ju inte orden baklänges, utan bara meningarna. Publiken får väl ha lite fantasi, för helvete. Blir det några buanden ikväll, lovar jag att skära av mitt andra öra – och kanske ryker näsan också om jag är på det humöret.
 


 

 

 

 

 

 

   

Romantisk buffé 195:-
 

(Barn under ett år äter gratis)
 

                  R
estaurang Fjåset
 


Passa på att byta kön med din partner eller kompis till helgen!!

(endast ett byte per person och månad, så långt lagret räcker)

 



Healing stone
Botar krämpor såsom gikt, mjäll, bensår och levercirros
 

StoneGood
c/o James Parker, Hässelby Ungkarlshotell


SVENSKT KRAN-VATTEN

Tappat i Sundbyberg - endast 20 kronor per plastpåse  (exkl. frakt, moms, exp.avg. mm)

AquaSump
Telex: +065243 78921765 671238976 ankn. 5667


Mat-Bobbans stora kokbok


627 kronor + moms, frakt och adm.
Bengts Förlag HB