tisdag 01 april 2008 kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Debatt Ledare Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Trendspaning Sport
Mat & Dryck Vett & Etikett Väder Vetenskap Horoskop Insändare Jobbannonser

 

 

Producentansvar för matvaror ger bajs i retur
080401
Storkökens skyldighet att återlämna returmat har utökats till att även gälla det egna hushållet. Beslutet fattades i riksdagen den sista mars. Således ska all överbliven mat i hemmet som korvskinn, grötrester, räkskal samt drinkslattarna från efterfesten,  returneras till handeln.

En positiv nyhet är att även avföringsprodukterna från matsmältningen ska sorteras ut och återlämnas till affären. Eftersom färdigmat består av många ämnen som inte kan skiljas ut har konsumenten rätt att lämna returmat samt avföring till vilken butik som helst. Klokt tänkt.

- Det är inget konstigt med det här, säger Siv Svappavara på Statens Returråd. Bilbatterier, dynamit och speglar lämnas sedan länge in. Och elektronikkedjorna tar tillbaka uttjänta apparater.

- Lägg ingen tidning i toastolen för att ta upp avföringen. Den blir bara blöt och trasas lätt sönder. Använd hålsleven, tipsar Siv. Vid lös avföring tas även själva stolen med för tömning.


Bilbesiktning varje månad och krav på fyra reservdäck
 080401
Miljökramarna i Östersund vill gå betydligt längre än Miljöpartiet. Den nybildade organisationen anser att det behöver ställas betydligt hårdare krav på bilisterna. Miljökramarna har som långsiktigt mål att skrota alla bilar, men i ett första steg vill man införa månatlig bilbesiktning.
Så här säger partiets språkrör, Bertil Sool:
- Intresset för att äga bil kommer att minska betydligt, det är vi säkra på. Dessutom vill vi införa krav på fyra reservdäck i händelse av fyrhjulspunktering. Vi kommer snart att lansera ett tiopunktsprogram för att avveckla all bilism till förmån för promenader.

Cykelmannen får folk att kräkas 
080401
I snart ett år har ”Cykelmannen” gäckat polisen i Tureby. Mannen sprider en oerhört obehaglig lukt omkring sig och ofredar intet ont anande människor. Igår eftermiddag dök cykelmannen upp ur ett buskage precis framför Ingalill Höstbergs barnvagn och skrek: ”Mit die Kapitalisten haben wir nichts zu schaffen!”.

- Jag trodde jag och lilla Ida skulle dö, säger Ingalill. Vi kräktes båda två. Mannen luktade som en torrklosett en sommardag. Och han var alldeles brunfläckig, så man kan ju undra var han hade varit...

Dagen innan cyklade mannen förbi kön utanför korvkiosken på Stortorget, varvid tre personer omedelbart råkade ut för häftiga kaskadkräkningar. Mannens stank går inte att beskriva, säger de som råkat ut för den.

Cykelmannen är av medellängd och uppträder i en kraftigt nedsmutsad overall som troligtvis varit blå en gång. Han är antagligen från Tyskland. Upplysningar om Cykelmannen kan lämnas till närmaste polismyndighet.

Denna fantombild överenstämmer ganska väl med Cykelmannens verkliga utseende, säger Ingalill Hästberg som kräktes igår.
 




Genom denna "kabel" hoppas SL få stopp på kopparstölderna
 

Stora förseningar på Bruna linjen

080401
Det har varit kaos större delen av helgen på tunnelbanans bruna linje, hela vägen från T-centralen ut till Storängen. SL skyller på solkurvor och försenade leveranser från vagnleverantören. Men det går inte att komma undan misstanken att trafiken påverkats av att på en längre sträcka har kopparkabel av besparingsskäl ersatts av trädgårdsslang.


Skola delar in barn i snygga och fula klasser
080401
Stenspräckeskolan i Stenspräcke har delat in barnen redan i fjärde klass efter hur snygga de är. De fulaste barnen får gå i en speciell "fulklass" där de får extraundervisning eftersom undersökningar pekar på att fula barn behöver extra studiestöd. Kommunledningen rasar mot principen, men rektor Siv Svensson på skolan går i försvar:

- De fula barnen behöver vårt stöd och ska inte behöva känna sig underlägsna sina klasskamrater. Klasserna kommer ju i alla fall att delas på högstadiet. Dessutom kommer varje fulklass att få en ful lärare som blir en fin ful förebild.


Hårdare tag mot kriminella hundar?
 080401
Efter den senaste tidens tråkiga incidenter med kamphundar, där hundarna fått avlivas menar nu föreningen Hundars Revansch i Samhället (HRS) att fängelse eller fotboja är ett humanare återanpassningssätt. Speciella rymningssäkra hundvårdsanstalter bör inrättas där straffskalorna sätts i hundår. Under fängelsetiden skall hundarna erbjudas olika utbildningar såsom blindhund, knarkhund eller lavinhund. Polishund är däremot ett olämpligt yrke för dessa hundar som uppenbarligen har visat en dålig moral.

- De mest förhärdade brottslingarna sätter vi i isoleringscell på vatten och kattmat, säger fängelsedirektör Gösta Hansson som blir chef för den första hundvårdsanstalten i Kumla. Här blir det minsann inga svängdörrar, permissioner kommer att tillåtas först efter tio hundår.

Gösta Hansson är dock ingen stor förespråkare av fotboja. Han vill gå hårdare fram och sätta koppel på hundarna. Disciplinstraff i form av smisk, skenavrättningar och andra åtgärder bör även övervägas:

- Jag tror mycket på principen "öga för öga, svans för svans". Hundar som bits kan räkna med att få ett rejält bett av mig personligen.
 


Drive-in nattvard retar polisen
080401
Kyrkoherde Gösta Hansson i Varum har efter ett besök i USA infört drive-in nattvard för att  låta den stressade nutidsmänniskan få tillgång till det kristna sakramentet. Detta har blivit enormt populärt bland bygdens ungdomar, speciellt på lördagskvällar. Då vissa ungdomar åkt runt kyrkan för att ta nattvarden upp till 20 gånger samma kväll har ett nykterhetsproblem uppstått. Polisen har nu upprättat nykterhetskontroll på baksidan av kyrkan, för att stävja ofoget.

Barnbidrag åt barnlösa - ett rättvisekrav
 080401
Solidariska Kommunistpartiet lägger nu fram en motion till Riksdagen där krav ställs på barnbidrag åt alla. Partiet anser att detta är en solidaritetshandling som manifesterar övergången till ett nytt, rättvisare samhälle där alla är lika mycket värda.

- Även de som är sterila eller inte vill ha barn borde ha samma rätt till barnbidrag som de som formligen sprutar ur sig ungar, säger ordförande Maj Svensson. Barnbidraget är en rättighet för alla, precis som alla har rätt att betala skatt. Vi kan även tänka oss att betala ut barnbidrag som ulandshjälp till medborgare i alla länder.

Övriga riksdagspartier ställer sig frågande till förslaget.  


 

 

 

 

 

 

   

Romantisk buffé 195:-
 

(Barn under ett år äter gratis)
 

                  R
estaurang Fjåset


Passa på att byta kön med din partner eller kompis till helgen!!

(endast ett byte per person och månad, så långt lagret räcker)

 



Healing stone
Botar krämpor såsom gikt, mjäll, bensår och levercirros
 

StoneGood
c/o James Parker, Hässelby Ungkarlshotell


SVENSKT KRAN-VATTEN

Tappat i Sundbyberg - endast 20 kronor per plastpåse  (exkl. frakt, moms, exp.avg. mm)

AquaSump
Telex: +065243 78921765 671238976 ankn. 5667


Mat-Bobbans stora kokbok


627 kronor + moms, frakt och adm.
Bengts Förlag HB
 

 


Fyra extrema vinterhjul Goodyear Ultra Grip 500, 215/65 R16, fartkod 98T. Originalfälg Volvo V70 XC. Dubb 99%. Slumpas från vd:s tjänstebil p g a kommande obestånd. Pris 3 900 kr med kvitto. Utan kvitto kan priset diskuteras (nypris drygt 10 000 kr). Ev byte mot tandguld eller handelsguld. Däcken finns i Stockholm, Hässelby. Stiftelsen Finlandssvenska Markkontrollinstitutet. Tel 08-739 05 13, 070-306 85 37. Fråga efter Ilmo Kianto.