kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar

Vett & Etikett

Rätt och fel i det moderna umgängeslivet med Asta von Svenzon

Gasträngd supé
080506

Fråga: Vid en middag hos mina nya svärföräldrar kunde jag inte hålla mig, utan släppte väder. Jag blev så förlägen att jag glömde tacktalet. Svärmor höll en näsduk för näsan och min fästmö blev tomatröd. Hur beter man sig i denna situation, för att visa god ton?

Gaston Mercaptan, Paris

Svar: Det finns många knep när detta händer. En klassiker är att låtsas spilla ut sitt vinglas eller tappa såssnipan i knät för att avleda uppmärksamheten. Vill man vara riktigt säker kan man kräkas på bordet eller kasta potatiskarotten på värdinnan, då är garanterat ditt lilla missöde glömt. Jag tycker förstås att dina svärföräldrar borde visat förståelse genom att följa ditt exempel. En riktig trumpetstöt från svärmor hade visat att du bara följt familjens traditioner. /AvS


Slalomskidor och stringtrosor
080401

Fråga: Jag har fått höra av min läkare att den bästa träningen är att i rask takt hasa fram på barmark med slalomskidor och pjäxor. Jag har prövat och det verkar stämma. Jag får över 200 i puls, är det för mycket? När jag ser de andra mörksvettiga och farligt helmusklade männen i ledet skida fram i skogen som om snö bara fanns undrar jag om det här är en bra motionsform.  Jag är orolig för att mina ljumskar ska ta stryk. Jag har bara kört Vasan två gånger, fast då på vanlig snö och med stringtrosor.

Kurre S i Täby


Svar:
Jag skulle råda dig att mjukträna även till vardags. Ha på dig skidorna när du går till affären och handlar, åker till jobbet eller klipper gräset. På så sätt bygger du sakta upp muskulaturen i ljumskarna. När det gäller träning i stringtrosor har jag ingen annan åsikt än att jag tycker det verkar dumt.
Sluta med det.

Asta